Η διπολική διαταραχή δεν σπανίζει στις μέρες μας και παρόλα αυτά, πεποίθηση μας είναι πως υστερούμε στην κατανόηση της. Υπολογίζεται πως περίπου 1% του πληθυσμού στην Ελλάδα, πάσχει από διπολική διαταραχή.

Η ομάδα του εξειδικευμένου βιβλιοπωλείου του PSYCHOLOGY.GR σας προτείνει 5 βιβλία για τη διπολική διαταραχή.  Αυτές οι προτάσεις απευθύνονται σε όποιον θέλει να κατανοήσει σε βάθος την διπολική διαταραχή. 

Μέσα από προσωπικές αληθινές ιστορίες, εισερχόμαστε στην καθημερινότητα, στις αγωνίες στο διαρκές ταξίδι από τη χαρά στη θλίψη και αντίστροφα, στην ασταμάτητη πάλη με τις πλευρές του εαυτού και εν τέλει, κατανοούμε καλύτερα, τον δύσκολο κόσμο της διπολικής διαταραχής. 

Ακροβασίες του Μυαλού

Είµαι ακόµη ζωντανός, παλεύω, αγωνίζοµαι, δίνω µάχες καθηµερινά να σταθώ όρθιος. Πέφτω και σηκώνοµαι για να ξαναπέσω και να ξανασηκωθώ. Πιο δυνατός; Όχι απαραίτητα, αλλά σηµασία έχει να σηκωθώ. Να βρω τρόπο από κάπου να πιαστώ, να αγκιστρωθώ για να µην ξαναπέσω. Τουλάχιστον να κρατηθώ όρθιος για όσο το δυνατόν µεγαλύτερο διάστηµα. Και φυσικά, γνωρίζω ότι αυτό δεν θα κρατήσει για πάντα. Θα πέσω ξανά, αλλά η «µαγκιά» είναι να επινοείς εκείνες τις ασφαλιστικές δικλείδες που θα σε βοη­θήσουν να σηκωθείς ξανά και ξανά και ξανά...

Ο Βαγγέλης Μάστορας κάνει µια λυτρωτική κατάθεση ψυχής, κατα­γράφοντας τις εµπειρίες του ζώντας πενήντα και πλέον χρόνια µε τη διάγνωση της διπολικής διαταραχής. Μιας σοβαρής ψυχικής νόσου που δεν είναι πλήρως ιάσιµη, αλλά απλώς διαχειρίσιµη και ελέγξιµη υπό προϋποθέσεις.

Σε µια εποχή µε σηµαντική έξαρση των ψυχικών ασθενειών, ο συγγραφέας, µε τον άµεσο, γλαφυρό, χωρίς φτιασίδια και ωραιοποιήσεις λόγο του, έχει στόχο να συµβάλει στη µείωση του κοινωνικού στίγµατος και των προκαταλήψεων, ακόµα και του φόβου που ακολουθεί τους ψυχικά νοσούντες, και φυσικά να απαντήσει στην ανάγκη να κατανοήσουµε τι σηµαίνει να ζεις ως ψυχικά ασθενής. Με αυτή την έννοια απευθύνεται σε όλους µας, και ιδιαίτερα σε όσους ζουν µε τον εφιάλτη της ψυχικής νόσου, αλλά και στους ανθρώπους του περιβάλλοντός τους.

Αποκτήστε το βιβλίο Ακροβασίες του Μυαλού απο το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο μας!

Το εκκρεμές του Νου 

Ένα ταξίδι από τα ύψη της χαράς έως την άβυσσο της θλίψης. Ένα Εκκρεμές του Νου μεταξύ ζωής και θανάτου.

Η αφτιασίδωτη μαρτυρία εκ των έσω για τη ζωή των διπολικών συνανθρώπων μας και των οικογενειών τους, για την ιατρική αντιμετώπιση, για μια σκληρή, αδιαμφισβήτητη καθημερινότητα.

Αποκτήστε το βιβλίο Το Εκκρεμές του Νου απο το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο μας!

Λουνάτικα 

Η διπολική διαταραχή δεν είναι μια ασθένεια σαν τις άλλες. Το ίδιο πρόσωπο μια βρίσκεται στο απόγειο της ευφορίας και μια στο έσχατο σημείο της απελπισίας. Μια ασθένεια που προκαλεί πόνο και οδηγεί συχνά στην αυτοκτονία, συνυφασμένη όμως με την ίδια τη ζωή, τον έρωτα και τη δημιουργία.

Αποκτήστε το βιβλίο Λουνάτικα απο το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο μας!

Είσοδος - Έξοδος 

Πρόκειται για μια ανθρώπινη εξομολόγηση που έγραψε η Βάσω Σακελλάρη για τη μάχη της με τη Συναισθηματική Διπολική Διαταραχή.

Μια λιτή αλλά συγκλονιστική περιγραφή της περιπέτειας που έδωσε επί αρκετά χρόνια η συγγραφέας με τη διπολική διαταραχή, περιγράφοντας όχι μόνο τις εμπειρίες της από την ασθένεια, αλλά και τις κοινωνικές προεκτάσεις της.

"Αν αποφάσισα να γράψω την προσωπική μου ιστορία, δεν το έκανα για μένα μόνο, αλλά περισσότερο για όλους τους ψυχικά ασθενείς, τους οποίους πιθανόν σε κάτι να μπορώ να βοηθήσω...", γράφει μεταξύ άλλων στην εισαγωγή του βιβλίου η Βάσω Σακελλάρη.

Αποκτήστε το βιβλίο Είσοδος-Έξοδος απο το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο μας!

Strictly Bipolar

Τι είναι, τελικά, η διπολική διαταραχή; Πώς συνδέεται με τον έρωτα, την ενοχή και τον θυμό; Πώς εξηγούνται οι ξέφρενες σπατάλες, η έντονη αίσθηση σύνδεσης με τον κόσμο, η υπέρμετρη αυτοπεποίθηση και η σεξουαλική ελευθεριότητα που χαρακτηρίζουν τις περιόδους μανίας; Και πώς μπορούμε να κατανοήσουμε την απελπισία και τη θλίψη που σύντομα διαδέχονται τις περιόδους ευφορίας;

Ο Darian Leader προσφέρει ερμηνευτικές κατευθύνσεις, που μπορούν να αλλάξουν ζωές. Ένα απαραίτητο ανάγνωσμα για τους επαγγελματίες της ψυχικής υγείας, όσους βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη μανιοκατάθλιψη, καθώς κι εκείνους που ενδιαφέρονται για τη διαρρύθμιση του εαυτού στην εποχή μας...

Αποκτήστε το βιβλίο Strictly Bipolar απο το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο μας!

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Χάιντι Μαρτινίδου

martinidou haidiΜέλος της Διαχειριστικής ομάδας του PSYCHOLOGY.GR.
Επιμέλεια άρθρων, Υποστήριξη συνεργατών.