2 νέα online σεμινάρια χαμηλού κόστους προσφέρονται από την Balance Life, τις προσεχείς εβδομάδες.

Διατροφικές Διαταραχές: Αναγνώριση – Ανάλυση – Ολιστικός τρόπος αντιμετώπισης

Ημερομηνία διεξαγωγής σεμιναρίου: Παρασκευή, Νοέ 04 2022

Οι διατροφικές διαταραχές περιγράφονται ως δυσλειτουργικές συνήθειες κατανάλωσης τροφής που προκαλούν ζητήματα έλλειψης ή υπερβολικού βάρους στο σώμα. Εμπεριέχουν διατροφικές συνήθειες οι οποίες είναι ικανές πολλές φορές να καταστρέφουν τόσο την σωματική όσο και την ψυχική υγεία.

Στο εξ αποστάσεως σεμινάριο αναλύεται διεξοδικά ποιες είναι οι διατροφικές διαταραχές, πώς τις ξεχωρίζει κανείς καθώς και πώς διαφοροποιούνται μεταξύ τους.

Ακόμη, θα αναλυθούν τα αίτια τους, για παράδειγμα βιολογικοί, ψυχολογικοί και συναισθηματικοί παράγοντες και ποιες ομάδες ανθρώπων είναι πιο επιρρεπής σε αυτές. Επίσης θα αναπτυχθούν ψυχολογικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των διαταραχών και η συννοσυρότητα με άλλες ψυχικές ασθένειες.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι οι διατροφικές διαταραχές είναι ένα πολύπλευρο ζήτημα και σύνθετο τόσο στην αναγνώρισή του αλλά και στην αντιμετώπιση του. Πολλές φορές μάλιστα χρειάζεται μια ομάδα ειδικών για να αντιμετωπιστούν και το άτομο να καταφέρει να ισορροπήσει και να ξεπεράσει κάθε δυσκολία.

Θεματολογία που θα αναλυθεί διεξοδικά:

  • Ποιες είναι οι διατροφικές διαταραχές;
  • Πώς μπορούμε να τις αντιληφθούμε και να τις διαχωρίσουμε μεταξύ τους;
  • Ποια είναι η αιτιότητα τους;
  • Πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε ένα άτομο που νοσεί από διατροφικές διαταραχές;
  • Παρεμβάσεις ψυχολογίας.
  • Άλλοι τρόποι αντιμετώπισης, στοιχεία διατροφής, ενίσχυση εαυτού.
  • Τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα των διατροφικών διαταραχών.

Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης. Συμπεριλαμβάνεται σύντομο quiz, συζητήσεις, case study, κλίμακα συγκράτησης φαγητού.

Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες και φοιτητές του χώρου της υγείας, της ψυχικής υγείας και της διαιτολογίας. Επίσης απευθύνεται σε όσους θέλουν να ενημερωθούν αναλυτικά για το ζήτημα και να αλλάξουν συνήθειες στην καθημερινότητα και στην συμπεριφορά τους ως προς το φαγητό.

Για αναλυτικές πληροφορίες, μεταβείτε στη σελίδα του σεμιναρίου: Διατροφικές Διαταραχές: Αναγνώριση – Ανάλυση – Ολιστικός τρόπος αντιμετώπισης

Mindfulness, Τεχνικές Μείωσης άγχους Mindfulness Based Stress Reduction

Ημερομηνία διεξαγωγής σεμιναρίου: 11 Νοεμβρίου 2022

Το mindfulness & οι τεχνικές μείωσης άγχους- Mindfulness Based Stress Reduction αντιμετωπίζουν σημαντικά το άγχος, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής, αυξάνουν την πνευματική διαύγεια, την αποδοχή και την διαχείριση των αρνητικών συναισθημάτων.

Το σεμινάριο δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το τι είναι το mindfulness και πώς μπορεί να εφαρμοστεί σε καθημερινή βάση ως ένας νέος τρόπος ζωής με λιγότερο άγχος και αρνητικά συναισθήματα. Πραγματοποιούνται βιωματικές ασκήσεις και πρακτικές τεχνικές μείωσης άγχους.

Θεματολογία που θα αναλυθεί διεξοδικά:

  • Τι είναι το mindfulness (ενσυνειδητότητα) και τα κύρια χαρακτηριστικά του;
  • Πώς συμβάλει ο κλάδος της ψυχολογίας και της συμβουλευτικής;
  • Τι είναι το άγχος και πώς μπορώ να το προσεγγίσω;
  • Πώς μπορώ να εφαρμόσω το mindfulness & αναφορά στο mindful eating;
  • Τροποποίησε τα μη λειτουργικά μοτίβα και άλλαξε τα.
  • Μάθε τρόπους να βελτιώσεις την ψυχική σου υγεία και εκπαιδεύσου σε πρακτικές ασκήσεις διαχείρισης άγχους.
  • Ασκήσεις αναπνοής, αισθήσεων, μυϊκή χαλάρωση, διαλογισμός και αποδοχή εαυτού.
  • Η τέχνη να ακούς το σώμα σου και την ανάγκη σου.

Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης, τα πρακτικά tips, ασκήσεις και σημειώσεις.

Για αναλυτικές πληροφορίες, μεταβείτε στη σελίδα του σεμιναρίου: Mindfulness, Τεχνικές Μείωσης άγχους Mindfulness Based Stress Reduction

Γιατί με το Balance-life, ποιο είναι!

balance life logoTo balance-life είναι μια δημιουργία με σκοπό την κατανόηση και την μετάδοση του γεγονότος ότι η ισορροπία καθώς και την ανάγκη της συνεχούς αυτοβελτίωσης και ολοκλήρωσης είναι αναγκαία και πηγάζει τόσο από μέσα μας αλλά και φυσικά από όσα λαμβάνουμε σαν ερεθίσματα γύρω μας.

Ο κάθε άνθρωπος κρύβει μια τεράστια εσωτερική δύναμη, απλά πρέπει να την κατανοήσει και να βρει τον κατάλληλο τρόπο να την διοχετεύσει. Σε ένα κόσμο που μπορείς να γίνεις οτιδήποτε θέλεις, ΓΙΝΕ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ.

Εισηγήτρια Σεμιναρίων: Κουτλουμπάση Ελένη- Συμβουλευτική Ψυχολόγος, M.A. Counselling.

Η Ελένη Κουτλουμπάση είναι Συμβουλευτική Ψυχολόγος καθώς έχει ολοκληρώσει της προπτυχιακές της σπουδές Bsc (Hons) Psychology στο University of East London (2016) με διπλωματική εργασία στην επίδραση του Ηλεκτρονικού Εκφοβισμού στην καταθλιπτική συμπτωματολογία, το άγχος και το στρες στα θύματα.

Στην συνέχεια ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Συμβουλευτική ψυχολογία, M.A. Counselling Psychology with practicum στο University of Sheffield (2020) και πρακτική εξάσκηση ως σύμβουλος ψυχικής υγείας στο ανοιχτό προς το κοινό κέντρο συμβουλευτικής του πανεπιστημίου..