Πώς να ξεπεράσετε το άγχος

Προσθήκη απο e-psychology.gr
Συγγραφέας : Kennerley, Helen
Εκδόσεις : Ατραπός
Σελίδες : 303
Έτος έκδοσης : 2008

Χρόνος παράδοσης
1-5 ημέρες

Τιμή εκδότη Έκπτωση -20,00%
22,49€
17,99 €
Η Γνωστική - Συμπεριφορική Θεραπεία (ΓΣΘ) θεραπεύει τις συναισθηματικές διαταραχές αλλάζοντας τα αρνητικά μοντέλα της σκέψης. Έχει πια καθιερωθεί διεθνώς σαν μια μέθοδος-κλειδί για τη βοήθεια αντιμετώπισης χρόνιων καταστάσεων, όπως η αγωνία, η κατάθλιψη, οι κρίσεις πανικού, ο εθισμός στον τζόγο, η ανορεξία και η βουλιμία, καθώς και άλλες ψυχολογικές διαταραχές. Η λέξη "άγχος" χρησιμοποιείται στην καθημερινή ομιλία τόσο πολύ, που έχει σχεδόν χάσει τη σημασία της.

Ενοχοποιούμε όλοι το άγχος σχεδόν για καθετί το ανεπιθύμητο και αντίξοο, για ψυχολογικές περιπλοκές, για την αναποφασιστικότητα και αναβλητικότητά μας, την έλλειψη ευθυκρισίας, τη δυστοκία της δημιουργικότητάς μας, την επιβάρυνση των προσωπικών και επαγγελματικών σχέσεων μας, και βεβαίως για προβλήματα υγείας και ευεξίας. Ωστόσο, το άγχος δεν είναι ούτε έννοια ασαφής ούτε αφηρημένη.

Πρόκειται για βίωμα με πολύ συγκεκριμένες εκδηλώσεις και συνέπειες. Το βιβλίο αυτό στόχο έχει να προϊδεάσει τεκμηριωμένα τον άνθρωπο που βιώνει άγχος, ώστε να το αναγνωρίσει με τα δικά του μέσα, και να μπορέσει να κάνει το πρώτο βήμα για την αντιμετώπισή του.

Το άγχος περιβάλλεται ακόμη και από ντροπή, αμηχανία και φόβο, που συχνά αποτρέπουν τους ανθρώπους, οι οποίοι υποφέρουν από αυτό, από το να κάνουν έστω το πρώτο αυτό βήμα και τους εγκλωβίζει σε χρόνια και άδικη αυτοταλαιπωρία με σοβαρές συχνά συνέπειες. Με άμεσο, διαυγή και απλό τρόπο το βιβλίο ακριβώς επιδιώκει να διαλύσει την ασάφεια του όρου άγχος, να άρει τις αναστολές και να ευαισθητοποιήσει τους αναγνώστες απέναντι στα χαρακτηριστικά και τους μηχανισμούς του άγχους, ώστε να είναι σε θέση να κατανοήσουν ό,τι χρειάζεται να αντιμετωπιστεί και μάλιστα με τρόπο συγκεκριμένο.
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια για το προϊόν.

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας?

Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε ενημέρωση, σχετικά με θέματα που αφορούν την επιστήμη της ψυχολογίας, έρευνες, σεμινάρια ψυχολογίας, θέσεις εργασίας Ειδικών Ψυχικής Υγείας κ.τ.λ.

Newsletter για όλους

Εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας νέα άρθρα ψυχολογίας, ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια ψυχολογίας, ομάδες υποστήριξης, βιβλία ψυχολογίας κ.α.

Η εγγραφή σας στα ενημερωτικά δελτία της Πύλης Ψυχολογίας E-Psychology.gr είναι απόλυτα σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τα στοιχεία που δίνετε κατά την εγγραφή σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων (Newsletters).