Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συστημική Θεωρία

Περιγραφή:
Το Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συστημική Θεραπεία απευθύνεται σε ψυχολόγους, ψυχιάτρους και κοινωνικούς λειτουργούς, οι οποίοι ενδιαφέρονται να διδαχθούν το συστημικό τρόπο σκέψης και τους τρόπους εφαρμογής του στη θεραπεία με άτομα, οικογένειες και ομάδες.

Άλλοι ενδιαφερόμενοι που δεν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες, αλλά έχουν βασικές σπουδές στο χώρο των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών, είναι δυνατό να γίνουν δεκτοί στο πρόγραμμα υπό ορισμένες προϋποθέσεις (π.χ. εργάζονται ήδη ως θεραπευτές στο χώρο της ψυχικής υγείας, έχουν μεταπτυχιακές σπουδές στο χώρο της ψυχικής υγείας, έχουν παρακολουθήσει όλα τα υπόλοιπα επαγγελματικά σεμινάρια που προσφέρονται στο Εργαστήριο και ενδιαφέρονται να διευρύνουν τις γνώσεις τους περαιτέρω - με σκοπό την εφαρμογή των αρχών της συστημικής σκέψης στο χώρο ψυχικής υγείας όπου ήδη εργάζονται).


Το πρόγραμμα διαρκεί τέσσερα (4) χρόνια. Οι ειδικευόμενοι μπορούν να καθυστερήσουν την ολοκλήρωση μερών του προγράμματος (π.χ. πρακτική άσκηση) λόγω επαγγελματικών ή προσωπικών και οικογενειακών υποχρεώσεων.

Το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων αποτελεί το πρώτο πιστοποιημένο συστημικό εκπαιδευτικό κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ψυχοθεραπείας (Εuropean Association for Psychotherapy-EAP)


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ
Το πρόγραμμα ειδίκευσης περιλαμβάνει τους ακόλουθους τομείς (οι ώρες που αναγράφονται δηλώνουν το κατώτερο όριο απαιτούμενων ωρών για κάθε τομέα):
 
•Προσωπική (ομαδική) ψυχοθεραπεία
•Θεωρητική κατάρτιση
•Πρακτική άσκηση
•Εποπτεία

Οι τομείς αυτοί περιγράφονται συνοπτικά παρακάτω για κάθε έτος ξεχωριστά. Αναλυτικό πρόγραμμα με το περιεχόμενο της εκπαίδευσης για κάθε έτος παρέχεται στους ειδικευόμενους από τους εκπαιδευτές τους στην αρχή κάθε ακαδημαϊκής χρονιάς. Το ακαδημαϊκό έτος (έντεκα μήνες) ισχύει μόνο για τον τομέα της θεωρητικής κατάρτισης.

Παρέχεται επίσης η δυνατότητα εκπαίδευσης των ειδικευόμενων στη διάγνωση εφόσον έχουν βασικές σπουδές στην Ψυχολογία. Το πρόγραμμα αυτό είναι ξεχωριστό από το υπόλοιπο πρόγραμμα ειδίκευσης, διαρκεί τρία έτη και η συμμετοχή σε αυτό είναι προαιρετική. Το πρόγραμμα αυτό παρουσιάζεται συνοπτικά σε ξεχωριστό έντυπο το οποίο μπορείτε να ζητήσετε από τη γραμματεία.

Συνοπτικές Πληροφορίες

Ημ. Έναρξης 17-10-2016 12:00 am
Θέσεις Χωρίς περιορισμό
Κόστος Συμμετοχής -
Φορέας Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων
Εάν σας άρεσε το θέμα, μοιραστείτε το!

Σεμινάρια Ψυχολογίας

Εγγραφή στο Newsletter

15νθημερο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας τα νέα άρθρα, αλλά και ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια, βιβλία ψυχολογίας, θέσεις εργασίας κ.α.