Ο άνθρωπος τα σύμβολα του και η μεταμορφωτική τους δύναμη

Συντονίστρια: Σοφία Μιχαλοπούλου, Ζωγράφος, Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια

Ο άνθρωπος χρησιμοποιεί τον προφορικό ή γραπτό λόγο για να διαβιβάσει σε κάποιον ό,τι σκέπτεται. Η γλώσσα του είναι γεμάτη σύμβολα. Επειδή πάρα πολλά πράγματα βρίσκονται πέρα από τα όρια της ανθρώπινης αντίληψης χρησιμοποιούμε πολύ συχνά συμβολικούς όρους για να παραστήσουμε έννοιες που δεν μπορούμε ούτε να τις προσδιορίσουμε ούτε να τις καταλάβουμε απόλυτα. Σε τι διαφέρει ο μύθος από το θρύλο και από το παραμύθι; Τι σχέση έχει η αναζήτηση της ψυχής, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και η μύηση της με σκοπό την επίτευξη της ενότητας του ατόμου; Ποιο είναι το βαθύτερο νόημα τους και ποια είναι τα στοιχεία του συμβολισμού; Πώς συναντιέται το θηλυκό με το αρσενικό στοιχείο, η ψυχή με το πνεύμα; Τι σχέση έχει ο συμβολισμός των αριθμών, πώς τα ζώα λειτουργούν ως προστάτες και βοηθοί και πολλά περισσότερα θα ανακαλύψουμε σε αυτό το σεμινάριο.

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Παρασκευή 26/05/2017 (17:00 - 21:00) & Σάββατο 27/05/2017 (10:00 - 18:00)
Κόστος: 100 Ευρώ

Η Σοφία Μιχαλοπούλου είναι ζωγράφος και Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια, απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Perugia και του Μεταπτυχιακού προγράμματος Εικαστικής Ψυχοθεραπείας. Έχει επίσης εκπαιδευτεί στην θεραπεία Gestalt. Έχει συνεργαστεί με την ανοιχτή θεραπευτική κοινότητα ΔΙΑΒΑΣΗ διδάσκοντας κουκλοθέατρο, κεραμική, κατασκευές, μάσκα και σχέδιο σε αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας, αναλαμβάνοντας παράλληλα ομάδες ως Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια. Εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια και συνεργάζεται με το Κέντρο Τέχνης & Ψυχοθεραπείας από το 2000.

Συνοπτικές Πληροφορίες

Ημ. Έναρξης 26-05-2017 5:00 pm
Ημ. Λήξης 27-05-2017 10:00 am
Θέσεις Χωρίς περιορισμό
Κόστος Συμμετοχής 100 €
Φορέας Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας
Εάν σας άρεσε το θέμα, μοιραστείτε το!

Σεμινάρια Ψυχολογίας

Εγγραφή στο Newsletter

15νθημερο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας τα νέα άρθρα, αλλά και ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια, βιβλία ψυχολογίας, θέσεις εργασίας κ.α.