Η εφηβεία είναι μία από τις πιο απαιτητικές περιόδους στη ζωή ενός παιδιού, για τους γονείς. Πολλές φορές, οι γονείς βιώνουν άγχος και ένταση, μη γνωρίζοντας πως να διαχειριστούν τον έφηβο γιο τους/την έφηβη κόρη τους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συγκρούσεις, οι οποίες μπορούν να αποφθεχθούν εάν κατανοήσουν καλύτερα την ψυχοσύνθεση των παιδιών τους.

Το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο του PSYCHOLOGY.GR σας προτείνει 7 δημοφιλή βιβλία συμβουλευτικής γονέων με παιδιά στην εφηβεία.

Πώς να μιλάτε στους εφήβους ώστε να σας ακούν και πώς να τους ακούτε ώστε να σας μιλούν

pws na milate stous efivousΣτις σελίδες του θα ανακαλύψετε την καινοτόμο προσέγγιση των Φέιμπερ και Μάζλις για την δημιουργία ενός ειλικρινούς, ανοιχτού και γεμάτου αμοιβαίο σεβασμό διαλόγου ανάμεσα στους γονείς και τους εφήβους, ενώ μαζί θα μάθετε πώς;

Να ακούτε και να απαντάτε αποτελεσματικά στις ανησυχίες των εφήβων σας
Να εκφράζετε τον εκνευρισμό ή τον θυμό σας χωρίς να πληγώνετε τα συναισθήματά τους
Να αναλαμβάνετε δράση χωρίς να τιμωρείτε
Να ενθαρρύνετε τους εφήβους σας να αναλαμβάνουν ευθύνες
Να βρίσκετε μαζί λύσεις στα προβλήματα σας
Να μιλάτε για το σεξ και τα ναρκωτικά χωρίς να κάνετε κήρυγμα ή να αποξενώσετε από τα παιδιά σας

Αποκτήστε το βιβλίο Πώς να μιλάτε στους εφήβους ώστε να σας ακούν και πώς να τους ακούτε ώστε να σας μιλούν από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο μας!

Ευτυχισμένοι έφηβοι

dioptra eutuxismenoi neoiΑν διαβάσατε το best seller Γιατί οι Δανοί μεγαλώνουν τα πιο ευτυχισμένα παιδιά στον κόσμο, θα έχετε ήδη ανακαλύψει το μυστικό τους.

Στη νέα της δουλειά, η ψυχοθεραπεύτρια συγγραφέας Iben Dissing Sandahl δίνει έμφαση στις αξίες που αποτελούν τη βάση για την ανατροφή των πιο ευτυχισμένων, υγιών και καλύτερα προσαρμοσμένων εφήβων στον κόσμο.

Από την αποδοχή της μοναδικότητας και της αυθεντικότητας μέχρι την έμφαση στην ελευθερία με υπευθυνότητα και την αποφυγή τιμωρίας, το βιβλίο Ευτυχισμένοι έφηβοι:

Πώς οι Δανοί μεγαλώνουν ισορροπημένους, υγιείς κι ευτυχισμένους εφήβους αποκαλύπτει τις δέκα βασικές αρχές που χρησιμοποιούν οι Δανοί για να μεγαλώσουν τους εφήβους τους και να τους οδηγήσουν σε αυτή την προκλητική αλλά συναρπαστική φάση της ζωής τους.

Αποκτήστε το βιβλίο Ευτυχισμένοι έφηβοι από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο μας!

iGen: Η γενιά του internet

i gen h genia tou internetΣτο πολυσυζητημένο βιβλίο της, η Δρ Τζιν Τουένγκι σκιαγραφεί το αποκαλυπτικό πορτρέτο μιας γενιάς που ενηλικιώνεται βραδύτερα και με περισσότερο άγχος -αλλά είναι πιο ανεκτική και ασφαλής- από οποιαδήποτε άλλη γενιά στην Ιστορία.

Είναι η iGen, η γενιά του Internet.

Βασιζόμενοι στην έρευνα της Jean Twenge για τη γενιά του Internet, οι μέτοχοι της Apple έγραψαν ανοιχτή επιστολή καλώντας την εταιρεία να μελετήσει τον αντίκτυπο της χρήσης smartphone στην ανάπτυξη των παιδιών.

Αποκτήστε το βιβλίο iGen: Η γενιά του internet από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο μας!

