Το πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας που προσφέρεται από το Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής, παρέχει ολοκληρωμένη εκπαίδευση στις θεωρίες και τις πρακτικές εφαρμογές των μεθόδων και τεχνικών της Συμβουλευτικής.

Περιλαμβάνει εκπαίδευση σε όλα τα μοντέλα και τις κατευθύνσεις της Συμβουλευτικής.

Το Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής: αναγνωρίζοντας την ανάγκη για δια βίου μάθηση σε ενδιαφερόμενους από όλη την επικράτεια και σε πλήρη εναρμόνιση με τις σύγχρονες, τεχνολογικές δυνατότητες:προσφέρει την ευκαιρία για εξ’ αποστάσεως φοίτηση στο εγκεκριμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας.

Στόχοι του προγράμματος Συμβουλευτικής Ψυχικής Υγείας

Οι κύριοι στόχοι του προγράμματος περιλαμβάνουν:

α) την κατανόηση της σημασίας της συμβουλευτικής διαδικασίας,
β) την απόκτηση ολοκληρωμένης γνώσης της θεωρίας και των τεχνικών της Συμβουλευτικής,
γ) την απόκτηση των απαραίτητων δεξιοτήτων στην εφαρμογή των μεθόδων και τεχνικών και δ) την εμπέδωση του κώδικα δεοντολογίας.

Πιστοποιήσεις - Περισσότερες Πληροφορίες για το πρόγραμμα

Το εν λόγω πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από την Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής και την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Συμβουλευτικής.

Στους αποφοίτους του προγράμματος χορηγείται Δίπλωμα στη Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας. Με την ολοκλήρωση των σπουδών τους, οι απόφοιτοι του τμήματος έχουν την δυνατότητα να εγγραφούν αυτόματα ως τακτικά μέλη στην Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής (Ε.Ε.Σ.) και την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Συμβουλευτικής (E.A.C.), από όπου μπορούν να λάβουν και την Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση Συμβούλου (European Certificate of Counsellor Accreditation).

Τέλος, οι απόφοιτοι του τμήματος μπορούν να εγγραφούν ως μέλη (individual member status) στον έγκριτο Βρετανικό Σύλλογο Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας (British Association for Counselling & Psychotherapy – BACP).

Οι απόφοιτοι του προγράμματος οι οποίοι επιθυμούν να ασκήσουν ιδιωτικά το επάγγελμα του Συμβούλου, με την εγγραφή τους στην Ε.Ε.Σ. μπορούν να εγγραφούν στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο και να κάνουν έναρξη επιτηδεύματος στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., με τον κωδικό (Κωδικός Αρίθμησης Δραστηριότητας Κ.Α.Δ.) του Συμβούλου Ψυχικής Υγείας.

Κόστος συμμετοχής : 1.900€ ανά έτος , ειδική τιμή για Φοιτητές/ Άνεργοι/ Εφάπαξ πληρωμή 1700€
Τμήματα δια ζώσης παρακολούθησης αλλά και τμήματα Διαδικτυακής παρακολούθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες μεταβείτε στο PORTAL ΣΠΟΥΔΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ και δείτε την αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος.