Ακρόαση άρθρου......

Ολοκληρώθηκε το Walk For Freedom, η σιωπηλή και ειρηνική πορεία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στον παραλιακό δρόμο της Θεσσαλονίκης, στο κέντρο της Αθήνας, σε άλλες πόλεις αλλά και σε πολλά μέρη του κόσμου.

Το Σύνθημα ήταν: «Ελα μαζί μας για να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα, να δείξουμε πως οι ανθρώπινες ζωές δεν είναι προς πώληση!». Απώτερος στόχος η αφύπνιση όλων για το ζήτημα της εμπορίας ανθρώπων, ένα φαινόμενο τόσο τραγικό μα και αληθινό που πρέπει να μας απασχολήσει άμεσα.

«Με κάθε βήμα απομακρύνουμε την σκλαβιά» έγραφαν τα μπλουζάκια των συμμετεχόντων που περπάτησαν και ένωσαν τις δυνάμεις με χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Η συνάντηση της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε από το λιμάνι και συγκεκριμένα από την κεντρική είσοδο, το Σάββατο 14 Οκτωβρίου, στις 18:00μμ,

Οι συμμετέχοντες, περπάτησαν σε μία γραμμή, ο ένας πίσω από τον άλλο, κατά μήκος της παραλίας, μέχρι τον Λευκό Πύργο, φορώντας μαύρα ρούχα και μαντίλια στο στόμα.

walk for freedom 02

Περίπου 150 άνθρωποι περπάτησαν και στο κέντρο της Αθήνας, σιωπηλά, ο ένας πίσω από τον άλλο για να στείλουν ένα μήνυμα κατά της εμπορίας ανθρώπων, μιας εγκληματικής βιομηχανίας που έχει παγιδεύσει στη σύγχρονη δουλεία 27 εκατομμύρια άνδρες, γυναίκες και παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Η πορεία στην Αθήνα ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα από την πλατεία Μοναστηρακίου. Οι συμμετέχοντες φόρεσαν μαύρα και έκλεισαν το στόμα τους με κίτρινα μαντήλια, πάνω στα οποία αναγραφόταν τα ονόματα τριών θυμάτων: του Ιβάν, της Έιμι και της Ιβ.

Περπάτησαν μέχρι το Σύνταγμα, στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στη Βασιλίσσης Αμαλίας, στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και αφού έκαναν το γύρο της Ακρόπολης έφτασαν στο Θησείο για να καταλήξουν και πάλι στο Μοναστηράκι.

4ος Κύκλος Αυτροβελτίωσης από το PSYCHOLOGY.GR
3 Ημέρες, 6 διαδικτυακά βιωματικά εργαστήρια. Γενική είσοδος: 25 ευρώ, για εγγραφές έως 31 Μαρτίου 2024

Στα χέρια τους κρατούσαν πανό με στατιστικά στοιχεία για το trafficking, ενώ μετά το τέλος της πορείας εθελοντές της οργάνωσης ενημέρωσαν τους διερχόμενους για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να πάρουν μέρος στη μάχη κατά της εμπορίας ανθρώπων.

Α21 και Walk for Freedom

Το "Walk for freedom", διοργάνωσε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Α21 σε 600 πόλεις και 50 χώρες σε όλο τον κόσμο (μεταξύ των οποίων Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Δράμα), ενόψει της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Κατά της Εμπορίας Ανθρώπων στις 18 Οκτωβρίου.

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Νίκος Μεταξάς

e psy logo twitter2Επιμέλεια & μετάφραση άρθρων, Τμήμα Σύνταξης Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr