Δελτίο Τύπου Αθήνα, 17/03/2012
Με τη συμμετοχή εκατοντάδων φοιτητών από τα  τμήματα Παιδαγωγικών Σπουδών του Mediterranean College, του τομέα Παιδαγωγικών των ΙΕΚ ΞΥΝΗ, φοιτητών ΑΕΙ/ΤΕΙ: Παιδαγωγικών, Ψυχολογίας, Κοινωνικών Λειτουργών, δασκάλων και καθηγητών, ολοκληρώθηκαν με εξαιρετική επιτυχία οι εργασίας της Ημερίδας «Νέα Μορφές Οικογένειας. Μονογονεϊκές Οικογένειες & Υιοθεσία – Διαζύγιο», που πραγματοποιήθηκε στο «ATHENIAN CAPITOL».

Μια ακόμη διοργάνωση του τμήματος Παιδαγωγικών Σπουδών του Mediterranean College και του τομέα Παιδαγωγικών του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας, στο πλαίσιο του «Education Festival 2012». Ομιλητές στην ημερίδα ήταν  επιφανή μέλη της Παιδαγωγικής επιστήμης καθώς και έγκριτοι δημοσιογράφοι.

Κατά την έναρξη των εργασιών της ημερίδας, Χαιρετισμό απηύθυνε, η κα Βαρβάρα Μεταλληνού, Πρόεδρος Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού «Η Αγκαλιά» - Διδάκτωρ Θεολογίας , πτυχιούχος φιλολογίας.

Πιο αναλυτικά στο πρώτο μέρος της ημερίδας ομιλητές ήταν: Η κα Λίνα Καΐρη, Ψυχολόγος ΜΑ-Ψυχοθεραπεύτρια, με θέμα «Διαζύγιο και παιδί: Κίνδυνος ή ευκαιρία;», η κα   Νατάσσα Παπακωνσταντίνου, Κοινωνική Λειτουργός - Διευθύντρια Παιδικού Σταθμού -Φιλανθρωπικού Σωματείου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», με θέμα: «Εκπαιδεύοντας παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών στον παιδικό σταθμό Οι φίλοι του Παιδιού» και η κα Ελένη Καλογεροπούλου - Δημοσιογράφος, με θέμα «Ανάγκη κοινωνικής δικτύωσης των μονογονεϊκών οικογενειών».

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ομιλητές ήταν: Η κα Νατάσσα Σπαθάρη, Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού Αττικής «Η Mητέρα» - ΜSc Συμβουλευτική, με θέμα: «Μονογονεϊκή Υιοθεσία: Επιλέγω να γίνω Μητέρα», η κα Έλλη Τριανταφύλλου - Δημοσιογράφος, με θέμα: «Η εμπειρία της μονογονεϊκής υιοθεσίας» και η κα Βασιλική Μπαρούχου, Κοινωνική Λειτουργός - Υπεύθυνη Τμήματος Ανάδοχων Οικογενειών στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού Αττικής «Η Mητέρα», με θέμα: «Ο θεσμός της Αναδοχής - Η εμπειρία του Κέντρου Προστασίας Παιδιού Αττικής Η Μητέρα».

Κατά κοινή διαπίστωση όλων των συμμετεχόντων τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τη διοργάνωση ήταν όχι μόνο ενδιαφέροντα και επίκαιρα αλλά και ιδιαίτερα σημαντικά.


To Mediterranean College στο web και τα Social Media:
URL: www.medcollege.edu.gr
Facebook:http://www.facebook.com/mediterraneancollege  Twitter:https://twitter.com/#!/medcollege1 YouTube:http://www.youtube.com/mediterraneancollege

Εάν βρήκατε το άρθρο χρήσιμο, μοιραστείτε το!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου, χωρίς τη γραπτή άδεια του Τμήματος Σύνταξης του E-Psychology.gr. Εάν επιθυμείτε να αναδημοσιεύετε άρθρα, επικοινωνήστε μαζί μας στο editorial @ e-psychology.gr

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας;

Εμπιστευθείτε στο E-Psychology, τη διαδικτυακή σας παρουσία και προβολή! Δείτε αναλυτικά

Εγγραφή στο Newsletter

15νθημερο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας τα νέα άρθρα, αλλά και ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια, βιβλία ψυχολογίας, θέσεις εργασίας κ.α.