Προβλήματα προσοχής

Προσθήκη απο e-psychology.gr
Συγγραφέας : Κουμπιάς, Εμμανουήλ Λ.
Εκδόσεις : Λαγουδέρα
Σελίδες : 108
Έτος έκδοσης : 2010

Χρόνος παράδοσης
1-5 ημέρες

Τιμή εκδότη Έκπτωση -20,00%
12,25€
9,80 €
Για να είναι αποτελεσματική και επιτυχημένη μια διδασκαλία σε μαθητές με Προβλήματα Προσοχής -ΔΕΠ/Υ, θα πρέπει ο εκπαιδευτικός να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα και προσοχή στη διδακτική στρατηγική που θα χρησιμοποιήσει. Για να καταστρώσει ένα πρόγραμμα παρέμβασης θα πρέπει να ακολουθήσει τρία βασικά στάδια: α) Αξιολόγηση των ιδιαιτέρων αναγκών και ικανοτήτων των μαθητών, β) Επιλογή των κατάλληλων διδακτικών προσεγγίσεων - διαφοροποιημένη διδασκαλία, και γ) Ενσωμάτωση των κατάλληλων μεθόδων και πρακτικών σε ένα διαφοροποιημένο πρόγραμμα διαδασκαλίας.

Σημαντική συμβολή του βιβλίου αυτού, εκτός της θεωρητικής βάσης για τη στήριξη των διδακτικών επιλογών των εκπαιδευτικών, είναι η απενοχοποίηση τόσο του μαθητή, όσο και του εκπαιδευτικού, καθώς επίσης και οι πρακτικές υποδείξεις που περιέχονται με τη μορφή στρατηγικών και συμπεριφορών που μπορεί να υιοθετήσει ο εκπαιδευτικός για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα προσοχής των μαθητών του και που ο γονιός μπορεί να γνωρίζει και να εφαρμόζει παράλληλα.
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια για το προϊόν.

Βιβλιοπαρουσιάσεις...

Πόσο αντέχεις την αλήθεια;

Συγγραφέας: Γρηγόρης Βασιλειάδης Σελίδες: 328 ...

Ξαναστέκομαι στα πόδια μου

Συγγραφέας: Καλλιόπη Εμμανουηλίδου Εκδόσεις: ...

Τα δύσκολα να τα κοιτάς στα μάτια

Συγγραφέας : Αναστασία Κλαδευτήρα Εκδόσεις : ...

Αγγίζοντας τη μνήμη του σώματος

Συγγραφέας: Σεβαστιάνα Κουτρουμπάνου Διαστάσεις: ...

Εγγραφή στο Newsletter

15νθημερο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας τα νέα άρθρα, αλλά και ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια, βιβλία ψυχολογίας, θέσεις εργασίας κ.α.