Δελτίο Τύπου Mediterranean College - 15/04/2011
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική διημερίδα με θέμα «Δουλεύοντας με τον Ναρκισσισμό: Θεωρητικές και κλινικές προεκτάσεις», με εισηγητή τον Δρ. Αναστάσιο Γαϊτανίδη (Roehampton University, University of London, Open University), που διοργάνωσε η Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Mediterranean College, στις 9 και 10 Απριλίου στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ.

med-narkΚατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας, ο Δρ. Γαϊτανίδης, παρουσίασε διάφορες απόψεις σχετικά με το «πως» και το «γιατί» ο ναρκισσισμός θεωρείται ως ένα σημαντικό κομμάτι στη δημιουργία και ανάπτυξη του εαυτού μας, μια χαρακτηρολογία διαταραχή κι ένα σημάδι των καιρών μας. Μέσα από μια κριτική σκοπιά , ο Δρ. Γαϊτανίδης,  περιέγραψε τις διάφορες πτυχές της ναρκισσιστικής συμπεριφοράς και προσωπικότητας, εξέτασε τις διάφορες ψυχαναλυτικές θεωρίες για το ναρκισσισμό (Freud, W. Reich, Horney, A. Reich, Kohut, Rosenfeld, Kernberg, Lasch and Lacan),  και διερεύνησε τις εφαρμογές αυτών των θεωριών στην κλινική πρακτική.


Κατά τη διάρκεια της  δεύτερης ημέρας  πραγματοποιήθηκε η βιωματική εκπαίδευση των συμμετεχόντων, υπό την επίβλεψη του Δρ. Γαϊτανίδη.  Στο πλαίσιο της βιωματικής εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες γνώρισαν καινούργιους τρόπους θεραπευτικής αντιμετώπισης των ναρκισσιστικών διαταραχών, ενώ εξετάστηκαν παράλληλα τα όρια επιτυχίας της θεραπευτικής σχέσης με ασθενείς που παρουσιάζουν ναρκισσιστικές διαταραχές.


Info: Mediterranean College, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Αθήνα, τηλ.: 210 8899600,  www.medcollege.edu.gr


Συντάκτης - Πληροφορίες: Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με τον κο Βασίλη Γαλάνη, Marketing Director & Υπεύθυνο Γραφείου Τύπου, τηλ.: 210 88 99 603, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Εάν βρήκατε το άρθρο χρήσιμο, μοιραστείτε το!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου, χωρίς τη γραπτή άδεια του Τμήματος Σύνταξης του E-Psychology.gr. Εάν επιθυμείτε να αναδημοσιεύετε άρθρα, επικοινωνήστε μαζί μας στο editorial @ e-psychology.gr

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας;

Εμπιστευθείτε στο E-Psychology, τη διαδικτυακή σας παρουσία και προβολή! Δείτε αναλυτικά

Εγγραφή στο Newsletter

15νθημερο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας τα νέα άρθρα, αλλά και ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια, βιβλία ψυχολογίας, θέσεις εργασίας κ.α.