Ψυχική Ανθεκτικότητα μέσα από το Τραύμα – Το Αρχέτυπο του Πληγωμένου Θεραπευτή

Στις 19 – 20 Μαΐου 2018 διεξάγεται το 1ο Διεθνές Συνέδριο Δραματοθεραπείας & Παιγνιοθεραπείας με θέμα «Ψυχική Ανθεκτικότητα μέσα από το Τραύμα – Το Αρχέτυπο του Πληγωμένου Θεραπευτή» από την Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Δραματοθεραπευτών & Παιγνιοθεραπευτών (Π.Ε.Ε.Δ.Π.) στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.


Το Συνέδριο απευθύνεται σε: Ειδικούς Ψυχικής Υγείας, Επαγγελματίες Κοινωνικών Επιστημών, σε Ψυχοθεραπευτές – Συμβούλους διαφορετικών προσεγγίσεων, σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, σε φοιτητές/τριες συναφών ειδικοτήτων, καθώς και σε άτομα που ενδιαφέρονται για την προσωπική τους ανάπτυξη ή/και τον εμπλουτισμό των γνώσεών τους πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Το επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλαμβάνει προφορικές ανακοινώσεις από διακεκριμένους ομιλητές της Ελλάδας και του εξωτερικού, βιωματικά εργαστήρια, αναρτημένες ανακοινώσεις, θεατρικά δρώμενα και παράλληλες δράσεις.

Στόχος του Συνεδρίου είναι να αποτελέσει τόπο συνάντησης διαφορετικών διεπιστημονικών ομάδων και ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων, ώστε να προαχθεί ο επιστημονικός διάλογος και να δοθεί χώρος για νέα ερευνητικά ερωτήματα.

Θεματικές ενότητες συνεδρίου:

1. Προαγωγή ψυχικής υγείας- Θετική Ψυχολογία

2. Εγκέφαλος και Τραύμα

3. Μετατραυματική αγχώδης διαταραχή

4. Πρωτογενές/ Διαγενεακό/ Αναπτυξιακό τραύμα

5. Παρέμβαση στην Κρίση (κοινωνική/ οικονομική κρίση, φυσικές καταστροφές, μετανάστευση, προσφυγικό)

6. Δευτερεύων τραυματισμός/ Επαγγελματική εξουθένωση

7. Σώμα- νους

8. Χρόνιες σωματικές ασθένειες

9. Κρίση και Ψυχοπαθολογία

10. Ψυχογηριατρική: Ποιότητα ζωής για ασθενείς και φροντιστές

11. Τραύμα και ανθεκτικότητα μέσω Παιγνιοθεραπείας/ Δραματοθεραπείας

12. Τέχνη και Τραύμα

 Σε όλους του συμμετέχοντες θα δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής, την Κυριακή 20 Μαϊου. Απαραίτητη προϋπόθεση για την χορήγηση του πιστοποιητικού είναι η κατάθεση στην γραμματεία του Εντύπου Αξιολόγησης του Συνεδρίου.

*Η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η Ελληνική και η Αγγλική για τις παρουσιάσεις των προσκεκλημένων ομιλητών από το εξωτερικό.

Τόπος διεξαγωγής: Πειραιώς 256, Άγιος Ιωάννης Ρέντη

Κόστος συμμετοχής: επαγγελματίες: €150, μέλη €120, φοιτητικό €100

Έκπτωση 20% στην τιμή συμμετοχής, κάνοντας ομαδική κράτηση 10 ατόμων.

Πληροφορίες: +30 6941612043

Συνοπτικές Πληροφορίες

Ημ. Έναρξης 19-05-2018 12:00 am
Θέσεις Χωρίς περιορισμό
Κόστος Συμμετοχής 150 €
Φορέας Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών

Σεμινάρια Ψυχολογίας

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας?

Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε ενημέρωση, σχετικά με θέματα που αφορούν την επιστήμη της ψυχολογίας, έρευνες, σεμινάρια ψυχολογίας, θέσεις εργασίας Ειδικών Ψυχικής Υγείας κ.τ.λ.

Newsletter για όλους

Εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας νέα άρθρα ψυχολογίας, ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια ψυχολογίας, ομάδες υποστήριξης, βιβλία ψυχολογίας κ.α.

Η εγγραφή σας στα ενημερωτικά δελτία της Πύλης Ψυχολογίας E-Psychology.gr είναι απόλυτα σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τα στοιχεία που δίνετε κατά την εγγραφή σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων (Newsletters).