Ακρόαση άρθρου......

Τι μπορούμε να κάνουμε για να νιώσουμε ευτυχισμένοι στην πορεία της ζωής μας; Ας δούμε παρακάτω 6 σημαντικές συνήθειες που ενισχύουν το αίσθημα της ευτυχίας:

Εστιάστε την προσοχή σας στο παρόν
Οι έρευνες έχουν δείξει ότι τα άτομα με ενσυνειδητότητα (εστίαση στο παρόν) έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και είναι λιγότερο πιθανό να λειτουργήσουν επιθετικά ή με άγχος.

Διατηρήστε τις φιλίες σας:
Οι κοινωνικές επαφές είναι το κλειδί της ευτυχίας. Οι έρευνες δίνουν έμφαση στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα αυτών. Αφιερώστε λοιπόν χρόνο στις φιλίες σας.

Πείτε ευχαριστώ:
Οι έρευνες αποδεικνύουν τη δύναμη της ευγνωμοσύνης. Ενισχύει την αισιοδοξία, την καλή υγεία και τη γενική ικανοποίηση από τη ζωή.

Συγχωρείστε:
Όταν συγχωρούμε, νιώθουμε καλύτερα, βιώνουμε περισσότερα θετικά συναισθήματα και νιώθουμε πιο κοντά με τους γύρω μας.

Ασκηθείτε:
Η άσκηση τονώνει την αυτοπεποίθηση, μειώνει το άγχος και αυξάνει το γενικό αίσθημα ικανοποίησης στη ζωή μας.

Δείξτε καλοσύνη:
Μας βοηθά να νιώσουμε καλά. Οι πράξεις αλτρουισμού ενεργοποιούν τα ίδια κέντρα ικανοποίησης στον εγκέφαλό μας με αυτά του φαγητού.  

 Υιοθετείστε λοιπόν στη ζωή σας τις παραπάνω 6 συνήθειες και δώστε την ευκαιρία στον εαυτό σας να καλλιεργήσει το αίσθημα της ευτυχίας.

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Αμανατίδου Φωστηρία

amanatidou fostiriaΨυχολόγος -  Α.Μ: CBT13-050
Ειδικός στη Γνωστική-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία παιδιών και ενηλίκων.


Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.