Όπως κάθε μήνα, έτσι και τώρα, σας παρουσιάζουμε τα πιο δημοφιλή βιβλία ψυχολογίας για επαγγελματίες ψυχικής υγείας, για το μήνα που πέρασε.

Η λίστα περιλαμβάνει βιβλία που προκύπτουν από το συνδυασμό, των κορυφαίων σε πωλήσεις και των κορυφαίων σε αναζητήσεις, εντός του εξειδικευμένου βιβλιοπωλείου του PSYCHOLOGY.GR.

Τα best sellers βιβλία για ψυχολόγους

Πάμε λοιπόν να δούμε τη σχετική λίστα για το μήνα Σεπτέμβριο.

Διαδικτυακή συμβουλευτική

Το εγχειρίδιο της Διαδικτυακής Συμβουλευτικής αποτελεί το μοναδικό επιστημονικό έργο στην ελληνική γλώσσα που εισάγει τον θεραπευτή στην εξ αποστάσεως παρέμβαση από το πρώτο μόλις βήμα μέχρι την ολοκλήρωση της θεραπευτικής διαδικασίας.
Το εγχειρίδιο αυτό είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας που ήδη εφαρμόζουν ή προτίθενται να εφαρμόσουν διαδικτυακή συμβουλευτική σε άτομα και ομάδες.

Αποκτήστε το βιβλίο Διαδικτυακή συμβουλευτική από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο μας!

Ενισχυμένη γνωστική - συμπεριφορική θεραπεία ζευγαριών

Ο θεραπευτής που καλείται να κατανοήσει ένα προβληματικό ή δυσλειτουργικό ζευγάρι έχει εξαιρετικά δύσκολο έργο, πολύ δυσκολότερο από αυτόν που προσπαθεί να βοηθήσει ένα άτομο. Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν ότι στο πεδίο της θεραπείας ζευγαριών σημειώνεται διαρκώς εξέλιξη, τόσο στο επίπεδο της θεωρητικής προσέγγισης όσο και στο επίπεδο της διαμόρφωσης συγκεκριμένων στρατηγικών παρέμβασης.

Οι συγγραφείς του βιβλίου συνεργάζονται για πάνω από είκοσι χρόνια στην εξέλιξη της γνωστικής-συμπεριφορικής θεραπείας ζευγαριών, και στις σελίδες του έχουν ενσωματώσει τα αποτελέσματα των πιο πρόσφατων ερευνών και παρατηρήσεων.

Αποκτήστε το βιβλίο Ενισχυμένη γνωστική - συμπεριφορική θεραπεία ζευγαριών από το βιβλιοπωλείο του PSYCHOLOGY.GR

40 τεχνικές που κάθε σύμβουλος οφείλει να γνωρίζει (2η έκδοση)

Το εγχειρίδιο 40 τεχνικές που κάθε σύμβουλος οφείλει να γνωρίζει είναι άριστο βοήθημα στα χέρια κάθε συμβούλου ώστε να βοηθήσει με μεθοδικότητα τον συμβουλευόμενο να διαχειριστεί τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει, να απαγκιστρωθεί από προκαταλήψεις και να προάγει την ποιότητα ζωής του.

Ακόμη και οι πιο χαρισματικοί επαγγελματίες σύμβουλοι, με την άρτια επιστημονική κατάρτιση και πολυετή πείρα θα ωφεληθούν από ένα εγχειρίδιο που τόσο οργανωμένα, συστηματικά και αποτελεσματικά έχει οργανώσει την ύλη του, πόσο μάλλον οι φοιτητές ψυχολογίας και οι αρχάριοι σύμβουλοι.

Αποκτήστε το βιβλίο 40 τεχνικές που κάθε σύμβουλος οφείλει να γνωρίζει (2η έκδοση) από το βιβλιοπωλείο μας!

Σύγχρονη κλινική ύπνωση: Βιοθυμική υπνοθεραπεία

Το βιβλίο αυτό εισάγει τον αναγνώστη σε μία από τις πιο αποτελεσματικές και σύγχρονες προσεγγίσεις της Κλινικής Υπνοθεραπείας, την Βιοθυμική Υπνοθεραπεία. Αν και η Βιοθυμική Υπνοθεραπεία περιέχει στοιχεία παλαιότερων προσεγγίσεων της κλινικής ύπνωσης - κυρίως της Ερικσονιακής - καθώς επίσης και στοιχεία της συμπεριφοριστικής προσέγγισης στην ψυχοθεραπεία, θεμελιώνεται σαφώς από τις έρευνες της σύγχρονης νευροεπιστήμης.

