Είμαι αρκετά καλός γονιός; Ο κάθε γονιός καλείται να πάρει την ευθύνη να επιλέγει, να αποφασίζει και να πράττει ό,τι κάθε φορά κρίνει απαραίτητο για την ανατροφή του παιδιού του, όμως αυτό τις περισσότερες φορές είναι δύσκολο και απαιτητικό.

Δεν υπάρχει τέλειος γονιός. Αυτό που όμως υπάρχει, είναι ο γονέας που επιζητεί το δρόμο της αυτοβελτίωσης σε αυτόν τον τόσο μοναδικό ρόλο.

Στο εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας του PSYCHOLOGY.GR, ξεχωρίσαμε και σας προτείνουμε 12 βιβλία που θα σας "φροντίσουν", στον γονεϊκό ρόλο σας!

Η επιλογή έγινε με συνδυασμό τριών κριτηρίων:

  • Βιβλία που η ομάδα του βιβλιοπωλείου μας έχει ήδη διαβάσει
  • Βιβλία που ξεχώρισαν σε πωλήσεις, την φετινή χρονιά
  • Βιβλία που ήταν ψηλά στην λίστα αναζητήσεων, στην μηχανή αναζήτησης του PSYCHOLOGY.GR 

10 κανόνες για ανθεκτικά παιδιά

Στο 10 κανόνες για ανθεκτικά παιδιά ο Joe De Sena παρουσιάζει τις 10 αρχές σύμφωνα με τις οποίες μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να αποκτήσουν ανθεκτικότητα.

Η πραγματική ψυχική ανθεκτικότητα αποτελεί προαπαιτούμενο για την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων με ηρεμία και αυτοπεποίθηση, έτσι ώστε τα παιδιά να μην αμφιταλαντεύονται, να μην αγχώνονται και να μη θυμώνουν, αλλά να αποδέχονται τις αποτυχίες και τα εμπόδια και να μαθαίνουν να θέτουν στόχους.

Αποκτήστε το βιβλίο 10 κανόνες για ανθεκτικά παιδιά από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο μας!

Πώς να βοηθήσω το παιδί μου να ελέγχει τη διάθεσή του

Όλοι μας έχουμε διακυμάνσεις στη διάθεσή μας και ξεσπάσματα θυμού, πόσο μάλλον τα παιδιά που αναπτύσσουν ακόμη τη συναισθηματική τους επίγνωση.

Αν και δεν είναι κακό ένα παιδί να είναι ευαίσθητο, όμως οι συχνές εναλλαγές και τα έντονα συναισθήματα μπορεί να κάνουν τη ζωή του δύσκολη.

Αυτός ο οδηγός θα σας δώσει τις ιδέες και τις συμβουλές που χρειάζεστε για να δείξετε στο παιδί σας πώς να αναγνωρίζει τα συναισθήματά του και να τα εκφράζει με υγιείς τρόπους.

Αποκτήστε το βιβλίο Πώς να βοηθήσω το παιδί μου να ελέγχει τη διάθεσή του από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο μας!

Μεγαλώστε το παιδί σας με το μυαλό και την καρδιά

Το βιβλίο αυτό δείχνει μια νέα προσέγγιση στην ανατροφή των παιδιών με βάση την κλινική εμπειρία της συγγραφέως και τις πιο πρόσφατες έρευνες στη νευροεπιστήμη και στην παιδοψυχολογία.

Όταν οι γονείς αλλάζουν τρόπο διαπαιδαγώγησης και λαμβάνουν υπόψη την ισορροπία σώματος - εγκεφάλου, επιτυγχάνουν μια βαθύτερη κατανόηση του παιδιού τους, πιο ήρεμη συμπεριφορά, πιο αρμονική δυναμική μέσα στην οικογένεια και ισορροπημένα, ευτυχισμένα παιδιά.

Αποκτήστε το βιβλίο Μεγαλώστε το παιδί σας με το μυαλό και την καρδιά από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο μας!

Πειθαρχία χωρίς δράματα

Οι πρωτοπόροι ειδικοί πίσω από το μπεστ σέλερ "Τι συμβαίνει στον εγκέφαλό του (The Whole Brain Child)" έρχονται τώρα να διερευνήσουν την υπέρτατη πρόκληση κατά την ανατροφή των παιδιών: την επίτευξη της πειθαρχίας.

Δίνοντας έμφαση στον συναρπαστικό δεσμό μεταξύ της νευρολογικής ανάπτυξης του παιδιού και του τρόπου που αντιδρά ο γονέας στην άσχημη συμπεριφορά, η Πειθαρχία χωρίς Δράματα έρχεται να μας προσφέρει έναν αποτελεσματικό οδικό χάρτη, σχεδιασμένο υπό το πρίσμα της ενσυναίσθησης, για να αντιμετωπίζουμε παιδικά ξεσπάσματα, εντάσεις και δάκρυα χωρίς να δημιουργούμε σκηνές.

Αποκτήστε το βιβλίο Πειθαρχία χωρίς δράματα από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο μας!

Θετικοί γονείς ευτυχισμένα παιδιά

Εάν λαχταράτε κάτι παραπάνω στο ταξίδι της ανατροφής των παιδιών σας -περισσότερη χαρά, περισσότερη ηρεµία, περισσότερη συνεργασία- τότε σας συνιστούµε να διαβάσετε αυτό το βιβλίο.

Η ανατροφή των παιδιών ώστε να γίνουν συναισθηµατικά υγιείς και υπεύθυνοι ενήλικες είναι ένα δύσκολο έργο.

Το ξεχωριστό αυτό βιβλίο θα σας βοηθήσει να µη χαθείτε στις αναρίθµητες συµβουλές περί σωστής διαπαιδαγώγησης, αλλά να λειτουργήσετε µε βεβαιότητα και αγάπη στο πιο σηµαντικό καθήκον της ζωής σας, που είναι αυτό του γονέα.

Αποκτήστε το βιβλίο Θετικοί γονείς ευτυχισμένα παιδιά από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο μας!

Μαμά, μπαμπά, μ' ακούτε;

Οι ιστορίες και οι ζωγραφιές που θα ανακαλύψεις εδώ θα σε ενθαρρύνουν:

Να δεις τον κόσµο µε τα µάτια του παιδιού σου, να αποκωδικοποιήσεις τις συµπεριφορές του κι έτσι να ανταποκρίνεσαι πιο δηµιουργικά, πιο αποτελεσµατικά και µε λιγότερες φωνές στις καθηµερινές κρίσεις και προκλήσεις.

Να ταξιδέψεις στον χρόνο για να συναντήσεις το παιδί που κρύβεται µέσα σου, προκειµένου να κατανοήσεις χωρίς ενοχές από πού προέρχονται οι δικές σου αντιδράσεις ως γονέας και να δεις νέους δηµιουργικούς τρόπους για να επικοινωνείς και να συνεργάζεσαι καλύτερα µε το παιδί σου.
να ενδυναµώσεις και να χαρείς το πιο πολύτιµο αγαθό που έχεις… τη σχέση σας!

Αποκτήστε το βιβλίο Μαμά, μπαμπά, μ' ακούτε; από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο μας!

Μεγαλώνοντας παιδιά βήμα-βήμα, Η εποχή της εξερεύνησης

Στο τρίτο βιβλίο της πεντάτοµης εικονογραφηµένης σειράς η καταξιωµένη ψυχολόγος και οικογενειακή σύµβουλος Hedvig Montgomery βοηθάει τους γονείς µέσα από πραγµατικά περιστατικά να κατανοήσουν τις ιδιαίτερες ανάγκες των νηπίων.

Ταυτόχρονα προτείνει τρόπους για να διαχειριστούν µε επιτυχία σηµαντικά θέµατα που αφορούν τα παιδιά αυτής της ηλικίας, όπως τις συναισθηµατικές εκρήξεις, τους αδελφικούς καβγάδες, τον ρόλο του ύπνου και της σωστής διατροφής, την προσαρµογή στον παιδικό σταθµό και το νηπιαγωγείο.

Αποκτήστε το βιβλίο Η εποχή της εξερεύνησης από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο μας!

Μεγαλώνοντας κορίτσια που αγαπούν τον εαυτό τους

Όπως κάθε γενιά πριν από εμάς, θέλουμε τα παιδιά μας να ζήσουν ζωές καλύτερες από τις δικές μας – πιο ασφαλείς και με καλύτερες προοπτικές.

Θέλουμε οι κόρες μας να είναι φιλομαθείς και ανεξάρτητες και φιλόδοξες.  Περισσότερο από όλα, θέλουμε να έχουν το κουράγιο να είναι αυθεντικές.

Θέλουμε να κατανοήσουν ποιες είναι και να αγαπούν πραγματικά τον εαυτό τους. Αν θα έπρεπε να συνοψίσουμε τον ρόλο που έχουμε ως γονείς, θα ήταν ο εξής: θέλουμε να μεγαλώσουμε κορίτσια που να αγαπούν τον εαυτό τους τόσο πολύ όσο τα αγαπάμε κι εμείς. Άνευ όρων.

