Ταχύρρυθμο Σεμινάριο Συμβουλευτικών Δεξιοτήτων

Ταχύρρυθμο Σεμινάριο Συμβουλευτικών Δεξιοτήτων


Το ταχύρρυθμο σεμινάριο «Συμβουλευτικών Δεξιοτήτων» του Κέντρου Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής, διάρκειας 40 ωρών, απευθύνεται σε ειδικούς και σπουδαστές που σχετίζονται άμεσα με το χώρο της ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, συμβούλους, ψυχοθεραπευτές, παιδαγωγούς).

Στόχος του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση με τη συμβουλευτική διαδικασία, η ενημέρωση για τα συμβουλευτικά αιτήματα, η γνωριμία με τις μεθόδους συμβουλευτικής παρέμβασης, η πρακτική εφαρμογή τους από τους συμμετέχοντες, και κυρίως η ανάπτυξη των συμβουλευτικών δεξιοτήτων των συμμετεχόντων. Στο σεμινάριο δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στην πρακτική άσκηση, στις βιωματικές ασκήσεις και το παίξιμο ρόλου.

Η χρησιμότητα του σεμιναρίου έγκειται στο γεγονός ότι, ανεξαρτήτως της προσέγγισης και της ψυχοθεραπευτικής εκπαίδευσης κάθε ειδικού, είναι απαραίτητη η γνώση και εφαρμογή των βασικών τεχνικών και δεξιοτήτων της συμβουλευτικής, καθώς ένα σεβαστό ποσοστό των πελατών που απευθύνονται σε ειδικούς ψυχικής υγείας αιτούνται συμβουλευτικής υποστήριξης.


Το σεμινάριο περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:
Α. εισαγωγή στη συμβουλευτική: Συμβουλευτική διαδικασία, στάδια συμβουλευτικής, τεχνικές συμβουλευτικής, δεοντολογικά ζητήματα, οριοθέτηση συμβουλευτικής διαδικασίας
Β. δεξιότητες συμβούλου: Δημιουργία σχέσης, διερεύνηση αιτημάτων, τρόποι συμβουλευτικής αντιμετώπισης της αντίστασης στην αλλαγή, διαχείριση συγκρούσεων
Γ. δεξιότητες επικοινωνίας: εξοικείωση και εξάσκηση των συμβουλευτικών δεξιοτήτων επικοινωνίας, όπως ενσυναίσθηση, προσεκτική ακρόαση κ.α.
Δ. εφαρμογή: Χρήση κλινικών παραδειγμάτων, εξάσκηση σε πραγματικά περιστατικά, παρουσίαση τεχνικών από την εισηγήτρια, γραπτές αναλύσεις περιστατικών, ασκήσεις εφαρμογής των τεχνικών, παίξιμο ρόλου, προσομοίωση συνεδριών.

Δομή Εκπαιδευτικού προγράμματος:
Ένα απόγευμα την εβδομάδα. Σύνολο 40 ώρες εκπαίδευσης.

Κόστος συμμετοχής
Ιδιώτες: 500 ευρώ
Φοιτητές/Άνεργοι/Εφάπαξ πληρωμή: 400 ευρώ
Χορηγείται Βεβαίωση Παρακολούθησης

Συνοπτικές Πληροφορίες

Ημ. Έναρξης 15-11-2016 12:00 am
Θέσεις Χωρίς περιορισμό
Κόστος Συμμετοχής 500 €
Φορέας Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής (Αθήνα)

Σεμινάρια Ψυχολογίας

Εγγραφή στο Newsletter

15νθημερο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας τα νέα άρθρα, αλλά και ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια, βιβλία ψυχολογίας, θέσεις εργασίας κ.α.