Ακρόαση άρθρου......

Smile Project: πρόκειται για ένα φωτογραφικό project - αφιέρωμα στο χαμόγελο και στη γενικότερη θετική αντιμετώπιση της ζωής. Είναι μια δήλωση ενάντια σε κάθε τι αρνητικό και μια παρότρυνση στην αισιοδοξία και τη χαρά. Το project, μας το έστειλε μια φωτογραφική ομάδα από την Αίγινα και ομολογουμένως, μας έφτιαξε τη διάθεση!

The Smile Project

Γνήσιο, λαμπερό, υπαινικτικό, αμήχανο, πλατύ, ειρωνικό. Είναι η έκφραση του προσώπου που συνοδεύει κάθε συναίσθημα, κάθε σκέψη.

Είναι παγκόσμιο, μεταδοτικό, αναγνωρίσιμο. Είναι το all-time classic χαμόγελό μας.

Το ζωγράφισε ο Da Vinci, το φοράει ένας από τους πιο διάσημους κακούς των κόμιξ, είναι η καμπύλη που κάνει τα πάντα να μοιάζουν ίσια. Το χαμόγελο είναι η ευτυχία που βρίσκεται πάντα κάτω απ’ τη μύτη μας, η πιο επαναστατική πράξη σε άγριους καιρούς, η αμήχανη στιγμή μας όταν ανακαλύπτουμε το μαρούλι ανάμεσα στα δόντια, το πιο πολύτιμο δώρο που μπορούμε να προσφέρουμε, το μυστικό της μακροζωίας.

Ό,τι κι αν είναι αυτό που κάνει τους μύες του προσώπου να ανασηκώνονται, εμπιστέψου το.

Ως το μοναδικό έμβιο ον που μπορεί να χαμογελάσει και όντας βαθιά ευγνώμονες προς το δώρο της ζωής, η φωτογραφική ομάδα από την Αίγινα, δημιούργησε το The Smile Project, ένα αφιέρωμα στο πιο όμορφο ρούχο που μπορεί να φορέσει ο Άνθρωπος: το ειλικρινές, ζεστό, βαθύ χαμόγελό του.

Σε έναν κόσμο όπου εκφραζόμαστε με avatar και αισθανόμαστε με emoticons, επιλέγουμε να χαμογελάμε στ’ αληθινά. Γιατί το χαμόγελό μας μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, αν δεν αφήσουμε τον κόσμο να το αλλάξει.

Ενσάρκωση / Ερμηνεία: Dimitra Papada
Φωτό / Σύλληψη: Ανέστης Κορνέζος 

smile project 01

Ζητήματα Ηθικής και Δεοντολογίας στην Άσκηση της Ψυχοθεραπείας
Κύκλος Σεμιναρίων για Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας | Γενική είσοδος: 35 ευρώ

Θεματικές Ενότητες: Διπλές σχέσεις θεραπευτή – θεραπευόμενου | Ψυχική ανθεκτικότητα του θεραπευτή | Υπέρβαση – παραβίαση ορίων στην ψυχοθεραπευτική σχέση | Ειδικές προκλήσεις στην ψυχοθεραπεία | Ζητήματα ηθικής και δεοντολογίας | Διαχείριση εξω-θεραπευτικών πληροφοριών | Διατήρηση και άρση του απορρήτου

smile project 02

smile project 03

smile project 04

smile project 05

smile project 06

Τι να ΜΗΝ περιμένω από την ψυχοθεραπεία μου;
3ωρο Online βιωματικό εργαστήριο του PSYCHOLOGY.GR

Θεματικές Ενότητες: Τι είναι για μένα η ψυχοθεραπεία, τι περιμένω από αυτήν τη διαδικασία; | Τι περιμένω από τον ψυχοθεραπευτή μου; | Ποια είναι τα όριά της ψυχοθεραπείας; | Πώς αντιλαμβάνομαι αν με ωφελεί ή αν τη χρησιμοποιώ ως άλλοθι για να μένω στην ουσία στάσιμος;

smile project 07

smile project 08

smile project 09

smile project 10

smile project 11

smile project 12

smile project 13

smile project 14

smile project 15

smile project 16

smile project 17

 

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Νίκος Μεταξάς

e psy logo twitter2Συντάκτης στην Πύλη Ψυχολογίας - Psychology.gr
Μετάφραση, απόδοση ξενόγλωσσων άρθρων.
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr