expansion method

Πολλοί ψυχολόγοι χρησιμοποιούν νέες μεθόδους για να παρέχουν πιο ολοκληρωμένη θεραπεία. Λίγοι όμως γνωρίζουν την Expansion Method, μια νέα επαναστατική μέθοδος που καταφέρνει να απελευθερώσει τοξικά συναισθήματα όπως της αδικίας, της προδοσίας ή του θυμού μέσα σε λίγες στιγμές. Αν σας ακούγονται περίεργα όλα αυτά, συνεχίστε το διάβασμα.

Η μέθοδος συνδυάζει ήδη πετυχημένες τεχνικές της ψυχολογίας με εμπεριστατωμένα εργαλεία life coaching για την κατανόηση του προβλήματος, την απελευθέρωση της πηγής των αρνητικών συναισθημάτων, δημιουργώντας έτσι έναν νέο εαυτό, μια νέα προσωπικότητα. Μέσω της εταιρίας ΡΟΗ αμκε διεξήχθει μια έρευνα και παρακάτω σας παραθέτουμε τα αποτελέσματά της.

Τα πρώτα πειράματα έγιναν σε μικρό αριθμό ατόμων και ήταν σχετικά απλά. Ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα να περιγράψουν ένα απλό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και στην συνέχεια να αναγνωρίσουν τα συναισθήματα που ένιωσαν όταν το βίωσαν. Μετά τους ζητήθηκε να αποκαλύψουν στον εαυτό τους εμπειρίες της παιδικής τους ηλικίας που εμπεριείχαν τα ίδια συναισθήματα με μια τεχνική που λέγετε συναισθηματική σύνδεση. Η σύνδεση αυτή άφησε τους συμμετέχοντες έκπληκτους γιατί μπροστά τους εμφανίστηκαν ξεκάθαρα τα μοτίβα συμπεριφοράς που ακολουθούσαν. Έκαναν μόνοι τους τις συνδέσεις και κατανόησαν την σημαντικότητα της αποκάλυψης αυτής. Μέχρι και σε αυτό το σημείο η συμβολή των συμβούλων ήταν μόνο καθοδηγητική.

Στην συνέχεια τους ζητήθηκε να επαναλάβουν μερικές προτάσεις που έχουν δημιουργηθεί συνδυάζοντας τα 5 πρωταρχικά αρνητικά συναισθήματα με θετικές δηλώσεις μέσα σε έναν δημιουργικό οραματισμό. Οι επιστήμονες της μεθόδου ονομάζουν αυτό το σημείο ως απελευθέρωση.

Με το τέλος των πειραμάτων, ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να συμπληρώσουν ξανά το ίδιο ερωτηματολόγιο με τα τα συναισθήματα που θα ένιωθαν τώρα, άμα συνέβαινε το ίδιο περιστατικό, το ίδιο πρόβλημα. Παρατηρήθηκε τεράστια βελτίωση στα συναισθήματα σε μερικές περιπτώσεις σε βαθμό 86%!

Μετά τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα των πειραμάτων η μέθοδος ολοκληρώθηκε και παρουσίασε μια μεγαλύτερη έρευνα 2000 ατόμων σε σταθμισμένο δείγμα 200 και τα αποτελέσματα παρέμεναν στα ίδια επίπεδα.

Με απλά λόγια, όσοι δεχθήκανε την μέθοδο, μείωσαν την ένταση των αρνητικών συναισθημάτων σε τέτοιο βαθμό που πλέον δεν αναγνώριζαν την εμπειρία ως αρνητική.

 

Συγγραφή Άρθρου

Human Evolution Center - Ψυχολόγος

Human Evolution Center: έχει επιβεβαιωθεί από το E-Psychology

Οι πληροφορίες που αναφέρονται στον επαγγελματικό κατάλογο ειδικών παρέχονται από τους ίδιους τους ειδικούς, κατά την εγγραφή τους στο σύστημα. Όταν βλέπετε την ένδειξη «έχει επιβεβαιωθεί από το E-Psychology”, σημαίνει ότι το E-Psychology έχει ελέγξει, με email, τηλεφωνικά ή/και με λήψη των σχετικών εγγράφων, τα ακόλουθα στοιχεία:

  • Ότι ο ειδικός είναι υπαρκτό πρόσωπο.
  • Ότι τα πτυχία οι τίτλοι και οι εξειδικεύσεις που αναφέρει είναι αληθινά.
  • Ότι οι πληροφορίες που αναφέρει ισχύουν.
To Human Evolution Center είναι το πρώτο πιστοποιημένο κέντρο εκπαίδευσης, ενημέρωσης και προώθησης της καινοτόμου ψυχολογικής μεθόδου Expansion Method. Παρέχει προσωπική και επαγγελματική εκπαίδευση και προσφέρει ομιλίες και δράσεις για την ενημέρωση του κοινού σε όλη την Ευρώπη.

Εάν βρήκατε το άρθρο χρήσιμο, μοιραστείτε το!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου, χωρίς τη γραπτή άδεια του Τμήματος Σύνταξης του E-Psychology.gr. Εάν επιθυμείτε να αναδημοσιεύετε άρθρα, επικοινωνήστε μαζί μας στο editorial @ e-psychology.gr

Σχετικά άρθρα
Κακοποίηση
Γυναικεία Κακοποίηση. Ενδυνάμωση με την Ψυχολογική Μέθοδο Expansion
  • Τετάρτη, 08 Φεβρουάριος 2017
  • Από: Αργύρης Στραβελάκης

Πολλά έχουν γραφτεί για τη γυναικεία καταπίεση και κακοποίηση ανά τους αιώνες μέχρι τις μέρες μας σε όλο σχεδόν τον πλανήτη. Όλοι οι απίστευτοι καταναγκασμοί που είχαν επιβληθεί...

