Λεξικό Ψυχολογίας

Στο E-Psychology, από την αρχή της δημιουργίας του Portal, (2003), έχουν δημοσιευθεί χιλιάδες άρθρα ψυχολογίας από ειδικούς ψυχικής υγείας. Στην πράξη όμως, διαπιστώσαμε ένα έλλειμα και αυτό έχει να κάνει με μια σαφή και οργανωμένη ταξινόμηση άρθρων που αφορούν πολύ βασικές ψυχολογικές έννοιες.

Έτσι λοιπόν, προχωρήσαμε στη δημιουργία ενός λεξικού ψυχολογίας προκειμένου να παρέχουμε στους αναγνώστες μας μια γρήγορη και περιεκτική ενημέρωση για όλες τις βασικές ψυχολογικές έννοιες. Η ταξινόμηση των λημμάτων στο λεξικό, έχει γίνει -όπως είναι αυτονόητο- με αλφαβητική σειρά. Οι έννοιες που έχουμε συμπεριλάβει αφορούν ψυχολογικές διαταραχές (με ορισμούς, αιτιολογία, διαγνωστικά κριτήρια, θεραπεία), κλάδους ψυχολογίας, σημαντικά πειράματα ψυχολογίας, βιογραφίες διάσημων ψυχολόγων κτλ.

Ήδη έχουμε αναρτήσει στο λεξικό περίπου 200 άρθρα ενώ τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, θα αναρτήσουμε άλλα 200 άρθρα! Σταδιακά, θέλουμε το λεξικό αυτό να συμπεριλάβει τουλάχιστον 1.000 λήμματα που έχουμε ήδη ξεχωρίσει και επεξεργαζόμαστε.

Καλή περιήγηση!  (Πατήστε εδώ για μετάβαση στο λεξικό ψυχολογίας)

Εάν βρήκατε το άρθρο χρήσιμο, μοιραστείτε το!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου, χωρίς τη γραπτή άδεια του Τμήματος Σύνταξης του E-Psychology.gr. Εάν επιθυμείτε να αναδημοσιεύετε άρθρα, επικοινωνήστε μαζί μας στο editorial @ e-psychology.gr

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας;

Εμπιστευθείτε στο E-Psychology, τη διαδικτυακή σας παρουσία και προβολή! Δείτε αναλυτικά

Εγγραφή στο Newsletter

15νθημερο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας τα νέα άρθρα, αλλά και ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια, βιβλία ψυχολογίας, θέσεις εργασίας κ.α.