Διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσε στο E-Psychology.gr η Ελισάβετ Μπαρμπαλιού, Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας του βιβλίου "Η Επιστροφή του Άνδρα" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πεδίο.

Διαβάστε περισσότερα: Συνέντευξη με την Ελισάβετ Μπαρμπαλιού για το βιβλίο της "Η Επιστροφή του Άνδρα"

kassiani trikaliotii1. Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς......

Είμαι Ψυχολόγος από το 2004. Αγαπώ πολύ την επιστήμη της Ψυχολογίας και θεωρώ ότι είναι μία από τις πιο σημαντικές σύγχρονες επιστήμες, που έχουν να προσφέρουν πολλά στον άνθρωπο, όσον αφορά στην αυτογνωσία, στην αυτοβελτίωση και το ευ ζην. Έπειτα από την απόκτηση του πρώτου μου πτυχίου στην Ψυχολογία, φροντίζω να εκπαιδεύομαι συνεχώς σε κλασσικές αλλά και νεότερες θεραπευτικές προσεγγίσεις, μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων, μέσω σεμιναρίων και συνεδρίων. Μέσω αυτών των γνώσεων, προσπαθώ με κάθε δυνατό τρόπο και όσο καλύτερα μπορώ, να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στους ανθρώπους , που απευθύνονται σε μένα.

Ο άμεσος και αρχικός στόχος μου είναι να τους υποστηρίξω συμβουλευτικά και να τους ενημερώσω για τη σημασία και το νόημα που έχουν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν  ή τα συμπτώματα τα οποία εμφανίζουν. Ο μακροπρόθεσμος στόχος μου είναι να τους βοηθήσω να γνωρίσουν οι ίδιοι την προσωπική τους ιστορία ή αλλιώς την αλήθεια τους και  μέσω αυτής της γνώσης να ψάξουν και να ανακαλύψουν οι ίδιοι, με τη δική μου πάντα ενθάρρυνση και υποστήριξη, την πραγματική τους δύναμη, τα ταλέντα αλλά και τις ικανότητές τους.

Διαβάστε περισσότερα: Συνέντευξη με τη Ψυχολόγο Κασσιανή Τρικαλιώτη

Διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσε στο E-Psychology.gr ο Πέτρος Θεοδώρου, Ψυχοθεραπευτής με κεντρικό άξονα δουλειάς τη θεραπεία Gestalt και συγγραφέας του βιβλίου " Ο χορός των θαυμάτων: Τα μεγάλα ταξίδια στα μικρά βήματα" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ρώμη.

Διαβάστε περισσότερα: Συνέντευξη με τον Πέτρο Θεοδώρου, για το βιβλίο του "Ο χορός των θαυμάτων: Τα μεγάλα ταξίδια στα...

Κ.Γ.: Πολύ συχνά, απευθύνονται στους ψυχοθεραπευτές άνθρωποι που εκδηλώνουν συμπτώματα όπως κρίσεις πανικού, φοβίες, κατάθλιψη. Ποια είναι η θέση σας πάνω σε αυτό το θέμα;

Χ.Κ.:Πιστεύω ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων τα συμπτώματα αυτά δεν είναι ψυχικές ασθένειες αλλά φυσιολογικές αντιδράσεις στα αδιέξοδα.

Διαβάστε περισσότερα: Κρίσεις Πανικού, φοβίες: Φυσιολογικές αντιδράσεις ανθρώπων με υγιές υπόβαθρο - Μια συζήτηση με...

1. Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς...

Εργάζομαι σαν κοινωνική λειτουργός εδώ και περίπου δέκα χρόνια. Είναι το επάγγελμα που είχα επιλέξει από την εφηβεία μου. Αγαπώ πολύ αυτό που κάνω. Ταυτόχρονα, εκπαιδεύομαι στην Συστημική Θεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων και γράφω, είτε άρθρα σε σχέση με την ψυχολογία, είτε κείμενα με περισσότερο λογοτεχνικό ύφος.

Διαβάστε περισσότερα: Συνέντευξη με τη Κωσταντίνα Γεραντώνη

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας;

Εμπιστευθείτε στο E-Psychology, τη διαδικτυακή σας παρουσία και προβολή! Δείτε αναλυτικά

Εγγραφή στο Newsletter

15νθημερο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας τα νέα άρθρα, αλλά και ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια, βιβλία ψυχολογίας, θέσεις εργασίας κ.α.