Στα πλαίσια της ενότητάς μας "Συνεντεύξεις Ειδικών Ψυχικής Υγείας" έχουμε την χαρά να σας παραθέσουμε λίγα λόγια για την Ειδικό Ψυχικής Υγείας, Βαϊζίδου Χριστίνα, που μας χάρισε σχετικά με εκείνη και το έργο της. Παρακάτω, θα βρείτε τις ερωτήσεις που της υποβάλαμε, αλλά και τις απαντήσεις της ειδικού. 

Διαβάστε περισσότερα: Συνέντευξη από την Ειδικό Ψυχικής Υγείας, Βαϊζίδου Χριστίνα

tzanopoulouΟνομάζομαι Τζανοπούλου Κατερίνα, μένω στον όμορφο Άγιο Νικόλαο Κρήτης  και είμαι παντρεμένη με 2 υπέροχα αγόρια στην ηλικία των 9 και 7.Από τις πιο αγαπημένες μου ασχολίες είναι να πηγαίνω για ποδηλασία με τα παιδιά μου και να κάνουμε διάφορες δραστηριότητες στην εξοχή. Αγαπώ πολύ τα βιβλία,  και τον χορό.
Η σχέση μου με την ψυχολογία ξεκίνησε από την εφηβεία, μιας και η ενσυναίσθηση ήταν κάτι που με χαρακτήριζε στις διαπροσωπικές μου σχέσεις.

Τι ψυχοθεραπευτική προσέγγιση ακολουθείτε στη δουλειά σας? Μιλήστε μας λίγο γι αυτή την προσέγγιση.

Όταν τελείωσα το πτυχίο μου στην ψυχολογία, με προβλημάτισε αρκετά ποια κατεύθυνση θα έπρεπε να ακολουθήσω και ποια προσέγγιση θα ήταν η καλύτερη για τα δεδομένα της Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα: Συνέντευξη με την Ψυχολόγο Τζανοπούλου Κατερίνα

sarafidou silva1. Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς......

Έχω σπουδάσει στο Deree Ψυχολογία και Ιστορία Τέχνης, και τώρα ολοκληρώνω το Msc στις Νευροεπιστήμες στο King’s College και την εκπαίδευση στην Συνθετική Θεραπεία στο Athens Synthesis Center. Παράλληλα ασχολούμαι με τις τέχνες, και από εκπαιδευτική άποψη και ως χόμπι, καθώς τις χρησιμοποιώ στην δουλειά μου.

2. Τι ψυχοθεραπευτική προσέγγιση ακολουθείτε στη δουλειά σας?

Ακολουθώ την Συνθετική Θεραπεία και την Εκφραστική Θεραπεία (που ουσιαστικά χρησιμοποιεί όλες τις τέχνες- κάτι σαν συνθετική θεραπεία τεχνών).

Διαβάστε περισσότερα: Συνέντευξη με την Ψυχολόγο Σύλβα Σαραφίδου
manto konstantoulaki1. Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς......

Εξασκώ το επάγγελμα του ψυχολόγου τα τελευταία 7 χρόνια (από το 2010). Ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου στην Αγγλία, όπου εργάστηκα σε διάφορα πλαίσια συμπεριλαμβανομένων τις φυλακές HMRP Bullingdon (με ναρκομανείς και αλκοολικούς σε πρόγραμμα απεξάρτησης εντός των φυλακών) όπως και σε κέντρα ψυχικής υγείας (με ασθενείς που υπέφεραν πχ από κατάθλιψη, άγχος, κρίσεις πανικού κλπ).

Στη συνέχεια μετακόμισα στην Νέα Υόρκη όπου παρακολούθησα ένα μεταπτυχιακό Σχολικής Ψυχολογίας/Ψυχολογίας όπου και εργάστηκα σε δύο διαφορετικά σχολεία , ένα δημοτικό και ένα Λύκειο. Στην Αθήνα βρίσκομαι από το 2012, και εργάζομαι ιδιωτικά και σε συνεργασία με φορείς όπως η Hellas EAP αλλά και κέντρα ψυχικής υγείας για οικογένειες, νέους και παιδιά.

Διαβάστε περισσότερα: Συνέντευξη με τη Ψυχολόγο Μαντώ Κωνσταντουλάκη

Διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσε στο E-Psychology.gr η Ελισάβετ Μπαρμπαλιού, Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας του βιβλίου "Η Επιστροφή του Άνδρα" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πεδίο.

Διαβάστε περισσότερα: Συνέντευξη με την Ελισάβετ Μπαρμπαλιού για το βιβλίο της "Η Επιστροφή του Άνδρα"

Εγγραφή στο Newsletter

15νθημερο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας τα νέα άρθρα, αλλά και ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια, βιβλία ψυχολογίας, θέσεις εργασίας κ.α.