Στην σιγή του νου γεννιέται το καινούριο...

Η εσωτερική ανησυχία δεν επιτρέπει να είμαστε δημιουργικοί και ανακάμπτει την προσωπική εξέλιξη.

Οι ψυχικές συγκρούσεις, η αμφιθυμία, οι εμμονές είναι γενεσιουργές αυτού του ψυχικού θορύβου.

Οι σκέψεις πολλές φορές γίνονται εμπόδιο για ανεύρεση λύσεων, ιδιαίτερα αυτές οι σκέψεις που είναι αρνητικές και απαισιόδοξες. Αποτελούν βασική αιτία άγχους ενώ η πλήρης απουσία κάποιας άλλης προοπτικής σε ένα ζήτημα συνδέεται με την κατάθλιψη.

Το συνειδητό άδειασμα του νου θα είναι ο πρώτος στόχος αυτού του εργαστηρίου.
Οι συμμετέχοντες θα πειραματιστούν με τεχνικές που θα έχουν στόχο την εσωτερική ησυχία από σκέψεις και θα μπορούν κάποιες από αυτές να τις εφαρμόσουν στην καθημερινή τους ζωή με πολύ ευεργετικά αποτελέσματα.

Ο δεύτερος στόχος του εργαστηρίου είναι η ανάδυση μίας νέας δυνατότητας.
Αυτή η δυνατοτητα αφορά σε νέες ιδέες, νέες λύσεις σε προβλήματα που φαίνονται άλυτα, προσέγγιση ενός θέματος από διαφορετική προοπτική.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε ανθρώπους που βασανίζονται από έμμονες ιδέες, κρίσεις πανικού, άγχος και διάχυτη ανησυχία, αμφιθυμία. Σε άτομα επίσης που υποφέρουν από σωματικό πόνο αλλά και σε ανθρώπους που τους ενδιαφέρει να πειραματιστούν με τις δυνατότητες που διανοίγονται μέσα από μία τέτοια διαδικασία. Τέλος είναι ανοιχτό για όποιον επαγγελματία ψυχικής υγείας ενδιαφέρεται να εμπλουτίσει την ψυχοθεραπευτική του πρακτική, αλλά και εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται για τεχνικές που μπορούν να εφαρμόσουν σε σχολική τάξη.
Η μέθοδος του σεμιναρίου θα είναι η δραματοθεραπεία, από την οποία επιστρατεύονται στοχευμένες τεχνικές.

Εισηγήτρια σεμιναρίου: Δήμητρα Σταύρου, Ψυχολόγος-Δραματοθεραπεύτρια

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 2108064426, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τόπος Σεμιναρίου: Πολυχώρος Θεραπείας και Τέχνης, Πρεβέζης 18, 15121, Πεύκη.

Κόστος συμμετοχής: 40 ευρώ (για ανέργους με έγκυρη κάρτα ανεργίας: 20 ευρώ)

Συνοπτικές Πληροφορίες

Ημ. Έναρξης 09-04-2016 5:00 pm
Ημ. Λήξης 09-04-2016 9:00 pm
Θέσεις Χωρίς περιορισμό
Κόστος Συμμετοχής 40 €
Φορέας Δήμητρα Σταύρου

Σεμινάρια Ψυχολογίας

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας?

Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε ενημέρωση, σχετικά με θέματα που αφορούν την επιστήμη της ψυχολογίας, έρευνες, σεμινάρια ψυχολογίας, θέσεις εργασίας Ειδικών Ψυχικής Υγείας κ.τ.λ.

Newsletter για όλους

Εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας νέα άρθρα ψυχολογίας, ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια ψυχολογίας, ομάδες υποστήριξης, βιβλία ψυχολογίας κ.α.

Η εγγραφή σας στα ενημερωτικά δελτία της Πύλης Ψυχολογίας E-Psychology.gr είναι απόλυτα σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τα στοιχεία που δίνετε κατά την εγγραφή σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων (Newsletters).