Η ομάδα του εξειδικευμένου βιβλιοπωλείου ψυχολογίας σας παρουσιάζει και σας προτείνει κορυφαίες επιλογές βιβλίων για την αντιμετώπιση του πανικού και του φόβου. Εξειδικευμένοι οδηγοί διαχείρισης σας βοηθούν να κατανοήσετε και να ξεπεράσετε βήμα - βήμα και με σεβασμό ό,τι σας δημιουργεί φόβο και πανικό. Αποκτήστε τα βιβλία από το βιβλιοπωλείο ψυχολογίας του Psychology.gr!

Φόβος

Όταν δεν νιώθεις φόβο, μπορείς να δεις πιο καθαρά πώς συνδέεσαι με τους άλλους. Όταν δεν νιώθεις φόβο, έχεις περισσότερο χώρο για κατανόηση και συμπόνοια. Όταν δεν νιώθεις φόβο, είσαι πραγματικά ελεύθερος.

Ο φόβος έχει αμέτρητα πρόσωπα: από τον φόβο της αποτυχίας μέχρι τις ανησυχίες της καθημερινότητας, από την οικονομική αβεβαιότητα μέχρι την απελπισία που όλοι βιώνουμε μπροστά στην απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου.

Σε όποιο βαθμό κι αν βιώνουμε τον φόβο, μπορούμε να μάθουμε να ζούμε χωρίς να ορίζει και να καθοδηγεί αυτός τη ζωή μας. Στις σελίδες αυτού του βιβλίου, ο Βιετναμέζος μοναχός και υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης Τικ Νιατ Χαν μας προτείνει ένα διαχρονικό μονοπάτι για να ζούμε χωρίς φόβο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα Βιβλίου

  • Εισαγωγή: Χωρίς φόβο
  • Στην αρχή του χρόνου
  • Πρωτογενής φόβος
  • Συμφιλίωση με το παρελθόν μας
  • Απαλλάξου από τον φόβο για το μέλλον
  • Ούτε αρχή ούτε τέλος
  • Το δώρο του μη φόβου
  • Η δύναμη της ενσυνείδησης
  • Μάθε να σταματάς
  • Γαλήνη μέσα στη θύελλα
  • Μετασχημάτισε τον φόβο γύρω σου
  • Γαλανός ουρανός πάνω από τα σύννεφα
  • Μετασχηματίζοντας τον φόβο σε αγάπη
  • Το αντίθετο του φόβου
  • Τεχνικές για να μετασχηματίζεις τον φόβο

Αποκτήστε το βιβλίο Φόβος, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Νίκησε τον φόβο

Αγωνία, φοβία, άγχος, φόβοι ... Ο φόβος υπάρχει παντού και παρουσιάζεται με διάφορους τρόπους. Όταν είναι υπερβολικός, μπορεί να περιορίσει ή να εμποδίσει τελείως όλα όσα θέλουμε να κάνουμε. Ο φόβος βάζει σε δοκιμασία τα θεμέλια της προσωπικότητάς μας: "Τι είναι αυτό που υπάρχει μέσα μου και φοβάται;"

Εξερευνώντας όμως τον εσωτερικό σας κόσμο, μπορείτε να βρείτε και να αμφισβητήσετε τις παγίδες πολλών υπόγειων φόβων.

Οι συγγραφείς του βιβλίου και έμπειροι ψυχο­θε­ρα­πευτές, Marie-France και Emmanuel Ballet de Coquereaumont, σας προτείνουν ένα προσωπικό πρόγραμμα 21 ημερών για να μετατρέψετε τον φόβο σε σύμμαχό σας:

- Παρουσιάζουν ένα καινοτόμο και δοκιμασμένο πρόγραμμα.

- Αποκρυπτογραφούν πάνω από είκοσι τέσσερις φόβους.

- Δίνουν παραδείγματα στα οποία θα αναγνωρίσετε κάτι από τον εαυτό σας.

- Προτείνουν απλές και αποτελεσματικές ασκήσεις για να διευκολύνουν την πορεία σας.

- Χρησιμοποιούν σχήματα και εικόνες για να καταλάβετε και να αφομοιώσετε τα βασικά σημεία του βιβλίου.

Ένα πλούσιο, ευχάριστο και θετικό βιβλίο που θα σας εκπλήξει. Θα σας βοηθήσει να μάθετε περισσότερα για τον εαυτό σας, τις δυνάμεις σας και την ίδια τη ζωή σας.

