Η ομάδα του εξειδικευμένου βιβλιοπωλείου ψυχολογίας PSYCHOLOGY.GR, σας παρουσιάζει τα δημοφιλέστερα βιβλία για Ψυχολόγους για το μήνα Νοέμβριο. Μέσα σε αυτή τη λίστα θα βρείτε βιβλία για την Οριακή Προσωπικότητα, τις Γνωσιακές - Συμπεριφοριστικές Θεραπείες, το Coaching, τη Θεραπεία Ζευγαριών κ.α

Δείτε αναλυτικά τα δημοφιλέστερα βιβλία του Νοεμβρίου, για επαγγελματίες ψυχικής υγείας.

Βιωματικός Οδηγός Ψυχοθεραπείας

Ο βιωματικός οδηγός ψυχοθεραπείας απευθύνεται σε όλους όσοι βρίσκονται ή φιλοδοξούν να ξεκινήσουν ένα ψυχοθεραπευτικό ταξίδι προς την αυτογνωσία. Φιλοδοξεί ως εκ τούτου να αποτελέσει έναν βιωματικό αναστοχαστικό οδηγό αναζήτησης του εαυτού και του κόσμου που τον περιβάλλει.

Δεν αντικαθιστά βέβαια σε καμιά περίπτωση την ψυχοθεραπευτική πράξη και εκπαίδευση, συμβάλλει όμως σε αυτή, δίνοντας τη δυνατότητα στον αναγνώστη να αναστοχαστεί τις δικές του εμπειρίες, μέσα από τις εργασίες που προτείνονται, καθώς και μέσα από τις αφηγήσεις ανθρώπων που βρίσκονται σε ψυχοθεραπευτική διαδικασία και απαντούν σε αυτές τις εργασίες και φυσικά είχαν την ευγενική καλοσύνη να τις παραχωρήσουν, ώστε να ενταχθούν στον ανά χείρας βιωματικό οδηγό ψυχοθεραπείας.

Αποκτήστε το βιβλίο Βιωματικός Οδηγός Ψυχοθεραπείας, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο μας!

Γνωσιακές - Συμπεριφοριστικές Θεραπείες

Τα τελευταία χρόνια η Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Θεραπεία έχει καθιερωθεί ως θεραπεία εκλογής για συγκεκριμένες ψυχικές διαταραχές, με αποτέλεσμα να αναδυθούν διαφορετικές φωνές εντός του παραδοσιακού πλαισίου της.

Ο συλλογικός αυτός τόμος συγκεντρώνει αυτές τις φωνές, προσφέροντας στους αναγνώστες έναν οδηγό για τις κυριότερες προσεγγίσεις στη Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Θεραπεία.

Ένα εγχειρίδιο απαραίτητο για τους εκπαιδευόμενους και τους θεραπευτές της ΓΣΘ, καθώς και για τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας που εκπαιδεύονται στον ευρύτερο τομέα της συμβουλευτικής και της ψυχοθεραπείας.

Αποκτήστε το βιβλίο Γνωσιακές - Συμπεριφοριστικές Θεραπείες, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο μας!

Η Τέχνη του Coaching, Εισαγωγή στη Θεωρία & Πρακτική της Coaching Ψυχολογίας

Με επιρροές από την Ανθρωπιστική και Υπαρξιακή προσέγγιση, τη Θετική Ψυχολογία, τη Συστημική Σκέψη και τον Κονστρουκτιβισμό, το Coaching είναι μια σπουδαία τέχνη για να την εγκαταλείψουμε στους "γκουρού της ευτυχίας".Είναι το Coaching μια κατασκευή; Είναι ένα αυτόνομο πεδίο; Είναι μια παρέκκλιση ή μια καινοτομία;

Στο πρώτο μέρος, αναπτύσσω μια, ιστορικά και θεωρητικά, ολοκληρωμένη πρόταση για τον ορισμό αυτής της τέχνης και των κινημάτων που εμπεριέχει. Στο δεύτερο μέρος, προσφέρω έναν πλήρη οδηγό της Coaching πρακτικής, με μεθόδους και εργαλεία για τη στοχοθεσία και την αλλαγή που μπορεί να αξιοποιήσει ο επαγγελματίας Coach.

To βιβλίο απευθύνεται σε όλους όσους καταπιάνονται με την ανάπτυξη και την ενδυνάμωση. Δεν είναι τόσο θέμα επαγγελματικής ιδιότητας όσο ιδιοσυγκρασίας.

Αποκτήστε το βιβλίο Η Τέχνη του Coaching, Εισαγωγή στη Θεωρία & Πρακτική της Coaching Ψυχολογίας, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο μας!

Συμβουλευτική ψυχολογία

Στη νέα, αναθεωρημένη έκδοση του βιβλίου περιγράφεται αναλυτικά το αντικείμενο της συμβουλευτικής ψυχολογίας.

