Βράδυ Ιουνίου στην Αθήνα σημαίνει βόλτα έξω. Και το καλύτερο δώρο είναι να είσαι κοντά στη θάλασσα. Από το Τροκαντερό ως το ύψος της Αλίμου, ο παραλιακός πεζόδρομος γεμίζει ασφυκτικά με κόσμο, φασαρία παιχνίδια και φωνές. Γεμίζει εφήβους με τις γνωστές υπερβολές τους, γεμίζει υπερήλικες που δε χορταίνουν τη ζωή, γεμίζει από κάθε ηλικία, σαν τη δυναμικότερη διαδήλωση ζωής.

Βρες το καλό

Πολλοί πετούν τα ρούχα τους και βουτούν στο νερό. Άλλοι αρκούνται σε ένα παγωτό χωνάκι. Καθένα από αυτά τα βράδια ανταμώνεις αμέτρητο κόσμο. Άγνωστοι πριν τη ματιά, γνωστοί τώρα. Ο άλλος και ο άλλος. Άλλος ξυπνάει και οργανώνει την ημέρα του και άλλος την έχει ήδη φτιάξει από χθες.

Άλλος κάνει λίστα, να μην ξεχάσει, και άλλος τα ξεχνάει στριμώχνιντάς τα μόνο στο μυαλό του. Άλλος πηγαίνει στο καφέ για να επικοινωνήσει και άλλος για να σχολιάσει. Άλλος μοιράζει ευχές χωρίς λόγο και άλλος περιμένει να φτάσουν οι γονείς για να το πράξει. Αλλος βρίζει για την κίνηση στον δρόμο και άλλος την ίδια ώρα, στο ίδιο σημείο, ακούει μια ξένη γλώσσα.

Αποκτήστε το βιβλίο Εὖ Βρες το καλό, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Άλλος κουβαλάει την γκρίνια στο σπίτι και άλλος την αφήνει μαζί με τα παπούτσια στην εξώπορτα. Άλλος ψάχνει δικαιολογίες και άλλος τις λύσεις.

Άλλος μιλάει με θετικό λόγο πάντα και άλλος επιλέγει λίγες στιγμές για να το κάνει. Άλλος επιδιώκει να πλουτίσει παραπάνω και άλλος να δωρίσει παραπάνω. Άλλος είναι έτοιμος να διευκολύνει τους ανθρώπους και άλλος να προκαλέσει εμπόδια.

Άλλος κάνει ένα ταξίδι τον χρόνο και άλλος «ταξιδεύει» ένα χρόνο για το ίδιο ταξίδι. Άλλος περιμένει την αρρώστια να ρθει και άλλος προλαβαίνει και την αποκρούει. Άλλος αναμασά το οδυνηρό παρελθόν και άλλος το αγνοεί. Άλλος μένει με ανθρώπους που δεν τον βοηθούν να εξελιχθεί και άλλος ανατρέπει τον κόσμο όλο. Άλλος δε σταματά να μαθαίνει και άλλος φρενάρει στο πρώτο πτυχίο.

Άλλος νομίζει ότι η ζωή τελείωσε χθες και άλλος μόλις πήρε την πρώτη πνοή. Άλλος τα βάζει με τον εαυτό του και άλλος τού κάνει δώρα. Άλλος λέει «καλημέρα» και άλλος περιμένει να του το πουν. Άλλος χρησιμοποιεί το κινητό και άλλος εγκλωβίζεται στην οθόνη του.

«Μια αστραπή η ζωή, μα προλαβαίνουμε». Με ποιότητα και πάθος, θα συμπλήρωνα.

Selling Points του βιβλίου Εὖ Βρες το καλό!

  • Ανθρώπινες, καθημερινές και ευκολοδιάβαστες ιστορίες που κάνουν τον αναγνώστη να μην θέλει να κλείσει το βιβλίο
  • Οι ιστορίες του συγγραφέα έχουν γίνει viral στα social media
  • O συγγραφέας είναι καταξιωμένος και καλά δικτυωμένος στον εκπαιδευτικό και αθλητικό χώρο

Ο Στέφανoς Ξενάκης είπε για το βιβλίο:

Ειλικρινές και συγκινητικό. Υπέροχο.

Λίγα λόγια για το βιβλίο Εὖ Βρες το καλό!

Ευτυχία, ευγνωμοσύνη, ευημερία.

«Ευ». Δύο γράμματα είναι αρκετά για να ρίξουν φως σε μια λέξη, ένα συναίσθημα, μέχρι και στον τρόπο που βλέπουμε την ίδια μας τη ζωή.

Με οδηγό αυτή τη μικρή λέξη, το «Ευ», ο Λεωνίδας Καραΐσκος ανακαλύπτει το καλό μες στην καθημερινότητά μας. Μέσα από τις ιστορίες του, ταξιδεύει τον αναγνώστη σε έναν κόσμο γεμάτο συναίσθημα, σε έναν κόσμο που μπορούμε να κατοικήσουμε όλοι– αρκεί να στρέψουμε την προσοχή μέσα μας.

Το Ευ εστιάζει σε όσα συμβαίνουν γύρω μας και μπορεί να δει μόνο η καρδιά – εκεί που βρίσκεται το κλειδί για μια καλύτερη σχέση με τον εαυτό μας. Το καλό υπάρχει παντού. Βρες το… 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα Λεωνίδα Καραΐσκο

O Λεωνίδας Καραΐσκος γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει φυσική αγωγή και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στη μεγιστοποίηση αθλητικής επίδοσης και απόδοσης. Επίσης, έχει πραγματοποιήσει σπουδές στη μουσικοκινητική αγωγή, στο Sports Marketing, στην κινησιοπαιδαγωγική μέθοδο Σέρμπορν και στη μέθοδο Μοντεσόρι.

Μέσα από τους τομείς ευθύνης του, του δόθηκε η δυνατότητα να ταξιδέψει σε πολλούς προορισμούς του κόσμου, να συλλέξει εμπειρίες και να επικοινωνήσει με πολλούς ανθρώπους, έχοντας κοινή γλώσσα την εκπαίδευση, το βόλεϊ, τις ψυχοκινητικές δεξιότητες, τις σύγχρονες κινησιοπαιδαγωγικές μεθόδους, τον νευρογλωσσικό προγραμματισμό και τη συναισθηματική νοημοσύνη.

Είναι Υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ' Αθήνας, υποστηρίζοντας το έργο των συναδέλφων του εκπαιδευτικών.

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Χρύσα Πράντζαλου

e psy logo twitter2Τμήμα Σύνταξης της Πύλης Ψυχολογίας Psychology.gr
Επιμέλεια και συγγραφή άρθρων, μετάφραση & απόδοση ξενόγλωσσων άρθρων.