Ακρόαση άρθρου......

Συναντηθήκαμε (διαδικτυακά) με τον Άκη Αγγελάκη, συγγραφέα, Business και Life Coach. Μιλήσαμε για τη διαδρομή του αλλά κυρίως για το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, Qualified Business and Life Mentor που ξεκινάει σύντομα.

ΕΡ. Εκτός από τα βιβλία σας, έχετε δημιουργήσει κάποιες μεθοδολογίες που διδάσκονται σε ενηλίκους;

ΑΠ. Τα τελευταία 30 χρόνια έχω δημιουργήσει τις πιο κάτω μεθόδους και μπορώ να πω ότι έχουν παρακολουθηθεί από χιλιάδες εκπαιδευόμενους:

Η Θεραπευτική Μέθοδος Redefining Self (Δημιουργώντας ένα Καινούργιο Εαυτό) που στοχεύει στην αποτελεσματικότερη διαχείριση δύσκολων συναισθημάτων όπως ο φόβος και το άγχος και παράλληλα, βοηθά στην ψυχική ενδυνάμωση για την επίτευξη προσωπικών και επαγγελματικών στόχων.

Η Μέθοδος Effective Referrals Method (Αποτελεσματική Λήψη Συστάσεων για Διαμεσολαβητές) – Μια συστηματική στρατηγική για τη λήψη ποιοτικών συστάσεων.

Η Μέθοδος Power Selling (Τα Βήματα της Αποτελεσματικής Πώλησης). Μια κορυφαία μέθοδος πωλήσεων βήμα-βήμα, ειδικά σχεδιασμένη για ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές που έχει παρακολουθηθεί από πολλές χιλιάδες επαγγελματιών.

Το ετήσιας διάρκειας πρόγραμμα LISSIS (Life Insurance Selling Skills Integrated Solutions) που απευθύνεται αποκλειστικά σε ασφαλιστικές εταιρίες ή μεγάλα πρακτορεία ασφαλίσεων με ευρύ δίκτυο.

Το πρόγραμμα που συνδυάζει Coaching/Training/On the job action/Ψυχική Ενδυνάμωση την «Ακαδημία Επαγγελματικής και Προσωπικής Ανάπτυξης», ειδικά σχεδιασμένο για νέους επιχειρηματίας και παιδιά 2ης γενιάς επιχειρηματιών, καθώς για ανώτερα και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων.

Το πρόγραμμα ειδικά για όσους ασχολούνται με το Δικτυακό Μάρκετινγκ (MLM) «Η Βίβλος του Δικτυακού Μάρκετινγκ».

Ζητήματα Ηθικής και Δεοντολογίας στην Άσκηση της Ψυχοθεραπείας
Κύκλος Σεμιναρίων για Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας | Γενική είσοδος: 35 ευρώ

Θεματικές Ενότητες: Διπλές σχέσεις θεραπευτή – θεραπευόμενου | Ψυχική ανθεκτικότητα του θεραπευτή | Υπέρβαση – παραβίαση ορίων στην ψυχοθεραπευτική σχέση | Ειδικές προκλήσεις στην ψυχοθεραπεία | Ζητήματα ηθικής και δεοντολογίας | Διαχείριση εξω-θεραπευτικών πληροφοριών | Διατήρηση και άρση του απορρήτου

Το πρόγραμμα «Βασικές Αρχές Ψυχολογίας στο Μάναζτμεντ και την Παρακίνηση Πωλητών και Διαμεσολαβητών». Ειδικά σχεδιασμένο για μάνατζερ ομάδων πωλήσεων.

ΕΡ. Η συγγραφική σας δουλειά τι συμπεριλαμβάνει;

ΑΠ. Έχω γράψει κοντά στα 40 βιβλία και περισσότερα από 50 eBooks σε θέματα:

  • Πωλήσεων
  • Προσωπικής Ανάπτυξης
  • Ψυχολογίας
  • Παρακίνησης
  • Θετικής Ψυχολογίας
  • Επιχειρηματικότητας

Επίσης, έχω γράψει περισσότερα από 10,000 άρθρα σε θέματα ψυχολογίας, πωλήσεων, επιχειρηματικότητας, συμβουλευτικής, προσωπικής ενδυνάμωσης και αυτοβελτίωσης.
Ακόμη, εγχειρίδια πωλήσεων, παραγωγικότητας, εκπαίδευσης εκπαιδευτών για λογαριασμό μεγάλων εθνικών και πολυεθνικών εταιρών. (Nationale Nederlanden, AXA Ασφαλιστική, Interamerican, Εθνική Ασφαλιστική, Durostick, Icap, Alpha Bank, Forever Living Products, Μαρμαρίδης, Yves Rocher Τεορος κ.α.).

ΕΡ. Τι σας έκανε να δημιουργήσετε το πρόγραμμα Business and Life Mentor;

Τι να ΜΗΝ περιμένω από την ψυχοθεραπεία μου;
3ωρο Online βιωματικό εργαστήριο του PSYCHOLOGY.GR

Θεματικές Ενότητες: Τι είναι για μένα η ψυχοθεραπεία, τι περιμένω από αυτήν τη διαδικασία; | Τι περιμένω από τον ψυχοθεραπευτή μου; | Ποια είναι τα όριά της ψυχοθεραπείας; | Πώς αντιλαμβάνομαι αν με ωφελεί ή αν τη χρησιμοποιώ ως άλλοθι για να μένω στην ουσία στάσιμος;

ΑΠ. Η διακαής επιθυμία να μεταλαμπαδεύσω ένα συνδυασμό εμπειρίας και γνώσης, σε μια μορφή επιστημονική μεν, αλλά απόλυτα πρακτική, ώστε ο κάτοχος όλης αυτής της γνώσης να μπορεί εύκολα να τη χρησιμοποιήσει και να επιλύσει καθημερινά προβλήματα και προκλήσεις στην προσωπική αλλά και την επαγγελματική του ζωή. Όχι μόνο τη δική του, αλλά των υφισταμένων του, αν πρόκειται για κάποιο επιχειρηματία ή μάνατζερ ή των συμβουλευομένων / θεραπευομένων του.

ΕΡ. Που διαφέρει από άλλα αντίστοιχα προγράμματα;

ΑΠ. Για τρεις πολύ σημαντικούς λόγους:
1. Διαφέρει γιατί η δική μου προσωπική παρουσία και σχέση με κάθε εκπαιδευόμενο δεν σταματά με τη λήξη του προγράμματος αλλά συνεχίζεται μέσα από συμβουλευτικές συμπληρωματικές συναντήσεις, συνεδρίες, επικοινωνίες και συντονισμένες προσπάθειες ώστε κάθε εκπαιδευόμενος να γίνει καλύτερος «δάσκαλος» και «μέντορας» από εμένα.

2. Εκτός αυτού, ο απόφοιτος του προγράμματος θα έχει διεθνή πιστοποίηση για τις σπουδές του και κάτι τέτοιο θα μπορεί να συμπεριληφθεί στο βιογραφικό του όταν υποβάλει αίτηση για κάποια εργασία.

3. Τέλος, το κύρος και η αυτοπεποίθηση κάθε αποφοίτου θα ενισχυθούν σημαντικά από το γεγονός ότι έχουν στη διάθεση τους ένα παντοδύναμο «οπλοστάσιο» γνώσης, σοφίας και εμπειρίας που θα χρησιμοποιούν επιλεκτικά προς όφελος των ιδίων αλλά και των πελατών και υφισταμένων τους.

ΕΡ. Γιατί κάποιος να το παρακολουθήσει;

ΑΠ. Για πολλούς λόγους. Μερικοί από αυτούς είναι:
Ο πρώτος είναι λόγος είναι επειδή το πρόγραμμα έχει διεθνή πιστοποίηση του από ένα παγκόσμια γνωστό και καταξιωμένο οργανισμό όπως είναι ο NOCN.
Ο δεύτερος, είναι επειδή οι γνώσεις που θα αποκτήσει κάθε συμμετέχων είναι αποτέλεσμα 40 ετών έρευνας, εμπειρίας και πρακτικής εφαρμογής. Με άλλα λόγια, κάθε απόφοιτος θα έχει στη διάθεση του ένα τεράστιο «οπλοστάσιο» κατάρτισης στο οποίο θα μπορεί να ανατρέχει για να βρίσκει απαντήσεις, ιδέες και λύσεις σε θέματα που θα χρειαστεί να επιλύσει στη ζωή του ή συμβουλεύοντας τους πελάτες ή τους υφισταμένους του.
Ο τρίτος λόγος είναι η μόνιμη και διαρκής υποστήριξη και συμβουλευτική παρουσία μου, ακόμα και μετά το τέλος του προγράμματος.

ΕΡ. Τι συμπεριλαμβάνει το πρόγραμμα;

Οι κεντρικοί άξονες της θεματολογίας του προγράμματος καλύπτουν :

  • Πωλήσεις
  • Επιχειρηματικότητα
  • Ηγεσία
  • Ψυχολογία
  • Προσωπική Ανάπτυξη
  • Συμβουλευτική
  • Μάνατζμεντ
  • Επικοινωνία
  • Παρακίνηση
  • Στρατηγικό Σχεδιασμό
  • Soft Skills
  • Στοχοθεσία
  • Διαχείριση Χρόνου
  • Εξυπηρέτηση/συνεργασία με πελάτες
  • Διαχείριση συναισθημάτων
  • Αντιμετώπιση συγκρούσεων
  • Επιχειρηματικό σχεδιασμό
  • Ενδυνάμωση αυτοπεποίθησης/αυτοεκτίμησης
  • Δεξιότητες Αποτελεσματικότητας

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα : Qualified Business and Life Mentor Course

ΕΡ. Ποιος είναι ο σκοπός αυτού του προγράμματος;

ΑΠ. Το πρόγραμμα δεν περιορίζεται σε μια χρησιμότητα. Διαθέτει μεγάλη ακτίνα ωφελειών για κάθε συμμετέχοντα.

Παρέχει ένα τεράστιο εύρος γνώσης, πληροφόρησης, τεχνικών, στρατηγικών, ασκήσεων σε θέματα που καθημερινά αντιμετωπίζει κάθε επαγγελματίας, άσχετα με τον κλάδο στον οποίο ανήκει.

Προσφέρει ένα τεράστιο απόθεμα γνώσεων, τεχνικών και στρατηγικών σε κάθε συμμετέχοντα, ώστε να μπορεί να συμβουλεύσει και να καθοδηγήσει αποτελεσματικά τους πελάτες, συνεργάτες και όλους όσους συνεργάζεται μαζί τους ως σύμβουλος και μέντορας.

Βοηθάει κάθε συμμετέχοντα να εφαρμόσει πρακτικά την γνώση που περιέχεται και να μπορεί να κάνει τακτική αναφορά και χρήση στις πρακτικές και μεθόδους που αναλύονται στο πρόγραμμα.

Δυναμώνει τον συμμετέχοντα ώστε να μπορεί να δίνει λύσεις και να επιλύει δυσκολίες, προβλήματα και διλήμματα που καθημερινά εμφανίζονται στην επαγγελματική και προσωπική του ζωή.

Επιτυγχάνει ο συμμετέχων τους στόχους του μέσα από ειδικά διαμορφωμένες μεθόδους και τεχνικές, ενώ παράλληλα βελτιώνει την αποτελεσματικότητα του εκεί που απαιτείται.

Προσφέρει ένα δυνατό «χαρτοφυλάκιο» γνώσης προς υλοποίηση σε καθημερινές πρακτικές ανάλογα την περίπτωση.

ΕΡ. Μιλήστε μου για τη διεθνή πιστοποίηση του προγράμματος.

ΑΠ. Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος μετεκπαίδευσης οδηγεί στην χορήγηση πιστοποίησης NOCN – Endorsed Programme – (NOCN : National Open College Network): είναι ένας από τους κορυφαίους αναγνωρισμένους Φορείς Πιστοποίησης στη Μεγάλη Βρετανία)

Η πιστοποίηση των προγραμμάτων πραγματοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων και δίνει την δυνατότητα στον υποψήφιο για διεθνή αναγνώριση, αναβαθμίζει το βιογραφικό του υποψήφιου και αποκτά ανταγωνιστικό πλεονέκτημα ως κάτοχος ενός ισχυρού πιστοποιητικού.

Ο υποψήφιος θα λάβει το πιστοποιητικό του εγκεκριμένου προγράμματος σας από τον Βρετανικό Φορέα μετά από την εξέταση και την ύλη που έχει ήδη πιστοποιηθεί.

ΕΡ. Ποια είναι τα οφέλη της διεθνούς πιστοποίησης για τους εκπαιδευόμενους;

ΑΠ. Ο υποψήφιος αποκτά ένα ισχυρό πιστοποιητικό με διεθνή αναγνώριση από τον μεγαλύτερο βρετανικό φορέα NOCN αποδεικνύοντας ότι είναι κάτοχος των γνώσεων που αποκόμισε από την εκπαίδευσή του.

Ενισχύει το βιογραφικό του με ένα πιστοποιητικό που του προσδίδει κύρος, αναγνώριση και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα καθώς τον διαφοροποιεί στην αγορά εργασίας.

Το πιστοποιητικό που θα αποκτήσει υποψήφιος από τον NOCN θα τον καταστήσει ικανό να διεκδικήσει με αυτοπεποίθηση την θέση που επιθυμεί.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα μας και να συμπληρώσουν τη Φόρμα Ενδιαφέροντος. Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί τους για να τους δώσουμε περισσότερες πληροφορίες που ίσως χρειαστούν.

Επίσης, μπορούν να τηλεφωνούν στο 210-2512988.

Σχετικά με τον Άκη Αγγελάκη

Διαθέτει σχεδόν 40 χρόνια εργασιακής εμπειρίας στο χώρο της επιχειρηματικότητας, των πωλήσεων, της συμβουλευτικής και της εκπαίδευσης ανθρώπινου δυναμικού. Είναι κάτοχος 6 πανεπιστημιακών τίτλων πτυχίων : Στην Εκπαίδευση Ενηλίκων, Συμβουλευτική, Business & Life Coaching, Συνθετική Ψυχοθεραπεία, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Δίκαιο και δεκάδων βεβαιώσεων συμμετοχής σε επιστημονικά σεμινάρια.

Έχει περισσότερες από 50,000 ώρες εκπαιδευτικής / διδακτικής εμπειρίας.
Έχει δουλέψει σε χιλιάδες ώρες συμβουλευτικής, ψυχοθεραπευτικών συνεδριών και business/life coaching.
Οι απόφοιτοι των σεμιναρίων του ξεπερνούν κατά πολύ τους 60.000!