Αναβλητικότητα, Αναποφασιστικότητα, Αβεβαιότητα

Υπότιτλος: Τα 3 ανεπιθύμητα 'Α' που μας δυσκολεύουν και συχνά μας οδηγούν σε ένα ακόμα ανεπιθύμητο 'Α': το Αίσθημα Αποτυχίας

Εισηγητής: Βέρα Πρατικάκη, Ψυχολόγος,

Σε ποιούς απευθύνεται:

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικούς, φοιτητές και σε όποιον από το ευρύ κοινό ενδιαφέρεται να συμμετάσχει.

Σκοπός:

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εκμάθηση διαφόρων τεχνικών για την αντιμετώπιση της αναβλητικότητας. της αναποφασιστικότητας και της αβεβαιότητας.

Περιγραφή:

Τα '3Α' που ταλαιπωρούν ένα πολυ μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων είναι η: Αναβλητικότητα, η Αναποφασιστικότητα και η Αβεβαιότητα. Τα 3 αυτά 'Α' συχνά οδηγούν και σε ένα τέταρτο, εξίσου ανεπιθύμητο και επώδυνο: το Αίσθημα Αποτυχίας.

Τί μας κάνει όμως αναβλητικούς; Γιατί δεν μπορούμε να αποφασίσουμε; Και γιατί μας πιάνει αμφιβολία για ο,τι κι αν αποφασίσουμε;

Τι επιπτώσεις έχει αυτό στην ποιότητα της ζωής μας και στην υγεία μας; Μήπως υπάρχουν και κάποια δευτερογενή οφέλη που αγνοούμε αλλά που μας κρατούν εγκλωβισμένους σε αυτόν τον φαύλο κύκλο;

Στο σεμινάριο αυτό θα εντοπίσουμε τα γνωστικά, συναισθηματικά και πρακτικά εμπόδια που αντιμετωπίζουμε και θα παρουσιάσουμε τρόπους και τεχνικές για να τα ξεπεράσουμε.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξασκηθούν στην εφαρμογή συγκεκριμένων τεχνικών μέσα από την χρήση βιωματικών ασκήσεων και συνοδευτικών φύλλων εργασίας.

Θεματικές Ενότητες

-Εισαγωγή

-Γνωστικά, Συναισθηματικά και Πρακτικά εμπόδια

-Τρόποι και τεχνικές για να τα ξεπεράσουμε

Πιο συγκεκριμένα:

Γνωστικά Εμπόδια:

-Αυτοεκτίμηση

-Μη ρεαλιστικές προσδοκίες και στόχοι

-Τελειομανία

Συναισθηματικά Εμπόδια:

-Φόβος διάπραξης λάθους

-Διστακτικότητα και άγχος επιλογής

-Κόπωση/αίσθημα έλλειψης ενέργειας

-Έντονο Στρες

Πρακτικα Εμπόδια:

-Δυσκολία αποτελεσματικής επικοινωνίας

-Διαχείριση χρόνου

-Επίλυση Προβλημάτων

Πληροφορίες Συμμετοχής: 211-2143425 κιν 6972152645

Ημέρες και ώρες παρακολούθησης:

ΠΕΜΠΤΗ 21/01/2016 ΩΡΑ: 18:30-21:30

Κόστος: 30 ευρώ. Ειδική τιμή σε ανέργους και φοιτητές 25

Ολιγομελή τμήματα

Παρέχονται βεβαίωση παρακολούθησης και υλικό σημειώσεων

Συνοπτικές Πληροφορίες

Ημ. Έναρξης 21-01-2016 6:30 pm
Ημ. Λήξης 21-01-2016 9:30 pm
Θέσεις Χωρίς περιορισμό
Κόστος Συμμετοχής 30 €
Φορέας Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής

Σεμινάρια Ψυχολογίας

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας?

Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε ενημέρωση, σχετικά με θέματα που αφορούν την επιστήμη της ψυχολογίας, έρευνες, σεμινάρια ψυχολογίας, θέσεις εργασίας Ειδικών Ψυχικής Υγείας κ.τ.λ.

Newsletter για όλους

Εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας νέα άρθρα ψυχολογίας, ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια ψυχολογίας, ομάδες υποστήριξης, βιβλία ψυχολογίας κ.α.

Η εγγραφή σας στα ενημερωτικά δελτία της Πύλης Ψυχολογίας E-Psychology.gr είναι απόλυτα σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τα στοιχεία που δίνετε κατά την εγγραφή σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων (Newsletters).