find job005Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Άνεμος Ανανέωσης» απευθύνει δημόσια πρόσκληση για κάλυψη ενός αριθμού (μέχρι 24) θέσεων εργασίας στο πλαίσιο του προγράμματος “WELCOMMON” (κοινοτικό κέντρο και χώρος φιλοξενίας) που έχει ως σκοπό την παροχή προσωρινής φιλοξενίας σε κατάλληλες κι αξιοπρεπείς συνθήκες, διατροφής και υποστήριξης προς πρόσφυγες, καθώς και προετοιμασίας για κοινωνική ένταξή τους στη χώρα προορισμού.

Ο χώρος φιλοξενίας και εργασίας του προσωπικού

Ο χώρος φιλοξενίας των προσφύγων – και άρα εργασίας του προσωπικού που θα προσληφθεί – θα είναι στην Αθήνα. Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι για το διάστημα από 1/9/2016 μέχρι 31/12/2016, με δυνατότητα ανανέωσης για το 2017.

Το προσωπικό θα παρέχει τις υπηρεσίες του κυρίως στο χώρο φιλοξενίας και υποστήριξης αλλά ίσως χρειάζεται να συμμετάσχει και σε μετακινήσεις, σε υπηρεσίες ή κοινωνικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις, κυρίως στην Αττική. Όταν κρίνεται απαραίτητο κι ανάλογα με το ρόλο και τις απαιτήσεις ορισμένων θέσεων, κάποια στελέχη μπορεί να χρειάζεται να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις, επιστημονικά συνέδρια, ημερίδες, εργαστήρια, εκπαιδευτικές ή άλλες συναντήσεις σε άλλες περιοχές στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.


Οι γενικές απαιτήσεις των θέσεων εργασίας
Οι απαιτήσεις όλων ανεξαιρέτως των θέσεων εργασίας είναι υψηλές και απαιτούν, επιπλέον των άλλων ειδικών προσόντων για κάθε θέση εργασίας:

  • Συνεργασία σε ομάδα, και ομαδικό πνεύμα
  • Δυνατότητα εργασίας σε μεταβαλλόμενο και πολυπολιτισμικό περιβάλλον
  • Δυνατότητα καλής επικοινωνίας κι αποφυγής εντάσεων και αντιπαραθέσεων με το υπόλοιπο προσωπικό, τους/τις εθελοντές/τριες και τους/τις φιλοξενούμενους/νες
  • Σεβασμό στην διαφορετικότητα και τήρηση ουδετερότητας απέναντι σε θρησκευτικές πεποιθήσεις ή πολιτισμικές καταβολές
  • Κανόνες διαφάνειας, αποφυγής απάτης και αντιμετώπισης φαινομένων εκμετάλλευσης και διαφθοράς
  • Συμπεριφορές που αποτρέπουν σεξουαλικές, φυλετικές ή άλλες διακρίσεις (συμπεριλαμβανομένων αυτών λόγω φύλου) και εφόσον διαπιστώνονται φαινόμενα κακοποίησης ή εμπορίας ανθρώπων να ενημερώνονται οι αρμόδιες αρχές.
  • Τήρηση, γενικότερα, των βασικών αξιών και δεσμεύσεων της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Το προσωπικό που θα προσληφθεί θα υπογράψει, στο πλαίσιο της σύμβασής του, ότι δεσμεύεται να τηρεί αυτές τις βασικές αρχές και αξίες, σε διαφορετική περίπτωση θα λύεται η σύμβασή του αυτομάτως.

