Ανακαλύπτοντας τις Θεές μέσα μου

Ομάδα δημιουργικής έκφρασης και ανάπτυξης "Ανακαλύπτοντας τις Θεές μέσα μου"​ - έ​να εσωτερικό ταξίδι στο πάνθεον των αρχετυπικών μορφών της Θεάς. ​

Σύζυγος, Μητέρα, Κόρη, Επαγγελματίας, Ερωμένη... Τι είναι μια γυναίκα; Από ποια στοιχεία απαρτίζεται ο Εαυτός της;

Σε 12​​ δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις (μία​ για κάθε θεά του Ολύμπου, συν την Περσεφόνη ως το συμπληρωματικό της Δήμητρας​, και​ ​ 5​​​ ​ επιπλέον συναντήσεις για διάδραση και εμβάθυνση​), θα ασχοληθούμε με την αποτύπωση των αρχετυπικών αυτών εικόνων μέσα στην ψυχοσύνθεσή μας.

Κάθε γυναίκα μπορεί να νιώθει πιο κοντά σε μία ή περισσότερες θεές, ανάλογα με την προσωπική της ιστορία και τις καταβολές της, τις παρούσες συνθήκες και τη διάθεση για αλλαγή.

Μέσα από ήχο, συμβολικό παιχνίδι, ήπια κίνηση, αυτόματη γραφή, οραματισμό, χρήση αντικειμένου και αναγνώσματα:

- θα ανακαλύψουμε τις ανεπτυγμένες, και, ίσως, υπερ-αναπτυγμένες μας πλευρές
- θα υπερβούμε τα εμπόδια, ώστε να έρθουμε σε επαφή με νέες ιδιότητες των θεαινών -​ θα νομιμοποιήσουμε πτυχές της Γυναίκας που παρουσιάζονται από την κοινωνία ως "αντρικές" ή "μη αρμόζουσες"
- θα εδραιώσουμε τις ψυχικές ιδιότητες που ήδη έχουμε, και θα διαμορφώσουμε νέους ρόλους
 
Απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας, που θέλουν να έρθουν σε επαφή με το πλήθος των θηλυκών ιδιοτήτων και με το βάθος της γυναικείας ψυχοσύνθεσης, όπως έχει σοφά αποτυπωθεί στην ελληνική μυθολογία.
 
​Διάρκεια ομάδας: 3 μήνες (Απρίλιος - Ιούνιος 2017)
Κάθε​ ​ Τρίτη​ 19.00-21.00 ​
Έναρξη​:​ Τρίτη 4 Απριλίου
Κέντρο Ψυχικής Υγείας ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, Αλωνιών & Ομήρου 2, Κηφισιά (10' από τον σταθμό του ηλεκτρικού)
Κόστο​ς: ​ 50 ευρώ/μήνα προ ΦΠΑ
​Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
Συντονίστρια: Αλέξια Στουραΐτη
 
Η Αλέξια Στουραΐτη έχει επί χρόνια εκπαιδευτεί στο Ψυχόδραμα (ΨΥ.Κ.Α.Π.) και στην υποκριτική,​ δίπλα σε σημαντικούς δασκάλους (Ε. Σκότη-Θέατρο Επί Κολωνώ, Δ. Σύρου, Κ. Φιλίππογλου κ.ά.).
 
Είναι Διαμεσολαβήτρια, εξειδικευμένη στη Σχολική και την Οικογενειακή Διαμεσολάβηση, με εκπαιδεύσεις στην Μη-βίαιη Επικοινωνία (CNVC) και στις Αρχές της Συστημικής Ψυχοθεραπείας (Ε.ΚΕ.ΨΥ.Ε.).
 
Εκπαιδεύτηκε ως συντονίστρια Επανορθωτικών Κύκλων από την Kay Pranis, και συνεργάζεται με το Εργαστήριο Επανορθωτικής Δικαιοσύνης του Παντείου Πανεπιστημίου.
 
Επίσημη συνεργάτης της Attachment Parenting Hellas, αρθρογραφεί για τις ιστοσελίδες kediaa.gr, e-psychology.gr και eimaimama.gr.
 
Τέλος, είναι απόφοιτος της Νομικής Αθηνών.

Συνοπτικές Πληροφορίες

Ημ. Έναρξης 04-04-2017 12:00 am
Ημ. Λήξης 20-06-2017 12:00 am
Θέσεις Χωρίς περιορισμό
Κόστος Συμμετοχής 50 €
Φορέας Κέντρο Ψυχικής Υγείας Συνείδηση

Σεμινάρια Ψυχολογίας

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας?

Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε ενημέρωση, σχετικά με θέματα που αφορούν την επιστήμη της ψυχολογίας, έρευνες, σεμινάρια ψυχολογίας, θέσεις εργασίας Ειδικών Ψυχικής Υγείας κ.τ.λ.

Newsletter για όλους

Εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας νέα άρθρα ψυχολογίας, ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια ψυχολογίας, ομάδες υποστήριξης, βιβλία ψυχολογίας κ.α.

Η εγγραφή σας στα ενημερωτικά δελτία της Πύλης Ψυχολογίας E-Psychology.gr είναι απόλυτα σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τα στοιχεία που δίνετε κατά την εγγραφή σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων (Newsletters).