Παιδικό Ιχνογράφημα

Έναρξη: 05/03/2016

Λήξη: 06/03/2016

Διάρκεια: 10 ώρες

Ώρες: Σάββατο, Κυριακή 10:00-15:00

Χώρος διεξαγωγής: ΚΥΔΩΝ, Τhe Heart City Hotel (Πλ. Σοφοκλή Βενιζέλου & Στρ, Τζανακάκη 2, τηλ:28210 -52280 , Χανιά, Χανίων)

Εισηγητές: Πολυζωγοπούλου Αγγελική (MSc Κλινική Ψυχολόγος, Νηπιαγωγός)

Το Παιδικό Ιχνογράφημα αποτελεί συμπληρωματικό εργαλείο που χρησιμοποιείται στην αξιολόγηση και την εξαγωγή κλινικών συμπερασμάτων για παιδιά.

Τα θέματα που θα παρουσιασθούν κατά την εκπαίδευση στο ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ είναι:

Το ιχνογράφημα ως εκφραστικό μέσο σκέψεων και συναισθημάτων των παιδιών.
Οι κοινωνικές επιρροές και το παιδικό ιχνογράφημα.
Η εξέλιξη του παιδικού ιχνογραφήματος ανάλογα με την ηλικία ή το φύλο.
Γενική εκτίμηση και ερμηνεία του παιδικού ιχνογραφήματος (ανάλυση σημαντικών στοιχείων του παιδικού σχεδίου όπως το χρώμα, το μέγεθος του σκίτσου, το σημείο εστίασης στο χαρτί, την πίεση του μολυβιού, την ύπαρξη μοτίβων, τα σφάλματα, τις σημαντικές παραλείψεις ή τις προσθήκες).
Η ερμηνεία του μουντζουρο-γραφήματος.
Ενδείξεις ψυχοπαθολογίας στα παιδικά σχέδια που καθιστούν αναγκαία την παραπομπή σε ειδικό ψυχικής υγείας.
Η συνηθέστερη θεματολογία των παιδικών σχεδίων και η ερμηνεία τους (σχέδιο ανθρώπου, σχέδιο σπιτιού, σχέδιο δέντρου, σχέδιο ζώων, σχέδιο τοπίων).
Το σχέδιο της οικογένειας.
Παρουσίαση σχεδίων παιδιών που εμφανίζουν παθολογία, (π.χ. νοητική καθυστέρηση, διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή, παιδική ψύχωση, συναισθηματικά προβλήματα, κακοποίηση).
Βιωματικό μέρος (χωρισμός σε ομάδες και ανάλυση παιδικών σχεδίων από κλινικό και μη κλινικό πληθυσμό παιδιών).
Ανάλυση πρωτοκόλλων πραγματικών περιστατικών του ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ, καθώς και δυνατότητα σχολιασμού παιδικών σχεδίων από την εργασιακή εμπειρία των συμμετεχόντων στο σεμινάριο.

Κόστος συμμετοχής: 70 ευρώ
Στις αναγραφόμενες τιμές δε περιλαμβάνεται το νόμιμο ποσοστό Φ.Π.Α 23%.

Στο σεμινάριο θα παρουσιασθεί υλικό με πραγματικά περιστατικά στο ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ

Ολοκληρώνοντας την εκπαίδευση οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν το υλικό των εισηγήσεων σε CD, καθώς και βεβαίωση παρακολούθησης

Πληροφορίες Φορέα:

Το ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ. δημιουργήθηκε με στόχο την προαγωγή της ψυχικής υγείας, παιδιών, εφήβων και ενηλίκων μέσα από έγκυρη επιστημονική διάγνωση και εξειδικευμένες υποστηρικτικές θεραπείες. Μια έμπειρη διεπιστημονική ομάδα ειδικών η οποία στελεχώνεται από Ψυχολόγο, Ψυχοθεραπευτή, Ψυχίατρο, Παιδοψυχολόγο, Λογοπαιδικό, Εργοθεραπευτή, Ειδικό Παιδαγωγό, συμβάλει στην επιτυχή διεκπεραίωση του στόχου αυτού με την ολοκληρωμένη διάγνωση και θεραπεία.

Υπηρεσίες που προσφέρονται στο ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ.

Ψυχοθεραπεία (ατομική, ομαδική)
Λογοθεραπεία
Εργοθεραπεία
Ειδική αγωγή/αγωγή δυσλεξίας
Συμβουλευτική γονέων/ζευγαριών
Ένταξη στο πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης παιδιών με αυτιστική διαταραχή (Lovaas)
Επαγγελματικός προσανατολισμός
Μετεκπαιδεύσεις
Το τμήμα διάγνωσης και θεραπείας παιδιών και εφήβων του ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ. καλύπτει διαγνωστικά και θεραπευτικά τις ανάγκες παιδιών από τη βρεφική ηλικία μέχρι και το τέλος της εφηβικής περιόδου.

Απευθύνεται σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες(δυσλεξία), διαταραχές λόγου, φωνής, ομιλίας, αναπτυξιακές διαταραχές, ψυχοκινητική καθυστέρηση, ψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες, διάχυτη διαταραχή της ανάπτυξης(αυτισμός), αντιμετώπιση διαζυγίου των γονιών καθώς και σε παιδιά και εφήβους με δυσκολίες στην κοινωνική ένταξη, προβλήματα συμπεριφοράς, αναζήτηση επαγγέλματος και διατροφικές διαταραχές (ψυχογενής βουλιμία, νευρική ανορεξία).

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Παράλληλα με τις θεραπευτικές υπηρεσίες που παρέχονται στο ΔΙΚΕΨΥ, από το 2006, έχει ξεκινήσει ένας κύκλος σεμιναρίων που απευθύνεται σε επαγγελματίες αλλά και φοιτητές και αφορά σε αντικείμενα που εξετάζουμε και σε ότι ως πρακτική, γνωρίζουμε καλά.

Στο κέντρο γίνονται δεκτά όλα τα ασφαλιστικά ταμεία

Τηλέφωνα: 210-28.30.100 / 6945 558644
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Υπεύθυνη: Ασπασία Πασπάλη - Παντελίδη
Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια - Παιδοψυχολόγος
Certified Neurofeedback Practitioner
(Msc University of London - Bsc Staffordshire University)

 

Συνοπτικές Πληροφορίες

Ημ. Έναρξης 05-03-2016 10:00 am
Ημ. Λήξης 06-03-2016 3:00 pm
Θέσεις Χωρίς περιορισμό
Κόστος Συμμετοχής 70 €
Φορέας ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ. ( Κρήτη )

Σεμινάρια Ψυχολογίας

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας?

Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε ενημέρωση, σχετικά με θέματα που αφορούν την επιστήμη της ψυχολογίας, έρευνες, σεμινάρια ψυχολογίας, θέσεις εργασίας Ειδικών Ψυχικής Υγείας κ.τ.λ.

Newsletter για όλους

Εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας νέα άρθρα ψυχολογίας, ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια ψυχολογίας, ομάδες υποστήριξης, βιβλία ψυχολογίας κ.α.

Η εγγραφή σας στα ενημερωτικά δελτία της Πύλης Ψυχολογίας E-Psychology.gr είναι απόλυτα σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τα στοιχεία που δίνετε κατά την εγγραφή σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων (Newsletters).