Κλινική Νευροψυχολογία

Το μάθημα απευθύνεται σε άτομα που έχουν ολοκληρώσει βασικές σπουδές ψυχολογίας και επιθυμούν να εμβαθύνουν διευρύνοντας τις γνωσεις τους γύρω από τον τομέα αυτό.

Γνωρίζοντας σταδιακά την ανάπτυξη της θεωρίας της νευροψυχολογίας, καθώς και τα ανατομικά στοιχεία της σύστασης του ανθρωπινου εγκεφάλου, θα μελετήσουμε τις ψυχονοητικές του λειτουργίες και τη σύνδεση τους με τη δομή αυτού.

Η εστίαση στις βασικές νευρολογικές και ψυχικές παθήσεις, εκεί όπου η ανθρώπινη συμπεριφορά νόηση, λειτουργικότητα και συναίσθημα διαταράσσεται και διαταράσσει, στοχεύει στη δημιουργία μιας βαθύτερης επιστημονικής γνώσης και κατανόησης.

Η εξοικείωση με αντιπροσωπευτικές νευροψυχολογικές δοκιμασίες για την αξιολόγηση των νοητικών λειτουργιών, θα πραγματοποιείται με τη συνδρομή των μεθοδολογικών αρχών της νευροψυχολογικής αξιολόγησης.

Η αναφορά, τέλος, στις σύγχρονες επιστημονικές προσεγγίσεις θα μας βοηθήσει ετσι ώστε να συνδέσουμε τις εγκεφαλικές δομές και λειτουργίες του εγκεφάλου με την αντιληπτική ικανότητα του και κατ΄επέκταση με την εν δυνάμει εκφραστική ικανότητα του ατόμου να δημιουργεί τέχνη αλλά και να νοηματοδοτεί τα αντικείμενα αυτής.

Το σεμινάριο διεξάγεται μια φορά το μήνα, Σάββατο 14:00- 17:00, από Οκτώβριο 2017 – Ιούνιο 2018 και το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 350 Ευρώ.

Δείτε περισσότερα...Δείτε περισσότερα...

Συνοπτικές Πληροφορίες

Ημ. Έναρξης 14-10-2017 12:00 am
Ημ. Λήξης 09-06-2018 12:00 am
Θέσεις Χωρίς περιορισμό
Κόστος Συμμετοχής 350 €
Φορέας Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας

Σεμινάρια Ψυχολογίας

Εγγραφή στο Newsletter

15νθημερο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας τα νέα άρθρα, αλλά και ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια, βιβλία ψυχολογίας, θέσεις εργασίας κ.α.