Αποκτήστε το βιβλίο Μεγαλώνοντας κορίτσια που αγαπούν τον εαυτό τους από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο μας!

Το παιδί μου δεν συγκεντρώνεται και δεν ηρεμεί! Πώς να το βοηθήσω;

To παιδί σας είναι πολύ ζωηρό, υπερκινητικό; Δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί και να συγκρατήσει την υπερβολική του ενέργεια, κινδυνεύοντας να αποµονωθεί;

Αυτό το εικονογραφηµένο βιβλίο συνδυάζει τη θεωρία µε την πράξη και σας δείχνει τον τρόπο να κατανοήσετε τη συµπεριφορά του παιδιού και να το καθοδηγήσετε σωστά.

Αποκτήστε το βιβλίο Το παιδί μου δεν συγκεντρώνεται και δεν ηρεμεί! Πώς να το βοηθήσω; από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο μας!

Δεν θέλουν τιμωρία, αγάπη θέλουν

Δεν χρειάζεται να κακομάθετε ή να καταπιέσετε τα παιδιά σας, αλλά να κατανοήσετε τους λόγους που δεν συμπεριφέρονται σωστά και να τους αντιμετωπίσετε εκπαιδεύοντάς τα ρεαλιστικά και δραστικά.

Με απλές και πρακτικές συμβουλές, η διακεκριμένη ψυχολόγος και συγγραφέας Sarah Ockwell-Smith δείχνει πώς να μεγαλώσουμε κάθε παιδί με σεβασμό και αγάπη, δουλεύοντας μαζί του και όχι εναντίον του και καταρρίπτοντας τη θεωρία της τιμωρίας αλλά και της επιβράβευσης.

Αποκτήστε το βιβλίο Δεν θέλουν τιμωρία, αγάπη θέλουν από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο μας!

Μεγάλες συζητήσεις με μικρά παιδιά

Κάθε ερώτηση πρέπει να τη σεβόμαστε και να της δίνουμε απάντηση. Ακόμα και σε δύσκολες καταστάσεις, τα παιδιά χρειάζεται να ξέρουν ότι οι έμπιστοι ενήλικες που βρίσκονται γύρω τους νοιάζονται για το καλό τους και επιδιώκουν να κάνουν τον κόσμο όσο πιο ασφαλή γίνεται.

Βρείτε πραγματικές ερωτήσεις παιδιών και καθοδήγηση για θέματα όπως: Ανεργία, Χωρισμός – Διαζύγιο, Ασθένεια – Θάνατος – Αποβολή, Χρήση ουσιών – Εξαρτήσεις, Φυλάκιση, Φυλή – Κουλτούρα, Πείνα – Επισιτιστική κρίση, Σωματική – Διανοητική αναπηρία, Φύλο – Σεξ, Φυσικές καταστροφές, Κοινωνικές αναταραχές, Βία – Τρομοκρατία.

Αποκτήστε το βιβλίο Μεγάλες συζητήσεις με μικρά παιδιά από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο μας!

Ήρεμοι γονείς

Πόσες φορές δεν έχετε αναρωτηθεί: «Μα τι δεν πάει καλά με εμένα; Γιατί δεν μπορώ να διατηρώ την ψυχραιμία μου και να φέρομαι ήρεμα;».

Πολλοί γονείς θα ήθελαν να ακολουθήσουν έναν πιο ήπιο και θετικό τρόπο άσκησης του γονικού τους ρόλου, όμως τα συναισθήματα και το καθημερινό στρες στέκονται εμπόδιο.

Η επιτυχημένη συγγραφέας Σάρα Όκγουελ-Σμιθ αποδεικνύει ότι όλοι μπορούμε να γίνουμε ήρεμοι γονείς. Με βάση την πολυετή εμπειρία της, παρέχει χρήσιμα στοιχεία από έρευνες, συμβουλές και πρακτικές ασκήσεις που θα σας κατευθύνουν σωστά προς μια πιο ήρεμη γονική συμπεριφορά.

Αποκτήστε το βιβλίο Ήρεμοι γονείς από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο μας!

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Σοφία Τουμανίδου

sofia toumanidou 02Μέλος της Διαχειριστικής ομάδας του PSYCHOLOGY.GR.
Επιμέλεια άρθρων, Υποστήριξη συνεργατών.