Δε με καταλαβαίνεις!

de me katalavaineisΣαν μια θερμή επιστολή από έναν σοφό φίλο ή μια μεγαλύτερη αδερφή, το βιβλίο αυτό κατανοεί τον τρόπο που βλέπουν τα πράγματα οι νέες γυναίκες και τις καθοδηγεί απέναντι στις προκλήσεις που θα βρουν στον δρόμο τους.

Το βιβλίο είναι γραμμένο για τις έφηβες και τις νέες γυναίκες, ωστόσο, επειδή ακριβώς περιλαμβάνει εξηγήσεις για τον ίδιο τους τον εαυτό, αποτελεί απαραίτητο οδηγό και για τους γονείς: μια κλεφτή ματιά για το τι συμβαίνει μέσα τους, πέρα από τα νεύρα και τις διαμαρτυρίες:

«Δε με καταλαβαίνεις!»

Αποκτήστε το βιβλίο Δε με καταλαβαίνεις! από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο μας!

Οδηγός επιβίωσης για μαμάδες με κόρες στην εφηβεία

odigos epiviosis mamades koresΗ γυναίκα ζει την εφηβεία δύο φορές.

Η πρώτη είναι η δική της, η δεύτερη της κόρης της. Η συνύπαρξη της μητέρας με την έφηβη κόρη είναι περίοδος εκπλήξεων, ανατροπών και απρόβλεπτων καταστάσεων.

Μια δοκιμασία στις αντοχές της μητέρας! Έζησα την εφηβεία των κοριτσιών μου αγωνιώντας ακριβώς όσο εσύ!

Μέχρι που ανακάλυψα το μυστικό που μοιράζομαι σε κάθε λέξη του βιβλίου.

Απόλαυσε αυτό που συμβαίνει μόνο μία φορά, ερμηνεύοντας με ψυχραιμία και χιούμορ κάθε βήμα της κόρης σου στην ενηλικίωση.

Αποκτήστε το βιβλίο Οδηγός επιβίωσης για μαμάδες με κόρες στην εφηβεία από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο μας!

Οδηγός επιβίωσης για μαμάδες με γιους στην εφηβεία

odigos epiviosis mamades gioiΗ συγγραφέας του «Οδηγός επιβίωσης για µαµάδες µε κόρες στην εφηβεία» εστιάζει στη στάση ζωής των µητέρων µε γιους, για να υπενθυµίσει σε κάθε γυναίκα ότι εξαντλούν τον εαυτό τους στην προσπάθεια να διαπαιδαγωγήσουν τον µελλοντικό άντρα της ζωής µιας άλλης γυναίκας.

Φωτίζει καθηµερινές καταστάσεις µέσα στην οικογένεια και τη θέση που τοποθετεί η µητέρα τον εαυτό της.

Στην αγωνία της να φροντίσει το παιδί της, ξεχνάει ότι είναι ο χάρτης που ο γιος της θα χρησιµοποιήσει για να ανακαλύψει τον εαυτό του και τον κόσµο, και µεταµορφώνεται σε εµπόδιο στο ταξίδι του στη ζωή.

Αποκτήστε το βιβλίο Οδηγός επιβίωσης για μαμάδες με γιους στην εφηβεία από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο μας!

Η δύναμη και ο πλούτος του εφηβικού εγκεφάλου

i dynami kai o ploutos tou efhvikouΒασιζόμενος σε σημαντικές νέες μελέτες στον τομέα της διαπροσωπικής νευροβιολογίας, ο δρ Σίγκελ εξερευνά συναρπαστικούς τρόπους κατανόησης της λειτουργίας του εφηβικού εγκεφάλου, οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν τους γονείς να αξιοποιήσουν αυτή τη συναρπαστική περίοδο ανάπτυξης, αλλαγών και πειραματισμών, ελαττώνοντας τη μοναξιά και τη δυσφορία που συχνά επιφυλάσσει, τόσο για τους γονείς όσο και για τους ίδιους του έφηβους.

Αποκτήστε το βιβλίο Η δύναμη και ο πλούτος του εφηβικού εγκεφάλου από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο μας!

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Σοφία Τουμανίδου

sofia toumanidou 02Μέλος της Διαχειριστικής ομάδας του PSYCHOLOGY.GR.
Επιμέλεια άρθρων, Υποστήριξη συνεργατών.