Εισαγωγή στην Μουσικοθεραπεία: από τη Θεωρία στην πράξη

Εισηγητής: Λάσχος Αποστόλης, Μουσικοπαιδαγωγός- Μουσικοθεραπευτής MA, Υπ. Διδάκτωρ στη Μουσικοθεραπεία, Τμήμα Μουσικών Σπουδών Α.Π.Θ.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:
μουσικούς, εκπαιδευόμενους μουσικοθεραπευτές, εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, ειδικούς ψυχικής υγείας, ειδικούς παιδαγωγούς, και σε όσους ασχολούνται ή ειδικεύονται στην τέχνη και την αναπηρία.
 
Περίληψη:
 
Η μουσική αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής όλων. Υπάρχει μια έμφυτη ανταπόκριση ικανή να αγγίξει τον ψυχισμό κάθε ανθρώπου. Συντροφεύει τον άνθρωπο σε οποιαδήποτε κατάσταση και αν βρίσκεται, στις ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές του. Τι συμβαίνει όμως όταν η χρήση της πραγματοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς στο πλαίσιο συνεδριών Μουσικοθεραπείας; Πως μπορεί να συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων που συμμετέχουν; Ποιος ο ρόλος της θεραπευτικής σχέσης;
 
Το θέμα αναδεικνύεται μέσα από τα ερωτήματα αυτά, τα οποία θα αποτελέσουν και αφορμή για συζήτηση με τους συμμετέχοντες του σεμιναρίου.
 
Α’ Μέρος
Ιστορική αναδρομή
Προσεγγίσεις Μουσικοθεραπείας
Τεχνικές Μουσικοθεραπείας
Παρουσίαση περιπτώσεων
 
Β’ Μέρος Βιωματικό
εργαστήρι με χρήση της μουσικής και Τεχνικών Μουσικοθεραπείας.
 
Πληροφορίες Συμμετοχής: 211-2143425 κιν 6972152645
 
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Κόστος: 55 ευρώ.
Ειδική τιμή σε ανέργους και φοιτητές 45
 
Ολιγομελή τμήματα
 
Παρέχονται βεβαίωση παρακολούθησης και υλικό σημειώσεων (ΟΛΌΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΕΜΙΝΆΡΙΟ)

Συνοπτικές Πληροφορίες

Ημ. Έναρξης 09-06-2018 4:30 pm
Ημ. Λήξης 09-06-2018 9:30 pm
Θέσεις Χωρίς περιορισμό
Κόστος Συμμετοχής 55 €
Φορέας Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής

Σεμινάρια Ψυχολογίας

Εγγραφή στο Newsletter

15νθημερο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας τα νέα άρθρα, αλλά και ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια, βιβλία ψυχολογίας, θέσεις εργασίας κ.α.