Η υποκειμενικότητα στην Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση. Ποιος βοηθά ποιον;

Ομιλία με θέμα την Κακοποίηση & Παραμέληση Παιδιού από το Mediterranean College Θεσσαλονίκης - Είσοδος ελεύθερη.

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Η Σχολή Ψυχολογίας του Mediterranean College Θεσσαλονίκης, διοργανώνει Ομιλία με θέμα: «Η υποκειμενικότητα στην Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση. Ποιος βοηθά ποιον;», την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018, ώρα 16:30-18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Mediterranean College, κτίριο ΒΙΕΝΝΗ (Εγνατία 2-4), 4ος όροφος.

Ομιλητής θα είναι ο κ. Ευάγγελος Παπουτσίδης, Ψυχολόγος, MA Psychoanalytic Studies, Diploma Psychodynamic Counselling, University of Essex, UK.

Κακοποίηση & παραμέληση παιδιών, αποτελεί το φαινόμενο σύμφωνα με το οποίο ένας ή περισσότεροι ενήλικες που έχουν την ευθύνη της φροντίδας ενός παιδιού, προκαλούν ή επιτρέπουν να προκληθούν στο παιδί σωματικές κακώσεις, ή συνθήκες στέρησης σε τέτοιο βαθμό, ώστε συχνά να επιφέρουν σοβαρές διαταραχές σωματικής, νοητικής, συναισθηματικής ή κοινωνικής μορφής.

Μέσα από την παρουσίαση μιας μελέτης περίπτωσης, θα συζητηθούν ζητήματα κακοποίησης και παραμέλησης, η συμβολή των πολιτών και της γειτονιάς, αλλά και η ενεργοποίηση του δικτύου των εμπλεκόμενων φορέων.

Η ομιλία απευθύνεται σε ψυχολόγους & κοινωνικούς λειτουργούς, σε εκπαιδευτικούς & επαγγελματίες υγείας, σε φοιτητές ψυχολογίας, παιδαγωγικών και επαγγελμάτων υγείας, αλλά και σε όλους όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για θέματα παιδικής κακοποίησης και παραμέλησης. 

Συνοπτικές Πληροφορίες

Ημ. Έναρξης 09-05-2018 4:30 pm
Ημ. Λήξης 09-05-2018 6:00 pm
Θέσεις Χωρίς περιορισμό
Κόστος Συμμετοχής -
Φορέας Mediterranean College Thessaloniki

Σεμινάρια Ψυχολογίας

Εγγραφή στο Newsletter

15νθημερο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας τα νέα άρθρα, αλλά και ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια, βιβλία ψυχολογίας, θέσεις εργασίας κ.α.