Δελτίο Τύπου, Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια είχε η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer, κ. Μάγδα Τσολάκη και η εθελόντρια Ελένη Αντωνιάδου, προκειμένου να τον ενημερώσουν για την άνοια στην Ελλάδα.

Κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο, η κυρία Τσολάκη -πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας νόσου Alzheimer- εξήγησε στον κ. Παπούλια ότι η ιατρική κοινότητα έχει πετύχει πολλά από το 1995, όπου -όπως εξήγησε- «στα βιβλία των Πανεπιστημίων υπήρχε μία μόνο παράγραφος για τη νόσο Αlzheimer και την άνοια».

 

«Σήμερα, κύριε Πρόεδρε, είμαστε εδώ για να σας πούμε ότι υπάρχουν και καλά πράγματα στην Ελλάδα, για να σας χαροποιήσουμε.  Και να σας πούμε ότι υπάρχουν και άνθρωποι ακέραιοι, οι οποίοι προσπαθούν να κρατήσουν κάποια πράγματα όρθια, με ιδανικά, με οράματα», είπε η καθηγήτρια Ιατρικής Μάγδα Τσολάκη.
 
Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer σε συνεργασία με  την Παγκόσμια Εταιρεία Ν. Alzheimer χαρτογραφήσανε την άνοια στην Ελλάδα σε μια έκθεση και μάλιστα η κ. Τσολάκη προσέφερε ένα αντίγραφο στον κ. Παπούλια. «Αυτά είναι πολύ ευχάριστα και ενθαρρυντικά νέα: ότι κάτι κινείται», απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στην συνάντηση, τόσο ο Πρόεδρος, όσο και η κ. Τσολάκη τονίσανε την σημασία του εθελοντισμού και της εκπαίδευσης αλλά και τις προσπάθειες που πρέπει να καταβάλουν όλοι (η Πολιτεία, οι εθελοντές και όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς) προκειμένου να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Ευρώπης στην παροχή υπηρεσιών και δομών για τους ανθρώπους με άνοια.

Τέλος η κ. Τσολάκη συζήτησε με τον Πρόεδρο τα προβλήματα υποχρηματοδότησης  (καθυστερήσεις μισθών και λειτουργικών εξόδων) που υπάρχουν σε όλες τις μονάδες που λειτουργούν κέντρα ημέρας ανά την Ελλάδα. Ο κ. Παπούλιας άκουσε με προσοχή τα προβλήματα αυτά και δήλωσε ότι θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των ανθρώπων που αγωνίζονται για τη Νόσο Alzheimer.

Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer & Συγγενών Διαταραχών
Πέτρου Συνδίκα 13, Τ.Κ. 546 43 , Θεσσαλονίκη
Τηλ : +30 2310 810411,  Fax: +30 2310 925802
Γραμμή Βοήθειας : +30 2310 909000

www.alzheimer-hellas.gr

Εάν βρήκατε το άρθρο χρήσιμο, μοιραστείτε το!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου, χωρίς τη γραπτή άδεια του Τμήματος Σύνταξης του E-Psychology.gr. Εάν επιθυμείτε να αναδημοσιεύετε άρθρα, επικοινωνήστε μαζί μας στο editorial @ e-psychology.gr

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας;

Εμπιστευθείτε στο E-Psychology, τη διαδικτυακή σας παρουσία και προβολή! Δείτε αναλυτικά

Εγγραφή στο Newsletter

15νθημερο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας τα νέα άρθρα, αλλά και ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια, βιβλία ψυχολογίας, θέσεις εργασίας κ.α.