Ψυχοθεραπεία, Συμβουλευτική
Μειώνοντας το χρόνο της ψυχολογικής θεραπείας
  • Τετάρτη, 21 Δεκέμβριος 2016
  • Από: Αργύρης Στραβελάκης

Εδώ και καιρό έχει ανοίξει μία συζήτηση σχετικά με το χρόνο που απαιτείται ώστε η ψυχολογική θεραπεία να εκφραστεί και να ολοκληρωθεί. Παρά το γεγονός ότι οι κλασσικές...

Ψυχοθεραπεία, Συμβουλευτική
Έρευνα πάνω στα αποτελέσματα της Expansion Method
  • Πέμπτη, 29 Σεπτέμβριος 2016
  • Από: Αργύρης Στραβελάκης

Το παρακάτω είναι η Έρευνα και η Μελέτη της Γεωργίας Χατζηνικολάου, Ψυχολόγου-Msc στην Αντιμετώπιση του Πόνου (αντιμετώπιση οξέων και χρόνιων καταστάσεων πόνου) για τα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Βρείτε ειδικό Ψυχικής Υγείας

Αναζητήστε ειδικούς στον μοναδικό εξειδεκευμένο κατάλογο στο ελληνικό διαδίκτυο.

Μεταβείτε στον κατάλογο Ειδικών Ψ.Υγείας »

Περισσότερα άρθρα του ειδικού συνεργάτη

Γυναικεία Κακοποίηση. Ενδυνάμωση με την Ψυχολογική Μέθοδο Expansion
Γυναικεία Κακοποίηση

Πολλά έχουν γραφτεί για τη γυναικεία καταπίεση και κακοποίηση ανά τους αιώνες μέχρι τις μέρες μας σε όλο σχεδόν τον πλανήτη. Όλοι οι απίστευτοι καταναγκασμοί που είχαν επιβληθεί στη γυναίκα ήταν σχεδιασμένοι από άνδρες, στη συνέχεια έγιναν νόμοι της πολιτείας και της εκκλησίας και έτσι επιβλήθηκαν διαχρονικά. Μόλις στις τελευταίες δεκαετίες αποκαταστάθηκε κάπως και μόνο σε ορισμένες χώρες η θέση της γυναίκας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει τελικά επικρατήσει ισότητα δικαιωμάτων.

Μειώνοντας το χρόνο της ψυχολογικής θεραπείας
ψυχολογική θεραπεία

Εδώ και καιρό έχει ανοίξει μία συζήτηση σχετικά με το χρόνο που απαιτείται ώστε η ψυχολογική θεραπεία να εκφραστεί και να ολοκληρωθεί. Παρά το γεγονός ότι οι κλασσικές ψυχολογικές προσεγγίσεις προσφέρουν σημαντικά οφέλη, δεν είναι λίγοι οι θεραπευόμενοι οι οποίοι εκφράζουν παράπονα αναφορικά με το μεγάλο χρονικό διάστημα που απαιτείται για την εμφάνιση των πρώτων θετικών αποτελεσμάτων.

 

Το facebook μας καταστρέφει την κοινωνική ζωή;
internet addiction

Στον τοίχο μου στο facebook βλέπω όλα τα τελευταία νέα από όλους τους φίλους μου και όχι μόνο. Από τις ειδήσεις στην πολιτική μέχρι άχρηστες πληροφορίες, που απορώ ποιοι τις διαβάζουν, σε ποιον κάνουν καλό. Και άλλες τέτοιες ανούσιες σκέψεις. Κάποια στιγμή άρχισα να καταλαβαίνω. 

Πως συνδυάζεται η Expansion Method με την πρακτική της ψυχολογίας. Συνέντεξη της Ψυχολόγου Γεωργίας Χατζηνικολάου.

«Όταν η θέληση είναι μεγάλη, οι δυσκολίες δεν μπορεί να είναι μεγάλες». Το ζητούμενο, κάθε φορά, είναι η εμφάνιση και ο καταλυτικός ρόλος, που μπορούν να διαδραματίσουν, άνθρωποι με θέληση. Η δύναμη είναι το αμέσως επόμενο βήμα. Κι έρχεται πάντα.

Έρευνα πάνω στα αποτελέσματα της Expansion Method

Το παρακάτω είναι η Έρευνα και η Μελέτη της Γεωργίας Χατζηνικολάου, Ψυχολόγου-Msc στην Αντιμετώπιση του Πόνου (αντιμετώπιση οξέων και χρόνιων καταστάσεων πόνου) για τα αποτελέσματα της Expansion Method. Η παρούσα εργασία αναφέρεται στην Expansion Method, και παρουσιάζει την έρευνά μας για την αποτελεσματικότητα της μεθόδου στη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων που την εφάρμοσαν.

Εγγραφή στο Newsletter

Κάντε εγγραφή στο 15νθημερο Newsletter για ενημέρωση σεμιναρίων, νέων άρθρων, βιβλίων, θέσεων εργασίας κ.α.