Λεξικό Ψυχολογίας

Στο E-Psychology, από την αρχή της δημιουργίας του Portal, (2003), έχουν δημοσιευθεί χιλιάδες άρθρα ψυχολογίας από ειδικούς ψυχικής υγείας. Στην πράξη όμως, διαπιστώσαμε ένα έλλειμα και αυτό έχει να κάνει με μια σαφή και οργανωμένη ταξινόμηση άρθρων που αφορούν πολύ βασικές ψυχολογικές έννοιες.

Έτσι λοιπόν, προχωρήσαμε στη δημιουργία ενός λεξικού ψυχολογίας προκειμένου να παρέχουμε στους αναγνώστες μας μια γρήγορη και περιεκτική ενημέρωση για όλες τις βασικές ψυχολογικές έννοιες. Η ταξινόμηση των λημμάτων στο λεξικό, έχει γίνει -όπως είναι αυτονόητο- με αλφαβητική σειρά. Οι έννοιες που έχουμε συμπεριλάβει αφορούν ψυχολογικές διαταραχές (με ορισμούς, αιτιολογία, διαγνωστικά κριτήρια, θεραπεία), κλάδους ψυχολογίας, σημαντικά πειράματα ψυχολογίας, βιογραφίες διάσημων ψυχολόγων κτλ.

Ήδη έχουμε αναρτήσει στο λεξικό περίπου 200 άρθρα ενώ τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, θα αναρτήσουμε άλλα 200 άρθρα! Σταδιακά, θέλουμε το λεξικό αυτό να συμπεριλάβει τουλάχιστον 1.000 λήμματα που έχουμε ήδη ξεχωρίσει και επεξεργαζόμαστε.

Καλή περιήγηση!  (Πατήστε εδώ για μετάβαση στο λεξικό ψυχολογίας)

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας?

Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε ενημέρωση, σχετικά με θέματα που αφορούν την επιστήμη της ψυχολογίας, έρευνες, σεμινάρια ψυχολογίας, θέσεις εργασίας Ειδικών Ψυχικής Υγείας κ.τ.λ.

Newsletter για όλους

Εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας νέα άρθρα ψυχολογίας, ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια ψυχολογίας, ομάδες υποστήριξης, βιβλία ψυχολογίας κ.α.

Η εγγραφή σας στα ενημερωτικά δελτία της Πύλης Ψυχολογίας E-Psychology.gr είναι απόλυτα σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τα στοιχεία που δίνετε κατά την εγγραφή σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων (Newsletters).