Σκοπός: Η κλίμακα δημιουργήθηκε με σκοπό να μελετήσει αντικείμενα ή καταστάσεις που συχνά προκαλούν φόβο ή άλλα σχετικά δυσάρεστα συναισθήματα.

Σύντομη περιγραφή: Πρόκειται για ένα ερωτηματολόγιο αυτοαναφοράς που περιλαμβάνει αντικείμενα και καταστάσεις για τα οποία οι συμμετέχοντες δηλώνουν την δυσφορία (φόβο) που αισθάνονται.

Τρόπος βαθμολόγησης: Κάθε πρόταση βαθμολογείται σε μια κλίμακα πέντε διαβαθμίσεων. Όσο ψηλότερη είναι η βαθμολογία, τόσο μεγαλύτερος κρίνεται ο φόβος.

Εγκυρότητα: Η FSS-II παρουσιάζει καλή εγκυρότητα εννοιολογικής κατασκευής. Βρέθηκαν σημαντικές συσχετίσεις με το γενικό άγχος και τη συναισθηματικότητα.

Διαθεσιμότητα & Στοιχεία Επικοινωνίας: Ε. Παπαδοπούλου. email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πηγή άρθρου: Τα ψυχομετρικά εργαλεία στην Ελλάδα - Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, Α.Σταλίκας, Σ.Τριλίβα, Π.Ρούσση

Εάν βρήκατε το άρθρο χρήσιμο, μοιραστείτε το!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου, χωρίς τη γραπτή άδεια του Τμήματος Σύνταξης του E-Psychology.gr. Εάν επιθυμείτε να αναδημοσιεύετε άρθρα, επικοινωνήστε μαζί μας στο editorial @ e-psychology.gr

Εγγραφή στο Newsletter

15νθημερο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας τα νέα άρθρα, αλλά και ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια, βιβλία ψυχολογίας, θέσεις εργασίας κ.α.