Αποκτήστε το βιβλίο Νίκησε το φόβο, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Ο τελευταίος πανικός

Στο βιβλίο αυτό θα προσπαθήσω με απλό τρόπο να σας εξηγήσω τι είναι πανικός, πώς αρχίζει και αναπτύσσεται και πώς θεραπεύεται.

Οι κρίσεις πανικού σάς παραλύουν και σας εμποδίζουν να ζήσετε. Νιώθετε ότι ασκούν επιρροή στον συναισθηματικό, κοινωνικό και επαγγελματικό σας κόσμο και αφαιρούν το νόημα από κάθε στιγμή της ζωής σας.

Κατανοώ ότι θέλετε να απελευθερωθείτε απ' όλα αυτά τα συναισθήματα (και τα συμπτώματα) αλλά και από τις αγωνιώδεις σκέψεις που καλπάζουν στο μυαλό σας αφού αισθάνεστε αιχμάλωτοι σε μία κατάσταση που δεν μπορείτε να ελέγξετε.

Θα νιώσετε καλύτερα συναισθηματικά αλλά και γνωσιακά αφού θα μάθετε ορισμένες ικανότητες αυτοβοήθειας.
Αν ακολουθήσετε τις τεχνικές αντιμετώπισης του βιβλίου, τότε όχι μόνο θα τα καταφέρετε, αλλά θα αρχίσετε να νιώθετε πιο δυνατοί και πιο σίγουροι για τον εαυτό σας. Θα νιώσετε ασφαλείς για το αύριο και έτοιμοι να χαρείτε και να απολαύσετε το σήμερα.

Αποκτήστε το βιβλίο Ο τελευταίος πανικός, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Ξεπερνώντας τον πανικό


Πάρα πολλοί άνθρωποι πάσχουν από αγχώδεις διαταραχές - σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα εκδηλώνουν επεισόδια ξαφνικού και έντονου άγχους, τις γνωστές "κρίσεις πανικού".

Οι κρίσεις πανικού μπορεί να οφείλονται σε γενετική προδιάθεση ή σε εμπειρίες που είχε το άτομο τα πρώτα χρόνια της ζωής του, ή μπορεί να είναι αντίδραση σε σοβαρά γεγονότα της ζωής. Οι περισσότεροι άνθρωποι είτε υποφέρουν σιωπηλά κρατώντας τα προβλήματά τους κρυφά για πολλά χρόνια, είτε στην προσπάθειά τους να τα αντιμετωπίσουν βρίσκουν διέξοδο στην κατανάλωση αλκοόλ ή στα ναρκωτικά. Κάποιοι πάντως φθάνουν μέχρι το κατώφλι του ειδικού ζητώντας βοήθεια.

Αρκεί όμως αυτό;

Το βιβλίο αυτό είναι ένα εξαιρετικά επιτυχημένο εγχειρίδιο αυτοβοήθειας που επιτρέπει στους ανθρώπους να διαχειριστούν τα προβλήματα που τους οδήγησαν στις κρίσεις πανικού, αλλά και τα προβλήματα που προέκυψαν εξαιτίας τους. Ο στόχος του είναι διπλός: πρώτον, να βοηθήσει τον αναγνώστη να κατανοήσει καλύτερα και σε βάθος τη διαταραχή πανικού· δεύτερον, μέσα από ασκήσεις και ειδικές εφαρμογές να του διδάξει δεξιότητες αντιμετώπισης και πρόληψης των κρίσεων πανικού και της διαταραχής της αγοραφοβίας.

Τα βιβλία της σειράς "Ψυχολογική Βοήθεια και Αυτοεκπαίδευση" είναι επίκαιροι και πολύ πρακτικοί οδηγοί αντιμετώπισης συγκεκριμένων ψυχολογικών προβλημάτων, που δίνουν στους ανθρώπους την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Αποκτήστε το βιβλίο Ξεπερνώντας τον πανικό, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Νικώ τον πανικό

Τι είναι ο πανικός; Με αφορά ακόμα και αν δεν μου έχει χτυπήσει την πόρτα;

Μια σκιτσοϊστορία για τις κρίσεις πανικού...ή, αλλιώς, μια ιστορία τρόμου σε τέσσερις πράξεις: η ζωή ΠΡΙΝ τον πανικό, η ζωή ΜΕ τον πανικό, στα βάθη του φόβου και την απόγνωσης, η απόφαση να πάρω την κατάσταση ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ, και η ευτυχής πλην όμως ρεαλιστική ΚΑΤΑΛΗΞΗ αυτής της μάχης...

Αποκτήστε το βιβλίο Νικώ τον πανικό, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Αντιμετωπίζοντας... τις φοβίες

Πώς θα ξεπεράσετε τις φοβίες σας;

Πολλοί άνθρωποι έχουν φοβίες για κάτι - για τα ύψη, για τις αράχνες, για το νερό... Όταν όμως αυτές οι φοβίες σάς εμποδίζουν να κάνετε τα πράγματα που απολαμβάνετε στη ζωή σας ή σας προκαλούν έντονο άγχος και αισθήματα πανικού, τότε ήρθε η ώρα να ζητήσετε βοήθεια.

Γραμμένο από ειδικούς επιστήμονες, αυτό το μικρό βιβλίο εξηγεί πώς αναπτύσσονται οι φοβίες και τι τις συντηρεί. Πρόκειται για μια αναθεωρημένη έκδοση που προσφέρει τεχνικές γνωσιακής συμπεριφοριστικής ψυχοθεραπείας, η οποία είναι γνωστή για τα άμεσα αποτελέσματά της, καθώς δεν χρησιμοποιεί την ψυχανάλυση, αλλά μεθόδους που θα σας βοηθήσουν να αναθεωρήσετε τον τρόπο που σκέφτεστε και συμπεριφέρεστε.

Θα μάθετε πώς να:
- Βάλετε στόχους και να αρχίσετε να αντιμετωπίζετε τους φόβους σας.
- Αποφύγετε τις υποτροπές και να επιλύσετε τα προβλήματά σας.

Έχετε ποτέ απορρίψει πρόταση για δουλειά επειδή το γραφείο που θα δουλεύατε είναι στον δωδέκατο όροφο και φοβάστε τα ύψη; Νιώθετε πανικό και τρέμετε όταν είστε κοντά σε έναν σκύλο, ακόμα κι αν πρόκειται για φιλικό κουτάβι με λουρί;
Δεν πήγατε στον γάμο της καλύτερής σας φίλης επειδή θα έπρεπε να μπείτε σε αεροπλάνο; Όλα δείχνουν ότι οι φόβοι σας έχουν αναβαθμιστεί σε φοβίες. Διαβάστε αυτόν τον εύχρηστο οδηγό για να δείτε πώς μπορείτε να διαχειριστείτε το πρόβλημα, για ανακούφιση των συμπτωμάτων και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Αποκτήστε το βιβλίο Αντιμετωπίζοντας τις φοβίες, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Κάν' το κι ας φοβάσαι

Το βιβλίο-φαινόμενο που άλλαξε τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο

Φοβάστε να πάρετε αποφάσεις ή να ζητήσετε αύξηση από το αφεντικό σας; Αναλώνεστε σε μια ανούσια σχέση; Ανησυχείτε διαρκώς για το μέλλον;

Όποιοι και αν είναι οι φόβοι σας, ήρθε η ώρα να τους ξεπεράσετε μια για πάντα.

Με αυτό το βιβλίο, η δρ Susan Jeffers μας εμπνέει με τις δυναμικές τεχνικές που βοήθησαν εκατομμύρια ανθρώπους να ξεπεράσουν τους φόβους τους και να προχωρήσουν στη ζωή τους.

Μέσα από τις σελίδες του, θα ανακαλύψουμε:

- Τι φοβόμαστε και γιατί
- Πώς θα γίνουμε από θύματα δημιουργοί
- Πώς θα απαλλαγούμε από το αίσθημα της ηττοπάθειας
- Ποια είναι τα 10 βήματα που θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε τον αρνητικό τρόπο σκέψης
- Πώς θα αποκτήσουμε περισσότερο ενδιαφέρον για τη ζωή και τόσα άλλα...

Με βαθιά γνώση στο αντικείμενο αλλά και πολύ χιούμορ, η δρ Jeffers μας δείχνει πώς μπορούμε να ενδυναμωθούμε και να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας, ώστε να απολαύσουμε τις χαρές μιας ζωής γεμάτης δημιουργικότητα και αγάπη.

Αποκτήστε το βιβλίο Κάντ' το κι ας φοβάσαι, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Νικήστε τους φόβους σας

O φόβος διεισδύει στη ζωή όλων μας με εκδηλώσεις που διαβαθμίζονται από την ήπια ανησυχία μέχρι την ολοκληρωμένη μορφή επίθεσης της φοβίας και της αγωνίας.

Στο βιβλίο της αυτό η Vera Peiffer, συγγραφέας του best seller "Θετική σκέψη" εξετάζει τις διάφορες μορφές του φόβου και πώς να τον αντιμετωπίσουμε, ερευνά επίσης όλα τα σύνθετα συναισθήματα που σχετίζονται με τους φόβους και τις φοβίες, όπως οι ενοχές, η ντροπή, η έλλειψη εμπιστοσύνης, η ανησυχία, η αγωνία, ο πανικός...

Πέρα από τις θεωρητικές ερμηνείες περιγράφονται πρακτικές μέθοδοι, όπως αυτές εμφανίζονται στη σύγχρονη ψυχοθεραπεία και στα προγράμματα αυτοβοήθειας, που δίνουν στον αναγνώστη τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει τους φόβους του. Αν εφαρμοστούν σωστά, αυτές οι μέθοδοι αποδεικνύονται ιδιαιτέρως αποτελεσματικές.

Δεν είναι ανάγκη να ζήσετε με φόβους. Με τις μεθόδους αυτού του βιβλίου μπορείτε να ζήσετε μια καλύτερη ζωή και να αναπτύξετε με αυτοπεποίθηση όλες σας τις δυνατότητες.

Αποκτήστε το βιβλίο Νίκησε τους φόβους σου, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Αντιμετωπίζοντας... τον πανικό

Πώς θα διαχειριστείτε το αίσθημα πανικού

Η διαταραχή πανικού και οι κρίσεις πανικού ταλαιπωρούν πολλούς ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτός ο οδηγός αυτοβοήθειας εξηγεί πώς αναπτύσσεται ο πανικός και τι τον συντηρεί.

Πρόκειται για μια αναθεωρημένη έκδοση που παρουσιάζει τεχνικές γνωσιακής συμπεριφοριστικής θεραπείας, η οποία είναι γνωστή για τα άμεσα αποτελέσματά της, καθώς δεν χρησιμοποιεί την ψυχανάλυση, αλλά μεθόδους που θα σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε τη σύνδεση ανάμεσα στις σκέψεις και στον πανικό.

Θα μάθετε πώς να:
- Εντοπίσετε και να αναγνωρίσετε τις σκέψεις που σας δημιουργούν πανικό.
- Κρατήσετε ένα ημερολόγιο πανικού.
- Χρησιμοποιείτε τεχνικές αναπνοής που θα σας βοηθήσουν να ηρεμήσετε.

Νιώθετε συχνά ταχυπαλμία, τάση για λιποθυμία και νομίζετε ότι παθαίνετε έμφραγμα; Εάν όλες οι εξετάσεις σας δείχνουν ότι δεν έχετε πρόβλημα υγείας, τότε υποφέρετε από κρίσεις πανικού. Διαβάστε αυτόν τον εύχρηστο οδηγό για να δείτε πώς μπορείτε να διαχειριστείτε το πρόβλημα, για ανακούφιση των συμπτωμάτων και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Αποκτήστε το βιβλίο Αντιμετωπίζοντας...τον πανικό, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Κατανοώντας τον πανικό και την αγοραφοβία

Ο παρών οδηγός σχετικά με τη διαταραχή πανικού και την αγοραφοβία αποτελεί μια συμπυκνωμένη και εύχρηστη εισαγωγή η οποία μπορεί να χρησιμεύσει σε επαγγελματίες υγείας όσο και σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν αυτές τις καταστάσεις. Η βιβλιογραφική ενημέρωση που παρέχει στην παρουσίαση των διαταραχών, στη φαρμακευτική και ψυχοθεραπευτική τους αντιμετώπιση, στοχεύουν στην αποτελεσματικότερη ενημέρωση θεραπευτών και ασθενών και, ως εκ τούτου, τη θεραπεία τους.

Αποκτήστε το βιβλίο Κατανοώντας τον πανικό και την αγοραφοβία, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Χρύσα Πράντζαλου

e psy logo twitter2Τμήμα Σύνταξης της Πύλης Ψυχολογίας Psychology.gr
Επιμέλεια και συγγραφή άρθρων, μετάφραση & απόδοση ξενόγλωσσων άρθρων.