Όπως κάθε μήνα, έτσι και τώρα, σας παρουσιάζουμε τα πιο δημοφιλή βιβλία ψυχολογίας και αυτοβελτίωσης, για τον μήνα που μόλις πέρασε.

Η λίστα περιλαμβάνει βιβλία που προκύπτουν από τοn συνδυασμό, των κορυφαίων σε πωλήσεις και των κορυφαίων σε αναζητήσεις, εντός του εξειδικευμένου βιβλιοπωλείου του PSYCHOLOGY.GR, για τον μήνα Φεβρουάριο.

Το... δικό μας βιβλίο, Οι Σκιές του Έρωτα, παραμένει για 4ο μήνα, πρώτο σε πωλήσεις στο βιβλιοπωλείο μας. Σε ένα βαθμό βέβαια, είναι αυτονόητο, μιας και το βιβλίο αυτό είναι το πρώτο των νεοσύστατων εκδόσεων μας και αποτελεί ένα βιβλίο που δεν το επιλέξαμε τυχαία και προφανώς, μιλούμε γι΄αυτό, πολύ!!!

Ενδιαφέρον έχει πως στα πρώτα σε πωλήσεις τον προηγούμενο μήνα, βρέθηκαν 3 βιβλία για τον Ναρκισσισμό. Ίσως αυτό είναι αποτέλεσμα της πλούσιας αρθρογραφίας που είχαμε τον τελευταίο καιρό, για τις ναρκισσιστικές σχέσεις. Δημοφιλής αρχίζει να γίνεται και η ανάγνωση βιβλίων για τη θεωρία του Bowlby σχετικά με τους δεσμούς προσκόλλησης, ενώ, για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες, βλέπουμε και ένα βιβλίο της Μοντεσσόρι, μεταξύ των πρώτων σε πωλήσεις.

Από κει και πέρα, σχεδόν ποτέ δεν λείπουν από μια τέτοια λίστα, βιβλία για το άγχος. Προφανώς, είναι το θέμα με το οποίο... ταυτίζονται, οι περισσότεροι από εμάς.

Τα best sellers βιβλία ψυχολογίας και αυτοβελτίωσης

Πάμε λοιπόν να δούμε τη σχετική λίστα για τον μήνα Φεβρουάριο.

Η ανατομία του άγχους

Στο συγκεκριμένο βιβλίο, η Dr Vora παρουσιάζει αυτή την πιο διαισθητική εκδοχή του άγχους, την οποία πρέπει να ακούμε και να της επιτρέπουμε να μας προστατεύει και να μας καθοδηγεί, και μας συνοδεύει σε ένα θεραπευτικό ταξίδι που αναπλαισιώνει τη σχέση μας μαζί του και μας οδηγεί σε μια πιο ευτυχισμένη και ικανοποιητική ζωή.

Δείτε αναλυτικά για το βιβλίο η ανατομία του άγχους, στο βιβλιοπωλείο μας.

Η ελευθερία είναι επιλογή

Η Dr Edith Eger επέζησε από τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, και κατάφερε να γιατρέψει τις πληγές της και να ταξιδέψει προς την ελευθερία. Έγινε ψυχολόγος και βοήθησε με τη σειρά της άλλους ανθρώπους να θεραπεύσουν τα δικά τους τραύματα. Χιλιάδες άτομα από όλο τον κόσμο τής έγραψαν ότι η ιστορία της τους έδωσε την έμπνευση που χρειάζονταν για να αντιμετωπίσουν το παρελθόν τους. Γεμάτο ενσυναίσθηση, σοφία και χιούμορ, το Η ελευθερία είναι επιλογή καταγράφει πόσο ευάλωτοι είμαστε στους αυτοπεριορισμούς μας και, ταυτόχρονα, μας δίνει την κατάλληλη ενθάρρυνση για να βρούμε γιατρειά και να απολαύσουμε την πραγματική ελευθερία που μας αξίζει.

Δείτε αναλυτικά για το βιβλίο Η ελευθερία είναι επιλογή, στο βιβλιοπωλείο μας.

Εσωστρεφείς άνθρωποι

Σε αυτό το βιβλίο, η Τζένιφερ Κανγουάιλερ αποδεικνύει ότι οι εσωστρεφείς μπορούν να ασκήσουν μεγάλη επιρροή. Το μόνο που χρειάζονται για να κάνουν τη διαφορά -αντί να προσπαθήσουν να συμπεριφερθούν ως εξωστρεφείς- είναι να χρησιμοποιήσουν τα δυνατά τους σημεία.

Η Κανγουάιλερ αναγνωρίζει έξι μοναδικά δυνατά σημεία των εσωστρεφών και έχει συμπεριλάβει στο βιβλίο ένα κουίζ Συντελεστή Ήρεμης Επιρροής (ΣΗΕ) για να μετρήσετε πόσο καλά τα χρησιμοποιείτε τώρα.

Δείτε αναλυτικά για το βιβλίο Εσωστρεφείς άνθρωποι, στο βιβλιοπωλείο μας.

Ο τελευταίος πανικός

Αν ακολουθήσετε τις τεχνικές αντιμετώπισης του βιβλίου, τότε όχι μόνο θα τα καταφέρετε, αλλά θα αρχίσετε να νιώθετε πιο δυνατοί και πιο σίγουροι για τον εαυτό σας. Θα νιώσετε ασφαλείς για το αύριο και έτοιμοι να χαρείτε και να απολαύσετε το σήμερα.

Δείτε αναλυτικά για το βιβλίο Ο τελευταίος Πανικός, στο βιβλιοπωλείο μας.

Το φαινόμενο της προσκόλλησης

Τι σημαίνει ασφαλής και μη ασφαλής προσκόλληση. Πώς οι εμπειρίες μας στην πρώιμη παιδική ηλικία δημιουργούν ένα «νοη­τικό μοντέλο» το οποίο ακολουθούμε στις μελλοντικές μας σχέσεις και πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη γνώση για να αποκτήσουμε αυτογνωσία και ευτυχία. Γιατί οι ενήλικες που βίωσαν συγκεκριμένους, προβληματικούς, τύπους προσκόλλησης τείνουν να προσελκύουν ο ένας τον άλλον και πώς μπορούν να σπάσουν αυτόν τον φαύλο κύκλο. Πώς μπορεί κανείς να αποκτήσει υγιείς σχέσεις με τους γύρω του, ανεξάρτητα από την ανατροφή και τα βιώματά του.

Το αποτέλεσμα είναι αυτό το ελκυστικό και αποκαλυπτικό βιβλίο, ένα συναρπαστικό ανάγνωσμα για όποιον θέλει να κατανοήσει καλύτερα τις ανάγκες και τη δυναμική που διέπουν τις σύνθετες σχέσεις στη ζωή.

Δείτε αναλυτικά για το βιβλίο Το φαινόμενο της προσκόλλησης, στο βιβλιοπωλείο μας.

Η θεωρία του δεσμού

Παίρνετε αυτό που επιθυμείτε από τις πιο κοντινές σας σχέσεις; Ποια συγκεκριμένα βήματα χρειάζεται να ακολουθήσετε για να αναπτύξετε πιο ευτυχισμένους και πιο υγιείς δεσμούς; Αυτά είναι τα κεντρικά ερωτήματα που η Θεωρία του Δεσμού επιδιώκει να απαντήσει και αυτό το αξιόπιστο εγχειρίδιο σας δείχνει πώς να εφαρμόσετε τις αρχές της θεωρίας στη ζωή και στις σχέσεις σας.

Εφοδιασμένοι με αποτελεσματικά εργαλεία και στρατηγικές, θα ανακαλύψετε το δικό σας προσωπικό στυλ προσκόλλησης και τον ρόλο που αυτό διαδραματίζει στις σχέσεις σας με τον/τη σύντροφό σας, τους γονείς, τα αδέρφια και τους κοντινούς σας φίλους.

Δείτε αναλυτικά για το βιβλίο Η θεωρία του δεσμού, στο βιβλιοπωλείο μας.

Υπάρχει χώρος για μένα;

Στα τριάντα και πλέον χρόνια της ως θεραπεύτριας, η Mc Bride έχει διαπιστώσει πως ο ναρκισσισμός, μια διαταραχή προσωπικότητας που ξεπερνά τον απλό εγωισμό και τη ματαιοδοξία, είναι μια από τις κυρίαρχες αιτίες οικογενειακών προβλημάτων.

Δείτε αναλυτικά για το βιβλίο Υπάρχει χώρος για μένα, στο βιβλιοπωλείο μας.

Ναρκισσισμός και καταπίεση: Το δίπολο της κακοποίησης και του ελέγχου

Όλα αρχίζουν με μια αίσθηση ότι κάτι δεν είναι σωστό στη ζωή σου...
Υποπτεύεσαι τον σύντροφό σου αλλά δεν είσαι σίγουρη/ος...
Ίσως να αισθάνεστε ότι κάτι δεν πάει καλά μέσα σου ή ίσως κάτι δεν πάει καλά και με αυτόν... φοβάσαι όμως ακόμα και να σκεφτείς κάτι τέτοιο.
Η έρευνά σου ή η επίσκεψη στον ψυχολόγο σου καταλήγει σε ένα σημαντικό συμπέρασμα...
"Ζεις με κάποιον/α που σε υποτιμά, σε καταπιέζει και κακοποιεί το νου και την ψυχή σου".
Ο Ναρκισσιστής επιδρά στο θύμα του σε ένα πολύ βαθύ ψυχικό επίπεδο. Επιτελεί μια μορφή "βιασμού ψυχής" που την εφαρμόζει απροκάλυπτα, αφήνοντας το άτομο με το οποίο σχετίζεται να αισθάνεται καταρρακωμένο με πολλούς τρόπους.

Δείτε αναλυτικά για το βιβλίο Ναρκισσισμός και καταπίεση, στο βιβλιοπωλείο μας.

Στις Σκιές του έρωτα... για τους αιρετικούς της αγάπης

Το βιβλίο των ερώτων είναι το τέταρτο του συγγραφέα και η προσωπική του πρόταση για μια ιδιότυπη και πολυδιάστατη μελέτη του έρωτα στα 1000+1 πρόσωπά του.

Επίσης, σε μεγάλο μέρος του, το βιβλίο εμβαθύνει στη σχέση του έρωτα με τον σεξουαλικό πόθο, την αγάπη, αλλά και τις απροσπέλαστες Σκιές μέσα μας - πολύ πέρα από το ανακριτικό φως της νόησης και της συνείδησής μας.

Δείτε αναλυτικά για το βιβλίο Στις σκιές του Έρωτα, για τους αιρετικούς της αγάπης, στο βιβλιοπωλείο μας.

Μοντεσσόρι - 60 παιχνίδια και δραστηριότητες για μικρά παιδιά

Τα πρώτα χρόνια της ζωής ενός ανθρώπου είναι καθοριστικά για την κοινωνικο-συναισθηµατική και νευρολογική του εξέλιξη. Ενθαρρύνετε τη µάθηση και το ενδιαφέρον για ανακάλυψη των παιδιών µέσα από ποικίλες δραστηριότητες που βασίζονται στον ολιστικό και παιδοκεντρικό χαρακτήρα της µεθόδου Μοντεσσόρι και ενισχύουν την αυτοπεποίθηση και την ανεξαρτησία τους.

Δείτε αναλυτικά για το βιβλίο Μοντεσσόρι, 60 παιχνίδια και δραστηριότητες για μικρά παιδιά, στο βιβλιοπωλείο μας.

Ο Νάρκισσος στη Ζωή σου, Βγες Από τα Δίχτυα των Τοξικών Ανθρώπων

Σε αυτό το βιβλίο θα μάθεις τα παρακάτω και ακόμα περισσότερα:

  • Τι είναι η ναρκισσιστική διαταραχή.
  • Τα 4 πρόσωπα του νάρκισσου.
  • Τα χαρακτηριστικά που ο νάρκισσος αναζητάει στον/τη σύντροφό του.
  • Ποιοι είναι οι δυσλειτουργικοί κανόνες της ναρκισσιστικής οικογένειας.
  • Πώς να διαχειριστείς τον γονιό νάρκισσο.
  • Τι θέλει ο νάρκισσος από εσένα.
  • Ποιες τακτικές χρησιμοποιεί ο νάρκισσος για να σε εκμεταλλευτεί.
  • Τι πρέπει να κάνεις αν διαπιστώσεις ότι ο/η σύντροφός σου είναι νάρκισσος.
  • Τι μπορείς να κάνεις για να διαχειριστείς τη νάρκισσο στη ζωή σου.

Δείτε αναλυτικά για το βιβλίο Ο Νάρκισσος στη ζωή σου, στο βιβλιοπωλείο μας.

Για μια ζωή με νόημα

Πότε η ζωή σου έχει νόηµα κι αξία; Έχεις συνειδητοποιήσει πως κάνεις τα πάντα µόνο και µόνο για να ξεχάσεις ποιος στ’ αλήθεια είσαι; Ξέρεις τι στ’ αλήθεια φοβάσαι; Τι ποθείς και πόσο πολύ το επιθυµείς; Τι ελπίζεις, και ποιες θυσίες είσαι διατεθειµένος να κάνεις για όλα όσα θες;

Ο συγγραφέας αυτού του βιβλίου αυτογνωσίας µοιράζεται µαζί σου προσωπικά συµβάντα, ψυχικές επιγνώσεις, αξέχαστες αναµνήσεις κι εσωτερικά βιώµατα που έµειναν µέσα του ανεξίτηλα εξαιτίας της αλήθειας που κουβαλούν στα σπλάχνα τους.

Το βιβλίο είναι γραµµένο για όσους διψάνε για την ένωσή τους µε την Αλήθεια που, όχι, δεν είναι σχετική. Στις σελίδες του, γραµµένες µε άµεσο και βιωµατικό τρόπο, θα βρεις απαντήσεις σε ερωτήµατα που περισσότερο απαιτούν την προσοχή της καρδιάς σου.

Δείτε αναλυτικά για το βιβλίο Για μια ζωή με νόημα, στο βιβλιοπωλείο μας.

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Γκαλτέμης Αλέξανδρος

gkaltemis alexΤμήμα Σύνταξης της Πύλης Ψυχολογίας.
Μετάφραση ξενόγλωσσου περιεχομένου, επιμέλεια άρθρων.