Προβλήματα όρασης, κοιν. ανάπτυξη και ένταξη

Σε ποιους απευθύνεται: Το σεμινάριο απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας, ανθρώπους με προλήματα όρασης, παιδαγωγούς, εργοθεραπευτές, φοιτητές κτλ..

Περιγραφή: Όλο και περισσότερα παιδιά με προβλήματα όρασης εντάσσονται στα σχολεία και πολλοί εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης θα δουλέψουν για πρώτη φορά με παιδιά με προβλήματα όρασης. Σκοπός του σεμιναρίου είναι να κατανοήσουμε τη φύση των προβλημάτων των ατόμων με προβλήματα όρασης και να αποκτηθούν όλα τα εφόδια για την σωστή αντιμετώπιση αυτών των παιδιών σε μια σχολική τάξη .

Θεματικές ενότητες

-Τύφλωση
-Τυφλοκόφωση
-Οικογένεια παιδιών με προβλήματα όρασης
-Το παιδί με προβλήματα όρασης στη σχολική τάξη
-Ένταξη μιας τυφλής μαθήτριας στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση
 
Εισηγητής: Γκούρου Μαριάννα
Η Γκούρου Μαριάννα είναι απόφοιτη του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου με κατεύθυνση Εγκληματολογιας. Έχει εκπαιδευτεί στην Ειδική Αγωγή και κάτοχος ΠΜΣ στην Εκπαίδευση Ενηλίκων Απο το 2008 εργάζεται ως εκπαιδεύτρια σε ΙΕΚ και στις Σχολές Γονέων του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων). Σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Το έργο προσφέρεται σε σχολεία, καπή και φυλακές.
 
Πληροφορίες Συμμετοχής: τηλ 211-2143425 κιν6972152645 Ερμού 58-60 –Αθήνα
 
- Ολιγομελη τμηματα.
– Παρεχονται: βεβαιωση παρακολουθησης σεμιναριου και υλικο σημειωσεων.
 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/03/2018 , ΩΡΑ 18:30-21:30
 
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 35 ΕΥΡΩ (30 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ & ΑΝΕΡΓΟΥΣ)

Συνοπτικές Πληροφορίες

Ημ. Έναρξης 23-03-2018 6:30 pm
Ημ. Λήξης 23-03-2018 9:30 pm
Θέσεις Χωρίς περιορισμό
Κόστος Συμμετοχής 35 €
Φορέας Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής
Εάν σας άρεσε το θέμα, μοιραστείτε το!

Σεμινάρια Ψυχολογίας

Εγγραφή στο Newsletter

15νθημερο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας τα νέα άρθρα, αλλά και ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια, βιβλία ψυχολογίας, θέσεις εργασίας κ.α.