Σκοπός: Η κλίμακα δημιουργήθηκε με σκοπό να μελετήσει αντικείμενα ή καταστάσεις που συχνά προκαλούν φόβο ή άλλα σχετικά δυσάρεστα συναισθήματα.

Σύντομη περιγραφή: Πρόκειται για ένα ερωτηματολόγιο αυτοαναφοράς που περιλαμβάνει αντικείμενα και καταστάσεις για τα οποία οι συμμετέχοντες δηλώνουν την δυσφορία (φόβο) που αισθάνονται.

Τρόπος βαθμολόγησης: Κάθε πρόταση βαθμολογείται σε μια κλίμακα πέντε διαβαθμίσεων. Όσο ψηλότερη είναι η βαθμολογία, τόσο μεγαλύτερος κρίνεται ο φόβος.

Εγκυρότητα: Η FSS-II παρουσιάζει καλή εγκυρότητα εννοιολογικής κατασκευής. Βρέθηκαν σημαντικές συσχετίσεις με το γενικό άγχος και τη συναισθηματικότητα.

Διαθεσιμότητα & Στοιχεία Επικοινωνίας: Ε. Παπαδοπούλου. email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πηγή άρθρου: Τα ψυχομετρικά εργαλεία στην Ελλάδα - Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, Α.Σταλίκας, Σ.Τριλίβα, Π.Ρούσση

Εγγραφή στο Newsletter

15νθημερο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας τα νέα άρθρα, αλλά και ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια, βιβλία ψυχολογίας, θέσεις εργασίας κ.α.