Πρόγραμμα προετοιμασίας για τις Πανελλήνιες και πανεπιστημιακές εξετάσεις.

Βελτίωση των ικανοτήτων ανάγνωσης και απομνημόνευσης της εξεταστικής ύλης.
Βελτιώστε την συγκέντρωση και την μνήμη σας!
Μειώστε το άγχος των εξετάσεων!

Αναπτύξτε την γνωστική/ νοητική σας λειτουργίες και τις ακαδημαϊκές σας επιδόσεις!
Αντιμετωπίστε την αναβλητικότητα στο διάβασμα!
«Ακονίστε» το μυαλό σας!

Νικήστε το στρες των πανελλήνιων και πανεπιστημιακών εξετάσεων με Οπτικοακουστική διέγερση

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις πλησιάζουν, το ίδιο και η εξεταστική περίοδος του εαρινού εξαμήνου. Η πίεση και το άγχος κλιμακώνονται, η κούραση αυξάνεται και η ικανότητα συγκέντρωσης μειώνεται. Το μυαλό κουράζεται τόσο, που μαθητές και φοιτητές ανησυχούν μήπως δεν καταφέρουν να βγάλουν την ύλη τους ή μήπως μπλοκάρουν την ώρα των εξετάσεων. Στα κέντρα ψυχικής και σωματικής ισορροπίας ΑΥΤΟΪΑΣΗ, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, προσφέρεται μια καινοτόμος τεχνολογία η οποία μπορεί να βοηθήσει σε αυτές τις περιπτώσεις.

Τι είναι η Οπτικοακουστική διέγερση και πως βοηθάει στο άγχος των εξετάσεων

Η Οπτικόακουστική διέγερση (ΟΑΔ/AVE) είναι μια τεχνική που χρησιμοποιεί παλμούς φωτός και ήχου σε συγκεκριμένες συχνότητες, ώστε να οδηγήσει τον εγκέφαλο σε διάφορα μοτίβα εγκεφαλικών κυμάτων, με έναν απαλό και ασφαλή τρόπο. Η AVE επίσης αυξάνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο, και αυξάνει τον μεταβολισμό της γλυκόζης για βελτιωμένη λειτουργία των νευρώνων. Το συνολικό αποτέλεσμα αυτών των διαδικασιών είναι η βελτιωμένη νοητική λειτουργία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των ακαδημαϊκών επιδόσεων σε μαθητές και φοιτητές!

Πρόκειται για σύντομα προγράμματα, μισής ή μίας ώρας, κατά την διάρκεια των οποίων ο μαθητής/φοιτητής φοράει τα ειδικά γυαλιά και τα ειδικά ακουστικά της AVE και χαλαρώνει, αφήνοντας το μηχάνημα να του παρέχει μια ανάπαυλα από το στρες, αυξάνοντας την εγκεφαλική ροή αίματος και ενθαρρύνοντας τα σήματα σε προβληματικούς νευρώνες, εξισορροπώντας τα δύο ημισφαίρια κάτι που επιτρέπει στον εγκέφαλο να επιστρέψει στην φυσιολογική του λειτουργία και να χρησιμοποιήσει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του.

Να σημειωθεί πως χρειάζεται πρώτα να γίνει μια λήψη ιστορικού και μία συνεδρία Νευροανάδρασης, και πως για να είναι αποτελεσματική η διαδικασία, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί ένας αριθμός επαναλήψεων.

Τέλος, η οπτικοακουστική διέγερση δεν υποκαθιστά την ψυχοθεραπεία, η οποίο κρίνεται απαραίτητη σε περιπτώσεις που το άγχος είναι χρόνιο ή πολύ έντονο, και συνιστάται η παράλληλη εφαρμογή της. Επίσης για ακόμα καλύτερα και αμεσότερα αποτελέσματα η Οπτικοακουστική διέγερση μπορεί να εφαρμοστεί συνδυαστικά με άλλες μεθοδολογίες που εφαρμόζουν οι ψυχολόγοι στην Αθήνα και οι ψυχολόγοι στη Θεσσαλονίκη στα κέντρα Αυτοΐαση, όπως είναι η Βιοανάδραση, η Νευροανάδραση ή Κρανιοεγκεφαλική διέγερση.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310852384

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας?

Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε ενημέρωση, σχετικά με θέματα που αφορούν την επιστήμη της ψυχολογίας, έρευνες, σεμινάρια ψυχολογίας, θέσεις εργασίας Ειδικών Ψυχικής Υγείας κ.τ.λ.

Newsletter για όλους

Εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας νέα άρθρα ψυχολογίας, ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια ψυχολογίας, ομάδες υποστήριξης, βιβλία ψυχολογίας κ.α.

Η εγγραφή σας στα ενημερωτικά δελτία της Πύλης Ψυχολογίας E-Psychology.gr είναι απόλυτα σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τα στοιχεία που δίνετε κατά την εγγραφή σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων (Newsletters).