Το Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων ανακοινώνει την πρόσληψη, με Σύμβαση ΙΔΟΧ/ΣΜΕ ορισμένου χρόνου, πλήρους απασχόλησης, συνολικά ενός (1) ατόμου.

Σκοπός είναι η υλοποίηση της δράσης με τίτλο «Επιχορήγηση N.Π. ΚΕΑΝ – Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων για την υλοποίηση του έργου “ Λειτουργία Εποπτευόμενων Διαμερισμάτων για Ασυνόδευτους Ανηλίκους 16 ετών και άνω στην Αθήνα “» με Κωδικό ΟΠΣ 5062138, που εντάσσεται στον Ειδικό Στόχο «Άσυλο» και στον Εθνικό Στόχο «Υποδοχή /άσυλο» του Ε.Π. Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης. Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξη.

Η διάρκεια της πρόσληψης θα είναι δίμηνη, με δυνατότητα ανανέωσης.
Η θέση εργασίας αφορά το παράρτημα του ΚΕΑΝ που βρίσκεται επί της οδού Ιθάκης 61, Αθήνα.

Ο φορέας ΚΕΑΝ «Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων» παρέχει στο προσωπικό Ομαδικό Πρόγραμμα Ασφάλισης.

Απαραίτητα προσόντα

  • Βασικό τίτλο σπουδών (ΠΕ/ΤΕ) 
  • Βεβαίωση προϋπηρεσίας. Είναι απαραίτητη η προϋπηρεσία 1 έτους σε αντίστοιχη θέση
  • Καλή γνώση της Αγγλικής ή Γαλλικής Γλώσσας
  • Γνώση χειρισμού H/Y
  • Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος

Καθήκοντα

Συμμετέχει στην ομάδα υποδοχής ασυνόδευτου ανήλικου, στο πλαίσιο της οποίας και σε συνεργασία με το προσωπικό της ομάδας:
α) ενημερώνουν τον ανήλικο σχετικά με τη λειτουργία του Κ.Φ.Α.Α., τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του εντός και εκτός αυτής,
β) διεξάγουν ατομική συνέντευξη μαζί του,
γ) καταρτίζουν το ατομικό ψυχοπαιδαγωγικό του πλάνο.

Λαμβάνει και διερευνά το κοινωνικό ιστορικό του ασυνόδευτου ανήλικου κατά τη διαδικασία υποδοχής του στο Κ.Φ.Α.Α. και κοινωνική αξιολόγηση, λαμβάνοντας υπόψη, μεταξύ άλλων, το οικογενειακό περιβάλλον του παιδιού, την κατάσταση στη χώρα καταγωγής του ή στη χώρα προέλευσης και τις συνθήκες που βίωσε μέχρι την είσοδό του στο Κ.Φ.Α.Α..

Παραπέμπει το ωφελούμενο παιδί στον ψυχολόγο του Κ.Φ.Α.Α., εφόσον εκτιμάται ότι το παιδί χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη, ή σε δομές πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας ιατρικής περίθαλψης, εάν αυτό κρίνεται αναγκαίο βάσει της υγείας του παιδιού.

Αξιοποιεί προς το όφελος των ωφελούμενων οποιασδήποτε υπηρεσίας και πηγής, ή οποιουδήποτε προγράμματος κοινωνικής, προνοιακής φύσης ή και επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης που διατίθεται από την τοπική κοινωνία ή δημόσιους φορείς.

Είναι το πρόσωπο αναφοράς και έχει τακτική επαφή με τους ωφελούμενους του Κ.Φ.Α.Α., ιδίως κατά την περίοδο προσαρμογής τους σε αυτή και για την προετοιμασία αποχώρησής τους.

Είναι υπεύθυνος/η για την επικοινωνία με τη Ειδική Γραμματεία, την Εισαγγελία, αλλά και όλες τις Δημόσιες υπηρεσίες που πιθανώς θα χρειαστούν για τη στήριξη του παιδιού, καθώς και για την συμπλήρωση και ανάρτηση στη διαδικτυακή πύλη www.anynet.gr του ΑΣΟΑ του ανηλίκου

Έχει την επίβλεψη της τήρησης του κανονισμού και του αναρτημένου καθημερινού προγράμματος του Κ.Φ.Α.Α. για τους φιλοξενούμενους.

Πραγματοποιεί ομαδικές και ατομικές συνεδρίες για την κοινωνική υποστήριξη των ωφελούμενων παιδιών, την επίλυση θεμάτων που ανακύπτουν κατά τη διάρκεια φιλοξενίας, την ικανοποίηση αιτημάτων, την κάλυψη αναγκών.

Αναπτύσσει δραστηριότητες για τη δημιουργική απασχόληση του ελεύθερου χρόνου.

Αναπτύσσει το κοινωνικό δίκτυο των ωφελούμενων παιδιών, ιδίως μέσω ανάπτυξης συνεργασιών και λειτουργικών σχέσεων με την τοπική κοινωνία (συμμετοχή σε αθλητικούς συλλόγους ή εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης) και την ένταξή τους στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Συμμετέχει σε συνοδείες των ασυνόδευτων ανήλικων τόσο στις δραστηριότητες που συμμετέχει εκτός δομής όσο και σε διευθετήσεις προσωπικών του υποθέσεων που αφορούν το πλαίσιο προστασίας τους (π.χ. υπηρεσία ασύλου νοσοκομεία, κλπ.)

Υποστηρίζει τη συνεχή ανάπτυξη των ικανοτήτων του ανηλίκου με στόχο τη σταδιακή αυτονόμησή του και την μετέπειτα ομαλή μετάβαση στην ενηλικίωση.

Συμμετέχει στη συγκρότηση εθελοντών ομάδων εργασίας, στον συντονισμό και την εποπτεία της άσκησης των καθηκόντων που αναλαμβάνουν στο πλαίσιο της λειτουργίας του Κ.Φ.Α.Α..

Βοηθά στη διανομή ιματισμού και ειδών ατομικής υγιεινής στους ωφελούμενους του Κ.Φ.Α.Α., ανάλογα με τις ανάγκες τους και σε συνεργασία με το υπόλοιπο απασχολούμενο προσωπικό του Κ.Φ.Α.Α..

Τηρεί αρχείο για τους φιλοξενούμενους του Κ.Φ.Α.Α. από την είσοδο τους σε αυτήν έως την αποχώρησή τους, καθώς και τους ατομικούς φακέλους αυτών, συμπεριλαμβανομένων και των ιατρικών ατομικών φακέλων.

Πληροφορίες - Αιτήσεις

Το ΚΕΑΝ εξετάζει κάθε αίτηση με βάση τα προσόντα που ζητούνται για κάθε θέση και με βάση την αρχή των ίσων ευκαιριών.
Κατά την εξέταση των βιογραφικών θα τηρηθεί απόλυτη εμπιστευτικότητα.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που οι ενδιαφερόμενες/οι καλούνται να αποστείλουν μέσω email στο hr @kean.gr από τις 30/11/2023 μέχρι 07/12/2023

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 2692880 εσωτ. 70