Εισαγωγή στη Συστημική θεραπεία και συμβουλευτική: Θεωρία και πρακτική, είναι το νέο, ασύγχρονο (βιντεοσκοπημένο) σεμινάριο, στο PSYVERSITY, την πλατφόρμα αυτοβελτίωσης και εκπαίδευσης για την ψυχολογία και την ψυχική υγεία.

Το σεμινάριο έχει διάρκεια 3 ωρών και περιλαμβάνει μια εισαγωγή στην συστημική πρακτική. Οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε μια αρχική επαφή με την συστημική σκέψη και παράλληλα με τον τρόπο που η συστημική προσέγγιση λειτουργεί στην συνεδρία. Παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης, με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου.

Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο της συστημικής θεραπείας και συμβουλευτικής

Αφορά κυρίως σε Ειδικούς ψυχικής υγείας όπως ψυχιάτρους, ψυχολόγους, σύμβουλους ψυχικής υγείας, κοινωνικούς λειτουργούς. Γενικότερα, αφορά σε απόφοιτους και επαγγελματίες ανθρωπιστικών ειδικοτήτων όπως γενικούς ιατρούς, ανθρωπολόγους, εκπαιδευτικούς κλπ. Τέλος, το σεμινάριο απευθύνεται και σε φοιτητές των παραπάνω ειδικοτήτων.

Τι θα κερδίσετε από το σεμινάριο

Στόχος του σεμιναρίου, πέρα από την εισαγωγική θεωρητική επαφή, είναι να μπορέσουν οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν κάποιες ιδέες που να μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα σε ένα πρακτικό επίπεδο.

Βασικές ενότητες και έννοιες που καλύπτονται από το σεμινάριο

Εισαγωγή στη συστημική σκέψη
Το σύμπτωμα ( πρόβλημα) στην συστημική θεραπεία
Σημαντικές συστημικές έννοιες.
Επιστημολογίες από τις οποίες εμπνεύστηκε η συστημική. Οι τρεις κυβερνητικές
Η βασική θεραπευτική μεθοδολογία
Θεραπευτικές τεχνικές - στάσεις.
Μελέτη δύο περιστατικών.

Εισηγητής σεμιναρίου Συστημικής θεραπείας και συμβουλευτικής

Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο Δημήτρης Καστριώτης, ψυχολόγος- συστημικός θεραπευτής ατόμου, ζευγαριών και οικογένειας. Έχει εργαστεί σε δομές πρόνοιας ανηλίκων και ηλικιωμένων ανθρώπων. Σήμερα διατηρεί ιδιωτικό γραφείο παρέχοντας θεραπεία και συμβουλευτική, καθώς και εκπαίδευση επαγγελματιών στη συστημική θεραπεία.

Μεταβείτε στο PSYVERSITY και αποκτήστε το προτεινόμενο σεμινάριο ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ. Το σεμινάριο είναι άμεσα διαθέσιμο προς παρακολούθηση, αμέσως μετά την αγορά του.

Τι είναι το Psyversity

Ο μόνος άνθρωπος που είναι πραγματικά μορφωμένος είναι εκείνος που έχει μάθει πώς να μαθαίνει και πώς να αλλάζει… Carl R. Rogers

Η πλατφόρμα Psyversity απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο που έχει ενδιαφέρον για την προσωπική ανάπτυξη του. Απευθύνεται ακόμη σε όσους επιθυμούν την επαγγελματική τους ανάπτυξη. Περιλαμβάνει σεμινάρια, σε ένα ευρύ φάσμα, περισσότερων από 40 κατηγοριών ψυχολογίας και ψυχικής υγείας. 

Πως να επιλέξετε σεμινάριο
Κάθε σεμινάριο, έχει μια ολοσέλιδη παρουσίαση. Στην σελίδα αυτή του σεμιναρίου, μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα περιεχόμενα του σεμιναρίου, τη διάρκεια του, τον φορέα που το προσφέρει, σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο, πως θα ωφεληθείτε με την παρακολούθηση του.

Κριτικές και σχόλια
Σε κάθε σεμινάριο, θα δείτε σχόλια και κριτικές, αυστηρά από ανθρώπους που το έχουν παρακολουθήσει. Λάβετε σοβαρά υπόψιν τα σχόλια και την κριτική τους, προκειμένου να επιλέξετε το κατάλληλο σεμινάριο για εσάς!

Τι περιλαμβανει ένα ασύγχρονο σεμινάριο στο PSYVERSITY

Τα σεμινάρια, στηρίζονται κατά βάση σε video – εισηγήσεις. Κατά μέσο όρο, το υλικό ενός σεμιναρίου, αποτελείται κατά 50% ή περισσότερο, από video. Όλα τα σεμινάρια, έχουν τον μέγιστο δυνατό αριθμό υποενοτήτων, έτσι ώστε να διευκολύνεται η τμηματική παρακολούθηση τους.

Κάποια σεμινάρια, απαιτούν να περάσει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα προκειμένου να ξεκλειδώσει η δυνατότητα παρακολούθησης των επόμενων υποενοτήτων. Άλλα σεμινάρια, για το ξεκλείδωμα ενοτήτων απαιτούν τη συμπλήρωση κάποιου ερωτηματολογίου ή την ολοκλήρωση ασκήσεων.

Υλικό Σεμιναρίων

  • Screening Tests – Ερωτηματολόγια προόδου, αυτοβοήθειας ή αξιολόγησης.
  • Πρόσθετο υλικό, όπως PDF, Φωτογραφίες, Αρθρογραφία κτλ.
  • Παρουσιάσεις PowerPoint
  • Προτεινόμενες Ασκήσεις Αυτοβοήθειας και αξιολόγηση προόδου μέσω του κλειστού forum.
  • Σε επιλεγμένα σεμινάρια, online συνάντηση με τον εισηγητή, σε προκαθορισμένη ημερομηνία.

Παροχές σεμιναρίων

  • Ειδικό, κλειστό φόρουμ επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με τον Εισηγητή του σεμιναρίου, προσβάσιμο μόνο σε όσους έχουν αγοράσει το σεμινάριο.
  • Certification – Βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου από τον φορέα που το προσφέρει.
  • Test Αξιολόγησης του σεμιναρίου.
  • Δικτύωση με τους εισηγητές και τα μέλη του Psyversity, μέσω κλειστού Facebook Group.

Μεταβείτε στο PSYVERSITY, την πλατφόρμα αυτοβελτίωσης και εκπαίδευσης για την ψυχολογία και την ψυχική υγεία και βρείτε τα σεμινάρια που θέλετε να αποκτήσετε.