Η ολοκληρωμένη ψυχοθεραπευτική τεχνική, την οποία εισήγαγε ο μαθητής του Φρόιντ, ιατρός Βίλχελμ Ράιχ, αποτελεί ιδιαίτερα αποτελεσματική θεραπευτική μέθοδο για τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας και πολύτιμη μέθοδο προσέγγισης για τους επαγγελματίες υποστήριξης των κοινωνικών υπηρεσιών.

Πρόκειται για επιστημονικά τεκμηριωμένη τεχνική, που αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις ψυχιατρικές και ψυχοσωματικές (βιοπαθητικές) διαταραχές. Βασίζεται στην τεχνική της ανάλυσης του χαρακτήρα (χαρακτηρανάλυση) και στη βιοφυσική εργασία, δηλαδή στη μυϊκή επεξεργασία των εντάσεων και μυϊκών ακαμψιών του σώματος.

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραµµα στην Ψυχιατρική Οργονοθεραπεία & Χαρακτηρανάλυση περιλαμβάνει θεωρητική διδασκαλία, κλινικό σεμινάριο και ατομικές και ομαδικές συνεδρίες εποπτείας. Προϋποθέτει επίσης έναν αριθμό από ατομικές συνεδρίες σωματικής ψυχοθεραπείας. Απευθύνεται σε ιατρούς, ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές πιστοποιημένους από την European Psychotherapy Association (ΕΑΡ) και σε αποφοίτους ΑΕΙ ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών.

Στο πρόγραμμα θα διδάξει ο ψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής Νάσος Τεόπουλος, εκπαιδευμένος στην ψυχοθεραπευτική τεχνική της οργονοθεραπείας στο Αμερικάνικο Κολέγιο Οργονομίας, του οποίου υπήρξε κλινικός συνεργάτης (clinical associate) μέχρι το 2011, και συμμετείχε στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ιατρικής Οργονομίας του Κολεγίου (1997-2011). Είναι μέλος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Διάρκεια: έξι (6) έτη.

Έναρξη: Ιανουάριος 2018

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο τηλέφωνο 2107609080.

Εάν βρήκατε το άρθρο χρήσιμο, μοιραστείτε το!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου, χωρίς τη γραπτή άδεια του Τμήματος Σύνταξης του E-Psychology.gr. Εάν επιθυμείτε να αναδημοσιεύετε άρθρα, επικοινωνήστε μαζί μας στο editorial @ e-psychology.gr

Σχετικά άρθρα

Εγγραφή στο Newsletter

15νθημερο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας τα νέα άρθρα, αλλά και ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια, βιβλία ψυχολογίας, θέσεις εργασίας κ.α.