Βιωματικό Σεμινάριο - Ζωγράφισε το όνομα σου

Συντονίστρια: Αφροδίτη Πανταγούτσου, Εικαστική θεραπεύτρια –Εργοθεραπεύτρια

Το θέμα της ταυτότητας και της αυτοπεποίθησης είναι ένα από τα κυρίαρχα θέματα της ψυχική υγείας ή της ασθένειας.

Η ταυτότητα και η αίσθηση εαυτού διαμορφώνεται στα πρώτα έτη της ζωής του ανθρώπου. Σχετίζεται με την ιδιοσυγκρασία του βρέφους, το περιβάλλον και τις συνειδητές και ασυνείδητες γονεϊκές φαντασιώσεις. Η επιλογή του ονόματος ενός παιδιού περιέχει και μεταβιβάζει σε αυτό τόσο τις φαντασιώσεις των γονέων όσο και την ιστορία- μύθο που το ίδιο το όνομα φέρει.

Στην ελληνική οικογένεια το όνομα και η επιλογή του συνδέεται, πολλές φορές, με θέματα αποδοχής ή απόρριψης της προηγούμενης γενιάς (παππούδες -γιαγιάδες) αλλά και τις προσδοκίες της επόμενης.

Η αίσθηση και η επενδεδυμένη αξία που έχει κάποιος στο όνομα του (η οποία δεν είναι πολλές φορές ξεκάθαρη) συνδέεται με την ψυχική υγεία. Μέσω της εικαστικής επεξεργασίας του ονόματος το άτομο μπορεί να παρατηρήσει και να αναγνωρίσει προσωπικές και οικογενειακές αξίες και να το συνδέσει με την ιστορία της ύπαρξης του.

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Σάββατο 29/10/2016 και Κυριακή 30/10/2016
Ώρες: 10:00-16:30

Η Αφροδίτη Πανταγούτσου είναι Εργοθεραπεύτρια και Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια. Εργάζεται από το 1984 στο Αιγινήτειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αθηνών. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με διαγνωστικές ομάδες με διαταραχές διατροφής και προσωπικότητας και το θέμα της μεταβίβασης και αντι-μεταβίβασης στην εικαστική ψυχοθεραπεία.

Συνοπτικές Πληροφορίες

Ημ. Έναρξης 29-10-2016 10:00 am
Ημ. Λήξης 30-10-2016 10:00 am
Θέσεις Χωρίς περιορισμό
Cut off date 30-10-2016 12:00 am
Κόστος Συμμετοχής 100 €
Φορέας Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας

Σεμινάρια Ψυχολογίας

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας?

Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε ενημέρωση, σχετικά με θέματα που αφορούν την επιστήμη της ψυχολογίας, έρευνες, σεμινάρια ψυχολογίας, θέσεις εργασίας Ειδικών Ψυχικής Υγείας κ.τ.λ.

Newsletter για όλους

Εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας νέα άρθρα ψυχολογίας, ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια ψυχολογίας, ομάδες υποστήριξης, βιβλία ψυχολογίας κ.α.

Η εγγραφή σας στα ενημερωτικά δελτία της Πύλης Ψυχολογίας E-Psychology.gr είναι απόλυτα σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τα στοιχεία που δίνετε κατά την εγγραφή σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων (Newsletters).