Σχετικά άρθρα x

 

Σε ένα σύστημα, όπως είναι μια οικογένεια, οι δύο άνθρωποι που αποτελούν τη σχέση, πολλές φορές δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν. Και στην πορεία, συχνά μέσα από τη φθορά του χρόνου και από την απομυθοποίηση του ενός προς τον άλλον, γεννιούνται ασυνείδητα, δύο εχθροί,ή στην καλύτερη περίπτωση δύο μη-φίλοι.

Τα δυναμικά πολύπλοκα που διακινούνται μεταξύ τους. Ο καθένας φέρνει μέσα στη σχέση τα δικά του βιώματα, τις δικές του τάσεις που κουβαλά από ένα άλλο πρωταρχικό σύστημα. Και σιγά σιγά μέσα στο χρόνο, υψώνεται ένας τοίχος ανάμεσά τους.

Μια παύση ουσιαστικής επικοινωνίας. Απο κει και πέρα, ψάχνουν άλλους τρόπους επικοινωνίας που όμως βασίζονται στην καθημερινότητα και όχι στην ουσία της ύπαρξής τους. Για άλλους μπορεί να είναι τα παιδιά, για άλλους μια κοινή δουλειά, για κάποιους οι υποχρεώσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Αλλά όλα αυτά δεν είναι επικοινωνία.

Δε μπορούν να θρέψουν την ψυχή και να κάνουν τους δύο ανθρώπους να αισθανθούν ο ένας για τον άλλον, έτσι όπως αισθάνονταν κάποτε στην αρχή της γνωριμίας τους. Και μετά όλο και απομακρύνονται. Και ο τοίχος όλο και υψώνεται. Και βρίσκονται μέσα σε μια σχέση, όπου ο καθένας νοιώθει μόνος του.Για να βρεις όμως το θάρρος να αντιμετωπίσεις τα θέματα μιας σχέσης με ειλικρίνεια, πρέπει να το θέλουν και οι δυο και πάνω από όλα θα πρέπει ο καθένας να αντιμετωπίζει με θάρρος τη δική του αλήθεια.

Ο τοίχος ανάμεσά τους δε δημιουργήθηκε τυχαία, και τελικά δε μπορεί τυχαία και να εξαφανιστεί. Θέλει προσπάθεια το να θέλεις να ανακαλύψεις την αλήθεια τη δική σου και την αλήθεια του άλλου..γιατί όταν οι αλήθειες δεν ταιριάζουν τελικά, τότε έρχονται οι δυο άνθρωποι μπροστά στο αληθινό πρόβλημα.

Ενώ όταν κρύβονται ο ένας από τον άλλον, όταν κάνουν πως όλα είναι καλά ενώ δεν είναι, μπορεί μεν να συνεχίζουν αλλά η μοναξιά θα μεγαλώνει...χρειάζεται θάρρος.. πρώτα με τον εαυτό μας και μετά με τον άνθρωπό μας και τη σχέση μας μαζί του...

Συγγραφή Άρθρου

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ

Εάν βρήκατε το άρθρο χρήσιμο, μοιραστείτε το!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Σχετικά άρθρα
Άγχος/Φοβίες
Ο/Η σύντροφός μου παθαίνει κρίσεις πανικού
  • Πέμπτη, 17 Νοέμβριος 2016
  • Από: Αγγελική Κουτελιά

Η εμπειρία του ατόμου που πάσχει από κρίσεις πανικού είναι, αναμφισβήτητα, πολύ δύσκολη.Πολλές φορές βιώνεται σαν ένα τσουνάμι που παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά του, αφήνοντάς τον...

Παιδί και έφηβος, οικογένεια
Ομόφυλες οικογένειες και παιδοθεσία
  • Τρίτη, 15 Νοέμβριος 2016
  • Από: Μαρία Σκαμπαρδώνη

Η ανάγκη και η απαίτηση των ομόφυλων ζευγαριών για σεβασμό και κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους, όπως και η καταπολέμηση κάθε διάκρισης με αφετηρία τον σεξουαλικό προσανατολισμό,...

Αυτοβοήθεια
Στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα
  • Δευτέρα, 14 Νοέμβριος 2016
  • Από: Χατζηστρατή Μάγδα

Ο ποιητής Ρουμί μας λέει: «Αυτή τη στιγμή, γευόμαστε τη γεύση της αιωνιότητας». Υπερβείτε τον φόβο σας για το άγνωστο, εστιάζοντας στην παρούσα στιγμή. Γευθείτε τη στιγμή αυτή σαν μια στιγμή...

Περισσότερα άρθρα του ειδικού συνεργάτη

Το κάθε παιδί είναι μοναδικό

Λειτουργεί ένας γονιός άραγε με τα παιδιά του,όπως θα ήθελε να λειτουργεί,ή απλά μεταφέρει ότι του έχουν μάθει να κάνει? Ο ρόλος του ως γονέα είναι αυτό που τον εκφράζει ή δέχεται μια αφόρητη πίεση από πολλές πλευρές, προσπαθώντας να ανταπεξέλθει με τρόπους που έχουν βγει από ένα εγχειρίδιο?

Κάθε φορά που λες "δε θα τα καταφέρω", αναρωτήσου πέρα από το προφανές

Κάθε φορά που λες "δε θα τα καταφέρω",αναρωτήσου πέρα από το προφανές. Πέρα από το λογικό και πέρα από το γεγονός της στιγμής. Προσπάθησε να αφαιρέσεις από το μυαλό σου κάθε μικρή και επιφανειακή λεπτομέρεια που σου έχει απορροφήσει την προσοχή.

Είναι η σχέση καταφύγιο ηρεμίας;
σχέση-καταφύγιο-ηρεμίας

Οι ανάγκες των ανθρώπων που αποτελούν μια ερωτική σχέση,συχνά εμπλέκονται με τέτοιο τρόπο που είναι δύσκολο να αποφασίσει κανείς ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο,όταν οι ανάγκες αυτές έρχονται σε σύγκρουση.Τα όρια γίνονται δυσδιάκριτα και η διαμάχη δε βγάζει πουθενά μιας και δεν έχει εντοπιστεί η λεπτή εκείνη γραμμή που έχει να κάνει με τα δικαιώματα του καθενός.

Εγγραφή στο Newsletter

Κάντε εγγραφή στο 15νθημερο Newsletter για ενημέρωση σεμιναρίων, νέων άρθρων, βιβλίων, θέσεων εργασίας κ.α.