Ομιλία με θέμα "Αλκοόλ... Αυτός ο Μέγας Τοκογλύφος"

Περιγραφή:

Σε αυτήν την ομιλία θα αναπτυχθούν οι παρακάτω ενότητες: Η έννοια του Αλκοολισμού. Πώς γίνεται κάποιος αλκοολικός. Ελλειμματική ταυτότητα. Η εμπειρία του χρηστή, η οικογενειο-εξάρτηση. Άνθρωποι-Σκιές-Εξάρτηση και Περιθωριοποίηση. Η θεραπεία απεξάρτησης ως διαδικασία αλλαγής. Απόφαση θεραπείας και αίτημα για βοήθεια. Το θεραπευτικό πλαίσιο. Ο θεραπευτικός λόγος και η θεραπευτική σχέση. Η συναισθηματική έκφραση. Η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και η ανακάλυψη πηγών ικανοποίησης. Η μετάβαση στην ενήλικη φάση και η κατάκτηση της αυτονομίας και της ίδιας της ζωής.

Σε ποιους απευθύνεται:

H ομιλία απευθύνεται:

  • Σε όλους όσους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με ψυχοθεραπευτικές ομάδες ή ομάδες εκπαίδευσης,
  • Σε φοιτητές και επαγγελματίες. Ειδικά σε: δραματοθεραπευτές, παιγνιοθεραπευτές, ψυχολόγους, θεραπευτές, δασκάλους, ειδικούς παιδαγωγούς, νηπιαγωγούς, ψυχοθεραπευτές, λογοπαιδικούς, εργοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, συμβούλους, ιατρούς, εκπαιδευτικούς, εμψυχωτές θεατρικού παιχνιδιού, νοσηλευτές, κ.α.
  • Σε αυτούς που θέλουν να μάθουν περισσότερα για τις ουσιοεξαρτήσεις.

Πληροφορίες

Ημερομηνία Ομιλίας: ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Η Ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ένωσης, ΔΑΝΑΗΣ 5, ΜΕΤΣ / ΑΘΗΝΑ

Ώρες: 19:00 – 22:00

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας

Απαραίτητη προϋπόθεση η κράτηση θέσης με email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2107523682

Ομιλήτρια: Αντιγόνη Χριστοφόρου, Δραματοθεραπεύτρια στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, Τμήμα 18 ΑΝΩ, Μονάδα Απεξάρτησης Αλκοολικών.

Συνοπτικές Πληροφορίες

Ημ. Έναρξης 08-10-2017 7:00 pm
Ημ. Λήξης 08-10-2017 10:00 pm
Θέσεις Χωρίς περιορισμό
Κόστος Συμμετοχής -
Φορέας Ένωση Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδας

Σεμινάρια Ψυχολογίας

Εγγραφή στο Newsletter

15νθημερο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας τα νέα άρθρα, αλλά και ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια, βιβλία ψυχολογίας, θέσεις εργασίας κ.α.