Το τριετές πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας του Κέντρου Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής παρέχει ολοκληρωμένη εκπαίδευση στις θεωρίες και τις πρακτικές εφαρμογές των μεθόδων και τεχνικών της Συμβουλευτικής. Περιλαμβάνει εκπαίδευση σε όλα τα μοντέλα και τις κατευθύνσεις της Συμβουλευτικής.

Έναρξη νέων τμημάτων:

Αθήνα: Α’ τμήμα Σαββατοκύριακου: 22 Οκτωβρίου 2021
Αθήνα: Β΄ τμήμα Σαββατοκύριακου: 26 Νοεμβρίου 2021
Αθήνα: Απογευματινό τμήμα: 1 Νοεμβρίου 2021
Αθήνα: Πρωινό τμήμα: 29 Νοεμβρίου 2021

Θεσσαλονίκη: τμήμα Σαββατοκύριακου: 5 Νοεμβρίου 2021

Οι κύριοι στόχοι του προγράμματος περιλαμβάνουν:

  • την κατανόηση της σημασίας της συμβουλευτικής διαδικασίας,
  • την απόκτηση ολοκληρωμένης γνώσης της θεωρίας και των τεχνικών της Συμβουλευτικής,
  • την απόκτηση των απαραίτητων δεξιοτήτων στην εφαρμογή των μεθόδων και τεχνικών και
  • την εμπέδωση του κώδικα δεοντολογίας.

Ενημερωθείτε για τη Μετακπαίδευση στη Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας που ξεκινά σύντομα ακολουθώντας το σχετικό σύνδεσμο

Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα;

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες διαφόρων κλάδων και άλλους ενδιαφερόμενους οι οποίοι επιθυμούν:

  • να αποκτήσουν ολοκληρωμένες, υψηλού επιπέδου γνώσεις στην επιστήμη της Συμβουλευτικής,
  • να αναπτύξουν τις απαραίτητες δεξιότητες στην εφαρμογή των αντίστοιχων μεθόδων και τεχνικών,
  • να εργαστούν ως Σύμβουλοι Ψυχικής Υγείας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκεί τρία ακαδημαϊκά έτη και περιλαμβάνει 550 θεωρητικής κατάρτισης και μελέτης, 160 ώρες εποπτευόμενης κλινικής άσκησης, 40 ώρες εποπτείας, 120 ώρες ομαδικής θεραπείας και 90 ώρες ατομικής θεραπείας (με επιπρόσθετη χρέωση μόνο οι ώρες ατομικής θεραπείας).

Το πρόγραμμα αποτελείται από εντατικά εκπαιδευτικά σεμινάρια τα οποία περιλαμβάνουν θεωρητικές εισηγήσεις, παρουσίαση και συζήτηση περιστατικών, παρουσίαση, ανάλυση και πρακτικές εφαρμογές των μεθόδων και τεχνικών της Συμβουλευτικής, εκπαιδευτικές ασκήσεις (role playing, ανάλυση περιστατικών) και παρακολούθηση εκπαιδευτικών dvd.

Πέραν των θεωρητικών εισηγήσεων, το πρόγραμμα περιλαμβάνει 160 ώρες εποπτευόμενης κλινικής άσκησης, με κάποια από τις παρακάτω μορφές: εθελοντική εργασία σε φορέα ψυχικής υγείας με λήψη ομαδικής εποπτείας, παρακολούθηση ομάδων αυτογνωσίας στο Κέντρο με λήψη ομαδικής εποπτείας, ανάληψη ατομικών περιστατικών με λήψη ατομικής εποπτείας.

Οι σπουδαστές μας συνδέονται με τον προσωπικό τους κωδικό στην ειδικά διαμορφωμένη, ηλεκτρονική πλατφόρμα του Κέντρου μας προκειμένου να μελετήσουν το υλικό του τμήματός τους, να ενημερωθούν για το πρόγραμμα ή για τις υποχρεώσεις τους, καθώς και για να επικοινωνήσουν άμεσα με το διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό του Κέντρου.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη Γραμματεία του Κέντρου Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή τηλεφωνήστε στο 210 8219210.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος