Σκοπός: Η αξιολόγηση του άγχους ως χαρακτηριστικού της προσωπικότητας. Οι συγγραφείς διαχωρίζουν θεωρητικά το άγχος από το στρε και τη στενοχώρια(worry).

Σύντομη περιγραφή: Η κλίμακα αποτελείται από ερωτήματα τα οποία αναφέρονται σε θετικά ή αρνητικά συναισθήματα σχετικά με το άγχος και σε διαφορετικές πλευρές της προσωπικότητας.

Αξιοπιστία: Η συγκεκριμένη κλίμακα παρουσιάζει καλή αξιοπιστία εσωτερικής συνέπειας

Στοιχεία επικοινωνίας: K. Kafetsios, Psychology Dept,. APU - Cambridge, UK & Faculty of Social and Political Sciences, University of Cambridge, UK. email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πηγή άρθρου: Τα ψυχομετρικά εργαλεία στην Ελλάδα - Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, Α.Σταλίκας, Σ.Τριλίβα, Π.Ρούσση

Εάν βρήκατε το άρθρο χρήσιμο, μοιραστείτε το!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου, χωρίς τη γραπτή άδεια του Τμήματος Σύνταξης του E-Psychology.gr. Εάν επιθυμείτε να αναδημοσιεύετε άρθρα, επικοινωνήστε μαζί μας στο editorial @ e-psychology.gr

Εγγραφή στο Newsletter

15νθημερο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας τα νέα άρθρα, αλλά και ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια, βιβλία ψυχολογίας, θέσεις εργασίας κ.α.