Ειδικότητες / θέσεις εργασίας

  • Γραμματειακή υποστήριξη (2 άτομα)
  • Υποδοχή (ξενοδοχειακή λειτουργία) και καθημερινή τήρηση δεδομένων (3)
  • Διερμηνείς / Πολιτισμικοί διαμεσολαβητές (4 άτομα), με καλή γνώση γλωσσών (π.χ. Αραβικά, Περσικά, κα) και κουλτούρας/συνηθειών των ωφελούμενων του έργου και αγγλικών/ελληνικών. Εκτός από την παροχή των υπηρεσιών τους μέσα στο χώρο, θα πρέπει να βοηθάνε τους φιλοξενούμενους, να τους συνοδεύουν στις αρχές ή σε εκδηλώσεις, να συνεργάζονται με το προσωπικό για την λειτουργία του χώρου
  • Προσωπικό κοινωνικής υποστήριξης ωφελουμένων (5), που μπορεί να είναι κοινωνικοί επιστήμονες / social workers, ψυχολόγος, νοσηλευτής/νοσηλεύτρια καθώς και μάνατζερ διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.
  • Υπεύθυνοι Διαχείρισης και συντήρησης του κτιρίου (4 άτομα) που περιλαμβάνει τεχνίτες γενικών ή ειδικών καθηκόντων ή/και μηχανικό με δυνατότητες συντήρησης των υδραυλικών συστημάτων, του μηχανολογικού εξοπλισμού και των ηλεκτρικών/ηλεκτρονικών εγκαταστάσεων, διαχείρισης κι εξοικονόμησης ενέργειας, συντήρησης του συστήματος πυροπροστασίας κα
  • Φύλακες του κτιρίου (3 ή 4 άτομα)

Το προσωπικό θα καλύπτει σε βάρδιες την 24ώρη λειτουργία του κοινοτικού κέντρου.

Υποβολή βιογραφικού και επιστολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Παρακαλούμε στείλτε:

  • Βιογραφικό σας, που θα περιλαμβάνει γνώσεις, ικανότητες-δεξιότητες, προηγούμενη κοινωνική κι επαγγελματική εμπειρία, τυχόν συστατικές επιστολές, γλώσσες τις οποίες γνωρίζετε
  • Επιστολή Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την συγκεκριμένη θέση για την οποία ενδιαφέρεστε, όπου θα περιγράφετε τα κίνητρα και τους λόγους (επιπροσθέτως των οικονομικών) που σας κάνουν να ενδιαφέρεστε να εργαστείτε σε αυτό το πρόγραμμα. Παρακαλούμε αναφέρετε αναλυτικά αν έχετε ξανα-εργαστεί σε πολυπολιτισμικό και απαιτητικό περιβάλλον

Για περισσότερες πληροφορίες κι αποστολή του Βιογραφικού, της Επιστολής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος & συνοδευτικού υλικού: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Εμπιστευτικότητα – Αξιολόγηση – Επιλογή
Για τα Βιογραφικά και τις Επιστολές Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος που θα αποστείλετε τηρείται απόλυτη εμπιστευτικότητα.
Η επιλογή του προσωπικού θα γίνει με βάση τα προσόντα των υποψηφίων, την απουσία διακρίσεων και τις ίσες ευκαιρίες, αρχές που εφαρμόζει ο «Άνεμος Ανανέωσης».

Με βάση αρχική αξιολόγηση των βιογραφικών θα δημιουργηθεί λίστα υποψηφίων (ανδρών και γυναικών) που θα προσκληθούν σε συνέντευξη. Όσοι κι όσες επιλεγούν, θα προσέλθουν σε συνέντευξη το διάστημα 22-28/8.
Ο «Άνεμος Ανανέωσης» δεν δεσμεύεται να προσκαλέσει όλα τα πρόσωπα που τυχόν θα υποβάλλουν αίτηση, αν δεν κριθεί, με βάση το βιογραφικό τους, ότι θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις του προγράμματος.

Χρονοδιάγραμμα
Υποβολή Βιογραφικού και Επιστολής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος γίνεται δεκτή μέχρι 21/8. Βιογραφικά που θα σταλούν μετά τις 21/8 θα ληφθούν υπόψη (για να προσκληθούν οι υποψήφιοι/ες από συνέντευξη) μόνο αν δεν έχουν καλυφθεί οι θέσεις εργασίας μετά από τις προγραμματισμένες συνεντεύξεις της πρώτης ομάδας.
Οι συνεντεύξεις θα οργανωθούν το διάστημα 22-28/8

Για τα αποτελέσματα θα ενημερωθούν όσοι/όσες επιλεγούν το αργότερο μέχρι τις 29/8.

Η έναρξη της εργασίας και η υπογραφή της σύμβασης θα γίνει την 1η Σεπτεμβρίου.