Εστιάζοντας στις βαθιές, ασυνείδητες δομές και λειτουργίες του ανθρώπου, η Βιοθυμική θεραπεία καταφέρνει και θεραπεύει βαθιές πληγές με σχετικά ανώδυνο και αποτελεσματικό τρόπο! Η Βιοθυμική Υπνοθεραπεία αποτελεί ένα πολύτιμο θεραπευτικό εργαλείο για τον ψυχοθεραπευτή που επιθυμεί να διευρύνει την θεραπευτική του εργασία, πέρα από τις κλασικές μεθόδους ψυχοθεραπείας.

Αποκτήστε το βιβλίο Σύγχρονη κλινική ύπνωση: Βιοθυμική υπνοθεραπεία από το βιβλιοπωλείο μας!

 Δραματοθεραπεία

Στο βιβλίο παρουσιάζεται ο τρόπος µε τον οποίο η δραµατοθεραπεία µπορεί να χρησιµοποιηθεί σε ένα ευρύ φάσµα θεραπευόµενων και να ανταποκριθεί εξατοµικευµένα στις ανάγκες τους. Θεραπευτές που εργάζονται σε διαφορετικά µέρη του κόσµου συνεισφέρουν µε παραδείγµατα από την πρακτική τους και συµµετέχουν σε ερευνητικές συζητήσεις σχετικά µε την αποτελεσµατικότητα της δραµατοθεραπείας.

Το βιβλίο αντλεί στοιχεία από µελέτες που πραγµατοποιήθηκαν σε παιδιά που επέζησαν από το τσουνάµι στη Σρι Λάνκα, οροθετικούς εφήβους στη Νότια Αφρική, ηλικιωµένους θεραπευόµενους µε ψύχωση στη Μεγάλη Βρετανία, ακόµη και γυναίκες που ζουν σε άσυλο της Μαλαισίας.

Αποκτήστε το βιβλίο Δραματοθεραπεία, από το βιβλιοπωλείο μας!

Μιλώντας για την οριακή διαταραχή προσωπικότητας

Η οριακή διαταραχή προσωπικότητας αποτελεί κλινική οντότητα η οποία έχει κατά καιρούς αντιμετωπισθεί με αμηχανία, απόγνωση, υπερβολική αισιοδοξία ή απαισιοδοξία, ενώ χαρακτηριστικό της είναι ότι "ξεγλιστράει" πολύ εύκολα μέσα από τα διαγνωστικά και θεραπευτικά μας εργαλεία. Η οντότητα στο παρόν βιβλίο αντιμετωπίζεται με την απαιτούμενη σύνεση, προσοχή και εμβρίθεια, οι οποίες ενισχύονται από τη μεγάλη κλινική εμπειρία των συγγραφέων.

Αναλύεται επίσης η συνδρομή της Διαλεκτικής Συμπεριφορικής Θεραπείας για την αντιμετώπιση της οριακής διαταραχής, με τρόπο που εναρμονίζει την κλινική παρατήρηση με τη διεθνή θεωρητική τεκμηρίωση.
Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του βιβλίου είναι ότι παράλληλα με τα επιστημονικά δεδομένα παρουσιάζεται και η προσωπική μαρτυρία των θεραπευτών και των θεραπευόμενων. Το αποτέλεσμα είναι ένα πολύτιμο βιβλίο με κέντρο μια συναρπαστική ομάδα ασθενών και τις σύγχρονες απόψεις γύρω από αυτήν.

Αποκτήστε το βιβλίο Μιλώντας για την οριακή διαταραχή προσωπικότητας από το βιβλιοπωλείο μας!

 Γνωστική συμπεριφορική θεραπεία Οδηγός για την κλινική πράξη

Το βιβλίο "Γνωστική Συμπεριφορική Θεραπεία: Ένας οδηγός για την κλινική πράξη" είναι προσανατολισμένο στην κλινική πρακτική και εστιασμένο στις τεχνικές της θεραπείας, που, εφαρμοσμένες με τον κατάλληλα ευέλικτο τρόπο, θα βοηθήσουν τον κλινικό να γίνει περισσότερο ικανός και αποτελεσματικός στην εφαρμογή της γνωστικής συμπεριφορικής θεραπείας, θα είναι πολύτιμο στους κλινικούς, τους ερευνητές και τους ειδικούς της ψυχικής υγείας. Πρωτοπόροι ερευνητές και κλινικοί, οι οποίοι είναι επίσης και καταξιωμένοι ειδήμονες στην εφαρμογή της ΓΣΘ, παρουσιάζουν όλη την εμπειρία τους, καθώς επίσης και τις πιο κατάλληλες και σύγχρονες τεχνικές για μια ποικιλία συγκεκριμένων διαταραχών.

