tzanopoulouΟνομάζομαι Τζανοπούλου Κατερίνα, μένω στον όμορφο Άγιο Νικόλαο Κρήτης  και είμαι παντρεμένη με 2 υπέροχα αγόρια στην ηλικία των 9 και 7.Από τις πιο αγαπημένες μου ασχολίες είναι να πηγαίνω για ποδηλασία με τα παιδιά μου και να κάνουμε διάφορες δραστηριότητες στην εξοχή. Αγαπώ πολύ τα βιβλία,  και τον χορό.
Η σχέση μου με την ψυχολογία ξεκίνησε από την εφηβεία, μιας και η ενσυναίσθηση ήταν κάτι που με χαρακτήριζε στις διαπροσωπικές μου σχέσεις.

Τι ψυχοθεραπευτική προσέγγιση ακολουθείτε στη δουλειά σας? Μιλήστε μας λίγο γι αυτή την προσέγγιση.

Όταν τελείωσα το πτυχίο μου στην ψυχολογία, με προβλημάτισε αρκετά ποια κατεύθυνση θα έπρεπε να ακολουθήσω και ποια προσέγγιση θα ήταν η καλύτερη για τα δεδομένα της Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα: Συνέντευξη με την Ψυχολόγο Τζανοπούλου Κατερίνα

sarafidou silva1. Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς......

Έχω σπουδάσει στο Deree Ψυχολογία και Ιστορία Τέχνης, και τώρα ολοκληρώνω το Msc στις Νευροεπιστήμες στο King’s College και την εκπαίδευση στην Συνθετική Θεραπεία στο Athens Synthesis Center. Παράλληλα ασχολούμαι με τις τέχνες, και από εκπαιδευτική άποψη και ως χόμπι, καθώς τις χρησιμοποιώ στην δουλειά μου.

2. Τι ψυχοθεραπευτική προσέγγιση ακολουθείτε στη δουλειά σας?

Ακολουθώ την Συνθετική Θεραπεία και την Εκφραστική Θεραπεία (που ουσιαστικά χρησιμοποιεί όλες τις τέχνες- κάτι σαν συνθετική θεραπεία τεχνών).

Διαβάστε περισσότερα: Συνέντευξη με την Ψυχολόγο Σύλβα Σαραφίδου
manto konstantoulaki1. Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς......

Εξασκώ το επάγγελμα του ψυχολόγου τα τελευταία 7 χρόνια (από το 2010). Ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου στην Αγγλία, όπου εργάστηκα σε διάφορα πλαίσια συμπεριλαμβανομένων τις φυλακές HMRP Bullingdon (με ναρκομανείς και αλκοολικούς σε πρόγραμμα απεξάρτησης εντός των φυλακών) όπως και σε κέντρα ψυχικής υγείας (με ασθενείς που υπέφεραν πχ από κατάθλιψη, άγχος, κρίσεις πανικού κλπ).

Στη συνέχεια μετακόμισα στην Νέα Υόρκη όπου παρακολούθησα ένα μεταπτυχιακό Σχολικής Ψυχολογίας/Ψυχολογίας όπου και εργάστηκα σε δύο διαφορετικά σχολεία , ένα δημοτικό και ένα Λύκειο. Στην Αθήνα βρίσκομαι από το 2012, και εργάζομαι ιδιωτικά και σε συνεργασία με φορείς όπως η Hellas EAP αλλά και κέντρα ψυχικής υγείας για οικογένειες, νέους και παιδιά.

Διαβάστε περισσότερα: Συνέντευξη με τη Ψυχολόγο Μαντώ Κωνσταντουλάκη

Διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσε στο E-Psychology.gr η Ελισάβετ Μπαρμπαλιού, Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας του βιβλίου "Η Επιστροφή του Άνδρα" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πεδίο.

Διαβάστε περισσότερα: Συνέντευξη με την Ελισάβετ Μπαρμπαλιού για το βιβλίο της "Η Επιστροφή του Άνδρα"

kassiani trikaliotii1. Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς......

Είμαι Ψυχολόγος από το 2004. Αγαπώ πολύ την επιστήμη της Ψυχολογίας και θεωρώ ότι είναι μία από τις πιο σημαντικές σύγχρονες επιστήμες, που έχουν να προσφέρουν πολλά στον άνθρωπο, όσον αφορά στην αυτογνωσία, στην αυτοβελτίωση και το ευ ζην. Έπειτα από την απόκτηση του πρώτου μου πτυχίου στην Ψυχολογία, φροντίζω να εκπαιδεύομαι συνεχώς σε κλασσικές αλλά και νεότερες θεραπευτικές προσεγγίσεις, μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων, μέσω σεμιναρίων και συνεδρίων. Μέσω αυτών των γνώσεων, προσπαθώ με κάθε δυνατό τρόπο και όσο καλύτερα μπορώ, να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στους ανθρώπους , που απευθύνονται σε μένα.

Διαβάστε περισσότερα: Συνέντευξη με τη Ψυχολόγο Κασσιανή Τρικαλιώτη

Εγγραφή στο Newsletter

15νθημερο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας τα νέα άρθρα, αλλά και ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια, βιβλία ψυχολογίας, θέσεις εργασίας κ.α.