Εισαγωγικό σεμινάριο στις Προβολικές δοκιμασίες

Εισηγητής: Aντωνία Θεοδωρίδου, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Περιγραφή: Με την χορήγηση των Προβολικών Δοκιμασιών το άτομο καλείται να έρθει σε επαφή με αφηρημένα, μπερδεμένα, ασαφή ή διφορούμενα ερεθίσματα και του δίνεται η δυνατότητα για απεριόριστες απαντήσεις και αντιδράσεις. Οι δοκιμασίες αυτές, στηρίζονται πάνω στην υπόθεση ότι ο τρόπος με τον οποίο το άτομο καταλαβαίνει, οργανώνει και ερμηνεύει τα ερεθίσματα αυτά κάνει πιο εύκολη την «προβολή» συνειδητών και ασυνείδητων ψυχικών διεργασιών και φέρνει στην επιφάνεια σημαντικά στοιχεία του ψυχισμού του, όπως ανάγκες, επιθυμίες, σκέψεις, άμυνες, φόβους, άγχη και ψυχικές συγκρούσεις. Έτσι, οι προβολικές δοκιμασίες αποτελούν ένα σημαντικό εργαλείο στον τομέα της ψυχολογικής διαγνωστικής.

Σε ποιους απευθύνεται: Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε ψυχολόγους, σε ειδικούς επαγγελμάτων ψυχικής υγείας και σε φοιτητές ψυχικής υγείας , που εργάζονται με ενήλικες και παιδιά, και ενδιαφέρονται να έρθουν σε επαφή με τις προβολικές δοκιμασίες και να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας τους καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται να κατανοήσουν εις βάθος τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι μέσα από τις ιστορίες που αφηγούμαστε αντανακλούμε την προσωπικότητά μας.

Στόχος: Στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν τις προβολικές δοκιμασίες, να δουν τον τρόπο με τον οποίο χορηγούνται, αναλύονται και ερμηνεύονται.

Θεματικές Ενότητες:
- Ιστορική αναδρομή των Προβολικών δοκιμασιών
- Δοκιμασία Θεματικής Αντίληψης για Ενήλικες (Thematic Apperception Test- T.A.T)
• Κάρτες Τ.Α.Τ
• Χορήγηση των καρτών
• Ερμηνεία των αφηγήσεων
- Δοκιμασία Θεματικής Αντίληψης για Παιδιά (Children’s Apperception Test – C.A.T)
• Κάρτες C.A.T
• Χορήγηση των καρτών
• Ερμηνεία των αφηγήσεων
- Το Test Κηλίδων Μελάνης (RORSCHACH INKBLOT TEST)
• Κάρτες Rorschach
• Χορήγηση των καρτών
• Ερμηνεία των απαντήσεων
- Οι Μηχανισμοί Άμυνας
- Παρουσίαση Περιστατικών
- Συζήτηση
 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ : Σαββατο 10/02/2018 17:15-21:15 και Κυριακη 11/02/2018 17:15-21:15 Πληροφορίες Συμμετοχής: 211-2143425 κιν 6972152645 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Ολιγομελη τμηματα.
Παρεχονται: βεβαιωση παρακολουθησης σεμιναριου και υλικο σημειωσεων.
 
Κοστος σεμιναριου 75 ευρω. Ειδικη τιμη για φοιτητες και ανεργους 65 ευρω.

Συνοπτικές Πληροφορίες

Ημ. Έναρξης 10-02-2018 5:15 pm
Ημ. Λήξης 10-02-2018 5:15 pm
Θέσεις Χωρίς περιορισμό
Κόστος Συμμετοχής 75 €
Φορέας Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής
Εάν σας άρεσε το θέμα, μοιραστείτε το!

Σεμινάρια Ψυχολογίας

Εγγραφή στο Newsletter

15νθημερο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας τα νέα άρθρα, αλλά και ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια, βιβλία ψυχολογίας, θέσεις εργασίας κ.α.