Συνδυάζοντας τη θεωρία με την έρευνα και την εφαρμογή, και με ευαίσθητη ματιά στα θέματα της πολυπολιτισμικότητας και της διαφορετικότητας, διερευνώνται τόσο τα συνήθη αναπτυξιακά όσο και τα δυσλειτουργικά και ασυνήθη ζητήματα τα οποία σχετίζονται με την ατομική, την οικογενειακή, την ομαδική ή την οργανωτική ανθρώπινη συμπεριφορά.

Στόχος του βιβλίου είναι να ενημερώσει ουσιαστικά τον επιστήμονα -τον νέο αλλά και τον πιο έμπειρο- που ασχολείται με το αντικείμενο της συμβουλευτικής ψυχολογίας και να του προσφέρει τα απαραίτητα εφόδια που θα του επιτρέψουν να ασκήσει με επιτυχία το έργο του και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής.

Αποκτήστε το βιβλίο Συμβουλευτική ψυχολογία, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο μας!

Βραχεία Θεραπεία με ζευγάρια

Εκπαιδευόμενοι και επαγγελματίες ψυχοθεραπευτές και σύμβουλοι ψυχικής υγείας θα βρουν σε αυτό το βιβλίο μια νέα, προσιτή και δυναμική προσέγγιση στη βραχεία θεραπεία με ζευγάρια. Πολλές προβληματικές συμπεριφορές στις σχέσεις μπορούν να θεωρηθούν προσπάθειες για εύρεση λύσης στον πόνο και τη θλίψη.

Αυτός ο οδηγός θεραπείας βασίζεται στη σημαντική κλινική πείρα των συγγραφέων και στη συνθετική τους προσέγγιση που συνενώνει ιδέες από την ανθρωπιστική, αναλυτική και γνωστική-συμπεριφορική ψυχοθεραπεία. Η προσέγγιση των συγγραφέων βασίζεται σε μια αναπτυξιακή προοπτική που σχετίζεται με το ιστορικό των συντρόφων μέχρι την παρούσα τους κατάσταση.

Η μέθοδος βοηθάει τα ζευγάρια να βελτιστοποιήσουν τις καλύτερες πλευρές της σχέσης τους, αντί να παραμένουν "κολλημένα" σε επαναλαμβανόμενες, μη παραγωγικές διαδικασίες. Αυτό το βιβλίο συνδυάζει τη θεωρία με την πράξη και περιέχει αρκετά επεξηγηματικά κλινικά παραδείγματα, καθώς και ένα πραγματικό ιστορικό ζευγαριού που περιγράφει συνοπτικά τη θεραπευτική διαδικασία από την αρχή ως το τέλος.

Αποκτήστε το βιβλίο Βραχεία Θεραπεία με ζευγάρια, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο μας!

Οικογένειες και οικογενειακή θεραπεία

Το βιβλίο Οικογένειες και Οικογενειακή Θεραπεία αποτελεί αναµφισβήτητα το πιο σηµαντικό έργο στον χώρο της οικογενειακής θεραπείας. Είναι ένα εγχειρίδιο ορόσηµο, που θα διευκολύνει σε µεγάλο βαθµό το έργο του δασκάλου της οικογενειακής θεραπείας και θεωρίας, αλλά και ένα εξαιρετικό βοήθηµα για τον σπουδαστή που εκπαιδεύεται στην οικογενειακή θεραπεία· πρόκειται για ένα βιβλίο που θα τον ανταµείψει σε πολλά επίπεδα. Σε αυτό το εύληπτο και συναρπαστικό βιβλίο ο Μinuchin έχει συνδέσει τις πιο περίπλοκες θεωρητικές προσεγγίσεις, παρουσιάζοντάς τες µε απλό και άµεσο τρόπο µέσα από διάφορα παραδείγµατα και επιτυγχάνοντας έτσι µια δηµιουργική σύνθεση.

Ο Minuchin έχει αναγνωριστεί ως ένας τολµηρός νεωτεριστής, έξοχος κλινικός και εξαιρετικός δάσκαλος. Σε αυτό το υπέροχο βιβλίο µπόρεσε να αποτυπώσει όλο του το θεωρητικό υπόβαθρο και την εµπειρία του. Είναι ένα απαραίτητο εγχειρίδιο για όποιον ενδιαφέρεται σοβαρά για την οικογενειακή θεραπεία.

Αποκτήστε το βιβλίο Οικογένειες και οικογενειακή θεραπεία, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο μας!

Ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική

Το εγχειρίδιο αυτό αποτελεί την πρώτη συστηματική μελέτη ανάπτυξης δεξιοτήτων και τεχνικών στην εφαρμογή μιας αποτελεσματικής ψυχοδυναμικής συμβουλευτικής και ψυχοθεραπευτικής παρέμβασης.

Παρουσιάζονται όλα τα βήματα, από την πρώτη μόλις συνεδρία μέχρι την τελική αξιολόγηση και διατύπωση, δίνοντας έμφαση τόσο σε ζητήματα θεραπευτικής συμμαχίας, όσο σε θέματα ανάπτυξης δεξιοτήτων και τεχνικών.

Παράλληλα, αναλύονται σε πρακτικό επίπεδο οι έννοιες της μεταβίβασης, της αντιμεταβίβασης, της ερμηνείας, της κατανόησης των αμυνών και της ασυνείδητης επικοινωνίας μέσα από πραγματικά παραδείγματα θεραπευόμενων, έτσι όπως αυτά λαμβάνουν χώρα στην ψυχοθεραπευτική διαδικασία.

Το βιβλίο αυτό είναι ένα απαραίτητο βοήθημα για κάθε επαγγελματία ψυχικής υγείας που ασκεί ή προτίθεται να ασκήσει συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία ψυχοδυναμικά προσανατολισμένη.

Αποκτήστε το βιβλίο Ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο μας!

Αναστολή, σύμπτωμα και άγχος

Ένα από τα πιο σημαντικά κλινικά κείμενα το οποίο έγραψε ο Freud στα 70 του χρόνια, αναθεωρώντας τις ως τότε απόψεις του για το ακανθώδες ζήτημα του άγχους.

Εδώ διατυπώνει τη λεγόμενη δεύτερη θεωρία του για το άγχος, αναφερόμενος σε παιδικό άγχος, άγχος επί πραγματικού, νευρωτικό άγχος, αυτόματο άγχος και κυρίως στο άγχος ως σήμα κινδύνου απέναντι σε κάθε απειλητική κατάσταση, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε αναστολή ή σε διαμόρφωση συμπτώματος έχοντας ως ενέδρα του το εγώ.

Αποκτήστε το βιβλίο Αναστολή, σύμπτωμα και άγχος, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο μας!

Μιλώντας για την οριακή διαταραχή προσωπικότητας

Η οριακή διαταραχή προσωπικότητας αποτελεί κλινική οντότητα η οποία έχει κατά καιρούς αντιμετωπισθεί με αμηχανία, απόγνωση, υπερβολική αισιοδοξία ή απαισιοδοξία, ενώ χαρακτηριστικό της είναι ότι "ξεγλιστράει" πολύ εύκολα μέσα από τα διαγνωστικά και θεραπευτικά μας εργαλεία.

Η οντότητα στο παρόν βιβλίο αντιμετωπίζεται με την απαιτούμενη σύνεση, προσοχή και εμβρίθεια, οι οποίες ενισχύονται από τη μεγάλη κλινική εμπειρία των συγγραφέων. Αναλύεται επίσης η συνδρομή της Διαλεκτικής Συμπεριφορικής Θεραπείας για την αντιμετώπιση της οριακής διαταραχής, με τρόπο που εναρμονίζει την κλινική παρατήρηση με τη διεθνή θεωρητική τεκμηρίωση.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του βιβλίου είναι ότι παράλληλα με τα επιστημονικά δεδομένα παρουσιάζεται και η προσωπική μαρτυρία των θεραπευτών και των θεραπευόμενων. Το αποτέλεσμα είναι ένα πολύτιμο βιβλίο με κέντρο μια συναρπαστική ομάδα ασθενών και τις σύγχρονες απόψεις γύρω από αυτήν.

Αποκτήστε το βιβλίο Μιλώντας για την οριακή διαταραχή προσωπικότητας, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο μας!

Εισαγωγή στη γνωστική συμπεριφορική θεραπεία

Η Γνωστική Συμπεριφορική Θεραπεία (ΓΣΘ) είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μορφή ψυχοθεραπείας, αλλά και η ευρύτερα εφαρμοζόμενη σε όλο τον κόσμο, καθώς έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά της σε μια πολύ μεγάλη ποικιλία ψυχικών διαταραχών.

Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει το βασικό θεωρητικό πλαίσιο τη ΓΣΘ καθώς και όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την αποτελεσματική κλινική της άσκηση. Βοηθάει τους θεραπευτές να αναπτύξουν την κατανόηση του περιστατικού τους, να προγραμματίσουν μια αποτελεσματική θεραπευτική διαδικασία, να εμπλουτίσουν τις τεχνικές τους και να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν δυσκολίες.

Αποκτήστε το βιβλίο Εισαγωγή στη γνωστική συμπεριφορική θεραπεία, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο μας!

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Σοφία Τουμανίδου

sofia toumanidou 02Μέλος της Διαχειριστικής ομάδας του PSYCHOLOGY.GR.
Επιμέλεια άρθρων, Υποστήριξη συνεργατών.