Εισαγωγή στις θεραπείες μέσω τέχνης

Σε ποιους απευθύνεται:

Σε ειδικούς ψυχικής υγείας, παιδαγωγούς, ειδικούς παιδαγωγούς, ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, καλλιτέχνες, δασκάλους τεχνών

Περίληψη:

Οι θεραπείες μέσω τις τέχνης (art therapies) είναι μια μορφή εκφραστικής θεραπείας, όπου η δημιουργική διαδικασία του να δημιουργεί ένα άτομο τέχνη χρησιμοποιείται για να προάγει την φυσική, διανοητική και συναισθηματική του κατάσταση. Η δημιουργική αυτή διεργασία μπορεί να βοηθήσει το άτομο να ανακαλύψει και να διαχειριστεί συναισθήματα και συμπεριφορές, να λύσει προβλήματα διαπροσωπικών σχέσεων, να μειώσει τα επίπεδα του άγχους και της κατάθλιψης και να προάγει την αυτογνωσία, την επαφή με το σώμα και την αυτοπεποίθηση του. Καθώς το μέσο έκφρασης διαφοροποιείται από τον λόγο, η μορφή αυτή θεραπείας ενδείκνυται και για άτομα με επικοινωνιακές δυσκολίες (π.χ. αυτισμός, άνοια, χαμηλό νοητικό δυναμικό, διαπολιτισμικές διαφορές, αναλφαβητισμός, κτλ.). Στόχος του σεμιναρίου είναι η περιγραφή των σύγχρονων τεχνικών θεραπείας μέσω της τέχνης, η κατανόηση της προσέγγισης τους και η ανάλυση του τρόπου με τον οποίο επιτυγχάνεται η θεραπεία.

Περιγραφή:

· Εισαγωγή στις art therapies
· Ιστορική αναδρομή
· Θεωρητικό υπόβαθρο σχέσης μεταξύ τέχνης και θεραπείας
· Εικαστικές τέχνες
· Χοροθεραπεία/ κινησιοθεραπεία
· Δραματοθεραπεία/ ψυχόδραμα
· Μουσικοθεραπεία
· Θεραπεία συγγραφής/ βιβλιοθεραπεία
· Άλλες art therapies (κηπευτική θεραπεία, θεραπευτική ψυχαγωγία)
· Οι art therapies στην Ελλάδα και τον κόσμο
· Βιωματικές ασκήσεις
· Ερωτήσεις/ απαντήσεις
  
Συμμετοχή: 65 ΕΥΡΩ (50 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ)
 
Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 24/06/2018 μεταξύ 16:30-21:30
Κρατήσεις θέσεων: 211-2143425 κιν 6972152645

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Εισηγήτρια: Κίρλα Δανάη, Msc Κλινική Ψυχολόγος

Συνοπτικές Πληροφορίες

Ημ. Έναρξης 24-06-2018 4:30 pm
Θέσεις Χωρίς περιορισμό
Κόστος Συμμετοχής 65 €
Φορέας Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής

Σεμινάρια Ψυχολογίας

Εγγραφή στο Newsletter

15νθημερο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας τα νέα άρθρα, αλλά και ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια, βιβλία ψυχολογίας, θέσεις εργασίας κ.α.