Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην επιστημονική μας μελέτη που αφορά τη σχέση ανάμεσα στη χρήση αλκοόλ, τις πρώιμες τραυματικές εμπειρίες, τις συναισθηματικές δυσκολίες καθώς και τις γονικές σχέσεις καταγωγής πριν τα 18 έτη.

H παρούσα έρευνα διεξάγεται στο πλαίσιο της διπλωματικής μου εργασίας στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Αντιμετώπιση Εξαρτήσεων - Εξαρτησιολογία" της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.

Σκοπός της έρευνας

Για την υλοποίηση των σκοπών της έρευνας θα χρειαστούμε τη συνεργασία σας, που προϋποθέτει τη συμπλήρωση 5 ερωτηματολογίων που αφορούν τα δημογραφικά σας στοιχεία, τις πρώιμες τραυματικές εμπειρίες (σωματική, συναισθηματική, σεξουαλική κακοποίηση), τις συναισθηματικές εμπειρίες όπως άγχος & κατάθλιψη και τέλος το γονεϊκό δεσμό. Η συμπλήρωσή τους διαρκεί περίπου 15 λεπτά.

Η συνεισφορά σας θα συνδράμει σημαντικά στην κατανόηση της σχέσης ανάμεσα στις πρώιμες τραυματικές εμπειρίες, τις γονικές σχέσεις καταγωγής όπως και τα συμπτώματα άγχους & κατάθλιψης με την κατανάλωση αλκοόλ μετά τα 18 έτη.

Περισσότερες Πληροφορίες

Οι πληροφορίες που θα δώσετε θα διατηρηθούν ανώνυμες και απόρρητες. Η συμμετοχή σας είναι προαιρετική και διατηρείτε το δικαίωμα αποχώρησης από αυτή σε οποιοδήποτε στάδιο της διεξαγωγής της.

Επισημαίνουμε ότι δεν υπάρχουν σωστές και λανθασμένες απαντήσεις. Είναι σημαντικό να απαντήσετε σε όλες τις ερωτήσεις και να σημειώσετε αυθόρμητα ό,τι σας εκφράζει.
Ενδιαφερόμαστε για την προσωπική σας γνώμη.

Η διεξαγωγή της έρευνας έχει λάβει έγκριση από την Επιστημονική Επιτροπή & Επιτροπή Ηθικής και Δεοντολογίας του Αιγινήτειου Νοσοκομείου, ΕΚΠΑ.

Σας ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο που θα διαθέσετε και για τη συνεργασία σας!

Σταματίνα Μπαρμπαγιάννη

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή με τον Επιβλέποντα Καθηγητή Παπαρρηγόπουλο Θωμά (Καθηγητής Ψυχιατρικής, Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ) στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για συμμετοχή στην έρευνα, μεταβείτε στην παρακάτω διεύθυνση: ΕΡΕΥΝΑ Χρήση Αλκοόλ, Πρώιμες Τραυματικές Εμπειρίες, Συναισθηματικές Δυσκολίες

Το PSYCHOLOGY.GR και οι προσκλήσεις συμμετοχής σε έρευνες Ψυχολογίας

Το Psychology.gr, η πύλη της ψυχολογίας στο ελληνικό διαδίκτυο, έχει ένα σταθερό ενδιαφέρον να υποστηρίζει τις έρευνες φοιτητών ψυχολογίας και ειδικών ψυχικής υγείας.

Στείλτε πληροφορίες για την έρευνα που διοργανώνετε, στο info @psychology.gr προκειμένου να προχωρήσουμε σε δημοσίευση στo PSYCHOLOGY.GR

Το κείμενό σας πρέπει να είναι σαφές και περιεκτικό, να περιλαμβάνει τουλάχιστον 300 λέξεις και να εξηγεί ποιος διοργανώνει την έρευνα, ποιος είναι ο σκοπός της έρευνας, ποιοι μπορούν να συμμετέχουν.

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Νίκος Μεταξάς

e psy logo twitter2Συντάκτης στην Πύλη Ψυχολογίας - Psychology.gr
Μετάφραση, απόδοση ξενόγλωσσων άρθρων.
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr