Σκοπός: Η κλίμακα δημιουργήθηκε με σκοπό να μελετήσει αντικείμενα ή καταστάσεις που συχνά προκαλούν φόβο ή άλλα σχετικά δυσάρεστα συναισθήματα.

Σύντομη περιγραφή: Πρόκειται για ένα ερωτηματολόγιο αυτοαναφοράς που περιλαμβάνει αντικείμενα και καταστάσεις για τα οποία οι συμμετέχοντες δηλώνουν την δυσφορία (φόβο) που αισθάνονται.

Τρόπος βαθμολόγησης: Κάθε πρόταση βαθμολογείται σε μια κλίμακα πέντε διαβαθμίσεων. Όσο ψηλότερη είναι η βαθμολογία, τόσο μεγαλύτερος κρίνεται ο φόβος.

Εγκυρότητα: Η FSS-II παρουσιάζει καλή εγκυρότητα εννοιολογικής κατασκευής. Βρέθηκαν σημαντικές συσχετίσεις με το γενικό άγχος και τη συναισθηματικότητα.

Διαθεσιμότητα & Στοιχεία Επικοινωνίας: Ε. Παπαδοπούλου. email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πηγή άρθρου: Τα ψυχομετρικά εργαλεία στην Ελλάδα - Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, Α.Σταλίκας, Σ.Τριλίβα, Π.Ρούσση

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας?

Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε ενημέρωση, σχετικά με θέματα που αφορούν την επιστήμη της ψυχολογίας, έρευνες, σεμινάρια ψυχολογίας, θέσεις εργασίας Ειδικών Ψυχικής Υγείας κ.τ.λ.

Newsletter για όλους

Εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας νέα άρθρα ψυχολογίας, ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια ψυχολογίας, ομάδες υποστήριξης, βιβλία ψυχολογίας κ.α.

Η εγγραφή σας στα ενημερωτικά δελτία της Πύλης Ψυχολογίας E-Psychology.gr είναι απόλυτα σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τα στοιχεία που δίνετε κατά την εγγραφή σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων (Newsletters).