Διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσε στο E-Psychology.gr η Αναστασία Κλαδευτήρα, Ψυχολόγος, Οικογενειακή Θεραπεύτρια και συγγραφέας του βιβλίου " Τα δύσκολα να τα κοιτάς στα μάτια" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Η κ.Κλαδευτήρα, απαντά σε επίκαιρα ερωτήματα, για τη διαμόρφωση των πεποιθήσεων, το ρόλο της φιλίας στη ζωή μας, την κρίση, το τι μπορούμε να κάνουμε σε συλλογικό επίπεδο ώστε να αλλάξουμε τις συνθήκες που βιώνουμε.

Διαβάστε περισσότερα: Συνέντευξη με την Αναστασία Κλαδευτήρα - Ψυχολόγο - Οικογενειακή Θεραπεύτρια

«Όταν η θέληση είναι μεγάλη, οι δυσκολίες δεν μπορεί να είναι μεγάλες». Το ζητούμενο, κάθε φορά, είναι η εμφάνιση και ο καταλυτικός ρόλος, που μπορούν να διαδραματίσουν, άνθρωποι με θέληση. Η δύναμη είναι το αμέσως επόμενο βήμα. Κι έρχεται πάντα.

Διαβάστε περισσότερα: Πως συνδυάζεται η Expansion Method με την πρακτική της ψυχολογίας. Συνέντεξη της Ψυχολόγου...

amanatidou fostiriaΠείτε μας λίγα λόγια για εσάς...

Ονομάζομαι Αμανατίδου Φωστηρία και εργάζομαι ως Ψυχολόγος από το 2004. Σπούδασα στο Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια εξειδικεύτηκα στη Γνωστική-Συμπεριφορική Θεραπεία Παιδιών και Ενηλίκων από την Ελληνική Εταιρία Έρευνας της Συμπεριφοράς, παράρτημα Μακεδονίας. Είμαι πιστοποιημένη θεραπεύτρια στη Γνωστική-Συμπεριφορική θεραπεία με αριθμό μητρώου CBT13-050.

Καθόλη τη διάρκεια των σπουδών μου πρόσφερα εθελοντική εργασία σε διάφορους οργανισμούς. Η επαγγελματική πορεία μου ξεκινά το 2004 στο Γραφείο Παροχής Κοινωνικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών του Δήμου Μίκρας και συνεχίστηκε ιδιωτικά διατηρώντας γραφείο στην περιοχή της Καλαμαριάς.

Διαβάστε περισσότερα: Συνέντευξη με την Φωστηρία Αμανατίδου - Ψυχολόγο, εξειδικευμένη στη Γνωστική Συμπεριφορική Θεραπεία

moutoupa katerinaΠείτε μας λίγα λόγια για εσάς......

Ονομάζομαι Κατερίνα Μούτουπα, είμαι 25 ετών και αποφοίτησα το 2013 από το Πρόγραμμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχω παρακολουθήσει μέσω e-learning ένα 6μηνο πρόγραμμα πάνω στη συμβουλευτική ψυχολογία. Τα τελευταία 2 χρόνια κάνω την ειδίκευσή μου στη συστημική ψυχοθεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων.

Ασχολούμαι με τη συμβουλευτική και την ψυχοθεραπεία, κυρίων ενηλίκων. Ατομική θεραπεία, θεραπεία ζεύγους και οικογενειακή είναι οι άξονες που ακολουθώ.

Διαβάστε περισσότερα: Συνέντευξη με την Κατερίνα Μούτουπα, ψυχολόγο, εξειδικευμένη στη Συστημική Ψυχοθεραπεία

ashmina angelidouΠείτε μας λίγα λόγια για εσάς...

Ονομάζομαι Αγγελίδου Ασημίνα και είμαι απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ως ασκούμενη ψυχολόγος εκπαιδευόμουν περισσότερο στην συμβουλευτική εστιάζοντας σε συναισθηματικές και αναπτυξιακές ανησυχίες που συνδέονται με την υγεία, κι επιθυμώντας να εμβαθύνω σε αυτό ολοκλήρωσα θεωρητικά μαθήματα στη συμβουλευτική ψυχολογία στο πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης στην Ισπανία.

Έπειτα, κατηύθυνα τις σπουδές μου σε κάτι πιο εφαρμοσμένο και έτσι ολοκλήρωσα το πρώτο μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία Υγείας (Msc) στο Πανεπιστήμιο του Leiden της Ολλανδίας. Μέσα όμως από τα διαβάσματά μου ανακάλυψα ότι μου διέφευγε μία σημαντική πληροφόρηση, αυτή σχετικά με την ανάπτυξη του παιδιού σε έφηβο και έπειτα σε ενήλικα.

Διαβάστε περισσότερα: Συνέντευξη: Αγγελίδου Ασημίνα - Ψυχολόγος - Εξειδικευμένη στην Γνωστική Συμπεριφορική Θεραπεία(CBT)

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας;

Εμπιστευθείτε στο E-Psychology, τη διαδικτυακή σας παρουσία και προβολή! Δείτε αναλυτικά

Εγγραφή στο Newsletter

Κάντε εγγραφή στο 15νθημερο Newsletter για ενημέρωση σεμιναρίων, νέων άρθρων, βιβλίων, θέσεων εργασίας κ.α.