Θάλασσα: η παλινδρομική επιθυμία επιστροφής στην απαρχή της ζωής

Σειρά τριήμερων σεμιναρίων «Ψυχανάλυση για όλους»


Θάλασσα: η παλινδρομική επιθυμία επιστροφής στην απαρχή της ζωής


Με τον Σάββα Μπακιρτζόγλου, ψυχολόγο-ψυχαναλυτή


Παρασκευή 27 έως Κυριακή 29 Μαΐου 2016


Το πρόγραμμα εκπαιδευτικών σεμιναρίων ΕΠΕΚΕΙΝΑ-Ψυχαναλυτική Πράξη, ανακοινώνει την οργάνωση τριήμερου βιωματικού/εκπαιδευτικού σεμιναρίου επί της κατανόησης της έμφυτης συμπαντικής ανάγκης των ανθρώπων να επιστρέφουν στη μήτρα της μαμάς, άλλως ειπείν στη θάλασσα. Πρόκειται για την τάση αποκατάστασης της χαμένης εμβρυικής ζωής μας σε ένα υγρό περιβάλλον, είναι η νοσταλγική προδιάθεση του οργανισμού να γυρεύει την ανακούφιση των αμνιοτικών υγρών εντός των οποίων κολυμπούσε στην απαρχή της ζωής.


Ο Ferencsi S. υποστήριζε την ιδέα πως κάθε έμβιο ον επιζητεί να ξαναβρεί τη «γα­λήνη της ανόργανης φύσης», να προβεί σε μια θαλάσσια παλινδρόμηση, αποσκοπώντας στην ακύρωση της γέννησης του. Η μητέρα, είναι στην πραγματικότητα ένα σύμβολο και ένα μερικό υποκατάστατο του ωκεανού.


H πρωτογενής φαντασίωση της επιστροφής μας στην ενδομήτρια ζωή είναι ένας χαμένος παράδεισος ένα ασυνείδητο σενάριο παιδικής παντοδυναμίας, οικουμενικό συστατικό του ψυχισμού.


Ο εισηγητής του σεμιναρίου κ. Μπακιρτζόγλου Σάββας απευθύνεται στην ομάδα των συμμετεχόντων και αναζητά τον διάλογο μαζί τους εφ'όλης της ύλης.


Κόστος: 110 ευρώ, για εγγραφές έως την 22α Μαΐου 2016.Το κόστος ανέρχεται σε 140 ευρώ για μεθύστερες εγγραφές.

Χορηγείται βεβαίωση συμμετοχής και σημειώσεις.


Σημείωση: Η κατοχύρωση της συμμετοχής γίνεται ταυτόχρονα με την προεξόφληση του κόστους.


Πληροφορίες επικοινωνίας
Σάββας Μπακιρτζόγλου, Τηλ.: 210 8958269 – Fax: 210 8995436 Κιν.: 6977 651489
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Συνοπτικές Πληροφορίες

Ημ. Έναρξης 27-05-2016 12:00 am
Ημ. Λήξης 29-05-2016 12:00 am
Θέσεις Χωρίς περιορισμό
Cut off date 29-05-2016 12:00 am
Κόστος Συμμετοχής 110 €
Φορέας ΕΠΕΚΕΙΝΑ
Εάν σας άρεσε το θέμα, μοιραστείτε το!

Σεμινάρια Ψυχολογίας

Εγγραφή στο Newsletter

15νθημερο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας τα νέα άρθρα, αλλά και ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια, βιβλία ψυχολογίας, θέσεις εργασίας κ.α.