Αποκτήστε το βιβλίο Γνωστική συμπεριφορική θεραπεία Οδηγός για την κλινική πράξη από το βιβλιοπωλείο μας!

Οι γνωσιακές ψυχοθεραπείες και το τρίτο κύμα ψυχοθεραπειών στις αγχώδεις διαταραχές

Ο συγγραφέας το 1994 έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο βιβλίο για τη γνωσιακή θεραπεία στην ελληνική γλώσσα, και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι γύρω από το βιβλίο αυτό αλλά και τις περίφημες διαλέξεις του, αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε ο τομέας αυτός στη χώρα μας.

Το παρόν βιβλίο, έργο ωριμότητας και επιστημονική του διαθήκη, προσφέρει αρχικά μια επικαιροποίηση των θεμελιωδών εννοιών, και κατόπιν αναπτύσσει λεπτομερώς τις θεραπευτικές προσεγγίσεις στις αγχώδεις διαταραχές. Το τρίτο μέρος πραγματεύεται τη λεγόμενη τρίτη γενιά ή τρίτο κύμα των θεραπειών όπου αναλύεται διεξοδικά και κατά περίπτωση η σημασία των διεργασιών αλλά και οι τρόποι που παρεμβαίνουν οι σημερινοί ψυχοθεραπευτές, έχοντας μελετήσει και ενσωματώσει ιδέες και τεχνικές από όμορα πεδία.

Αποκτήστε το βιβλίο Οι γνωσιακές ψυχοθεραπείες και το τρίτο κύμα ψυχοθεραπειών στις αγχώδεις διαταραχές από το βιβλιοπωλείο μας!

Δυσκολίες μάθησης

Ο διαρκώς αυξανόµενος αριθµός των παιδιών µε δυσκολίες µάθησης και τα ερωτήµατα που εγείρονται για τα προγράµµατα παρέµβασης, τις επιµορφώσεις εκπαιδευτικών και γονέων, και τις δράσεις αντιµετώπισης των δυσκολιών προβληµατίζουν ιδιαίτερα όλους αυτούς που ασχολούνται µε την ανάπτυξη των παιδιών και την εκπαίδευσή τους: τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους ειδικούς.

Στόχος αυτού του τόµου είναι να αναδείξει ορισµένες ουσιαστικές όψεις του σύγχρονου προβληµατισµού γύρω από το ζήτηµα των δυσκολιών µάθησης, σε µια προσπάθεια να συµβάλει όχι απλώς στην τεκµηρίωση των µεθόδων παρέµβασης που εφαρµόζονται στην ελληνική εκπαιδευτική πραγµατικότητα, αλλά και στην ανάπτυξη του σχετικού διαλόγου και -γιατί όχι- στην αµφισβήτηση ορισµένων "σταθερών" που χαρακτηρίζουν το συγκεκριµένο πεδίο έρευνας.

Αποκτήστε το βιβλίο Δυσκολίες μάθησης, από το βιβλιοπωλείο μας!

Βιωματικός Οδηγός Ψυχοθεραπείας

Ο βιωματικός οδηγός ψυχοθεραπείας απευθύνεται σε όλους όσοι βρίσκονται ή φιλοδοξούν να ξεκινήσουν ένα ψυχοθεραπευτικό ταξίδι προς την αυτογνωσία. Φιλοδοξεί ως εκ τούτου να αποτελέσει έναν βιωματικό αναστοχαστικό οδηγό αναζήτησης του εαυτού και του κόσμου που τον περιβάλλει.

Δεν αντικαθιστά βέβαια σε καμιά περίπτωση την ψυχοθεραπευτική πράξη και εκπαίδευση, συμβάλλει όμως σε αυτή, δίνοντας τη δυνατότητα στον αναγνώστη να αναστοχαστεί τις δικές του εμπειρίες, μέσα από τις εργασίες που προτείνονται, καθώς και μέσα από τις αφηγήσεις ανθρώπων που βρίσκονται σε ψυχοθεραπευτική διαδικασία και απαντούν σε αυτές τις εργασίες και φυσικά είχαν την ευγενική καλοσύνη να τις παραχωρήσουν, ώστε να ενταχθούν στον ανά χείρας βιωματικό οδηγό ψυχοθεραπείας.

Αποκτήστε το βιβλίο Βιωματικός Οδηγός Ψυχοθεραπείας από το βιβλιοπωλείο μας!

 

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Σοφία Τουμανίδου

sofia toumanidou 02Μέλος της Διαχειριστικής ομάδας του PSYCHOLOGY.GR.
Επιμέλεια άρθρων, Υποστήριξη συνεργατών.