Ακρόαση άρθρου......

Η 10η Συνέλευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, στη συνεδρία της 17ης-5-2023, αποφάσισε την προκήρυξη προγράμματος μεταδιδακτορικής έρευνας διάρκειας δύο ετών στις εξής ερευνητικές περιοχές:

Τομέας Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας
Θέσεις: Τέσσερις (4)

  • Ψυχική Υγεία και Ακαδημαϊκή Προσαρμογή του Φοιτητικού Πληθυσμού: (δύο θέσεις).
  • Ψυχοκοινωνικές Διαστάσεις στην Ειδική Αγωγή: (μία θέση). Οργανωσιακές Παράμετροι στην Εκπαίδευση/Ειδική Αγωγή: (μία θέση).
  • Τομέας Ανθρωπιστικών Σπουδών Graphic Novel και Λογοτεχνική Εκπαίδευση: (μία θέση).

Συνοπτικές Πληροφορίες για τις 2 θέσεις που αφορούν στην ψυχική υγεία

2 (δύο) θέσεις στην ερευνητική περιοχή: Ψυχική υγεία και ακαδημαϊκή προσαρμογή του φοιτητικού πληθυσμού
Επιβλέπουσα: Ευαγγελία Γαλανάκη, Καθηγήτρια Ψυχολογίας ΕΚΠΑ
Προθεσμία αιτήσεων: 10-25 Ιουλίου 2023

Τι είναι η μεταδιδακτορική έρευνα

Η Μεταδιδακτορική Έρευνα είναι ακαδημαϊκή έρευνα και σκοπός της είναι να διευρύνει την εμπειρία του υποψηφίου σε εξειδικευμένο θέμα και να συμβάλλει στην καλλιέργεια των απαραίτητων δεξιοτήτων και μεθόδων. Η Μεταδιδακτορική Έρευνα ανταποκρίνεται ουσιαστικά στο στόχο του Τμήματος για προαγωγή της επιστημονικής έρευνας και αναμένεται να οδηγήσει σε πρωτότυπες επιστημονικές δημοσιεύσεις.

Προσόντα υποψηφίων

Ο υποψήφιος, προκειμένου να γίνει δεκτός σύμφωνα με τον κανονισμό του προγράμματος μεταδιδακτορικής έρευνας του Τμήματος, οφείλει:-να είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος Ελληνικού Πανεπιστημίου ή ομοταγούς του εξωτερικού, αναγνωρισμένου από το Ελληνικό Κράτος. -να υποβάλει σχετική έντυπη αίτηση στη Γραμματεία του Τμήματος καθώς και βιογραφικό υπόμνημα, που θα περιλαμβάνει βιογραφικά στοιχεία, σπουδές, αποκτηθέντες τίτλους σπουδών, επιστημονικές και επαγγελματικές δραστηριότητες (αναγνωρισμένο διδακτικό έργο σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής), ακαδημαϊκές διακρίσεις, δημοσιεύσεις σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά, στην Ελλάδα ή το εξωτερικό ή αποδεκτές προς δημοσίευση εργασίες (θα κατατίθεται το πλήρες σώμα των εργασιών), επιμέλειες βιβλίων, συμμετοχή με ανακοίνωση σε συνέδρια κ.λ.π.

Με την αίτηση και το βιογραφικό, καθώς και το υπόμνημα ο υποψήφιος υποβάλλει επίσης παραστατικά πανεπιστημιακών τίτλων, βεβαιώσεων και πιστοποιητικών.

Επίσης, οφείλει να καταθέσει έκθεση στην οποία θα τεκμηριώνει επιστημονικά το ενδιαφέρον του για τη συγκεκριμένη ερευνητική περιοχή για την οποία υποβάλλει αίτηση και παράλληλα να καταθέσει σχέδιο εργασίας για το ερευνητικό θέμα που έχει προταθεί από το μέλος ΔΕΠ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά στη Γραμματεία του Τμήματος μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://eprotocol.uoa.gr (17. Αίτηση διεξαγωγής Μεταδιδακτορικής Έρευνας)με χρήση του κωδικού τους στο Taxisnet από Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023 έως και Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2103689584, κ. Ε. Μπρόβα.

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Νίκος Μεταξάς

e psy logo twitter2Συντάκτης στην Πύλη Ψυχολογίας - Psychology.gr
Μετάφραση, απόδοση ξενόγλωσσων άρθρων.
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr